Pozdrav od juggerů
Krutá hra
Akční / Sci-Fi
Austrálie / USA, 1989, 100 min
David Webb PeoplesPlakáty
Píše se rok 2200. Tým juggerů vedený Sallowem (Hauer) se uchází o postup do první ligy "hry se smrtí", podobné soubojům antických gladiátorů. Vyhrát mohou pouze ti nejlepší a jen vítězství v podzemním městě jim přinese vytoužená privilegia. (MattF.)
║Rozpočet AUD 10miliónov║Tržby USA $882,290║Tržby Celosvetovo $-║(11.12.2008)
movie
Hmmm, BLOOD OF HEROES se tu těší celkem vysokému hodnocení a já se divím proč. Ona vyzdvyhovaná "vytečná postakokaplyptická" atmosféra je tu řešena tím, že se děj skoro nehne z pouště, kde naše skupinka hrdinů občas narazí na nějakou "enklávu" tvořenou asi pěti stany a táborákem. Když se pak hrdinové spustí do podzemního světa (který hodně připomíná pozdější Peoplesovu vyzi z 12ti OPIC), nejedná se o nic víc než betonový labyrint s hodně utlumeným světlem. Většinu rozpočtu evidentně spolknul Rutger Hauer, který působý dost letargicky, jako kdyby si před každým natáčením radši dal pár piv. Asi největší potíž je režije, kterou si vzal na bedra sám scenárista Peoples a kterou bohužel neutáhl. Nejvíc je to vidět asi v bojových scénách, které jsou buďto nepřehledné nebo zbytečně zpomalované apod. Nepopírám, že BLOOD OF HEROES nějakou atmosféru má, ale nijak znamenitou. A teď mě ještě napadá, že sem film viděl v jeho uncut verzi a řikám, že v té původní to asi musí být běs. 50%(1.10.2008)
canakja
Tohle je prostě moje, i kdyby byl scénář úplně dementní, jako že v zásadě je, stejně se mi film bude líbit, protože všechno bohatě vynahrazuje dokonale pustá a bezútěšná postapokalyptická atmosféra a výborně zvolená hudba. Bojová hra je promyšlená a trochu připomíná famfrpál. Rutger hauer v nejlepší formě(3.12.2009)
Shit
Parádní postapokalyptický béčko. Rutger Hauer kruťák jak hovado, k němu jako protihráč stejně krutej Max Fairchild jako Gonzo drtič, příběh sice jednoduchej, ale dokonale strhující a kupodivu skvělá úderná hudba, i když typicky béčková. Tady fakt neni co řešít, krom toho je to pěkně drsný(27.2.2008)
Paldini
Pravidla tohohle brutálního sportu jsem vůbec nepochopil, ale pravidla jsou asi to poslední, o co tady jde. Důležitý je jen počet získaných lebek, zlomených končetin, řezných ran případně vyražených očí. Drsárna a zároveň jeden z nejkultovnějších filmů mého mládí.(22.2.2005)
LiVentura
Skvělá postapokalyptická akční pecka, jak to Australané uměli..! :-)(12.5.2011)
Vitason
Mám slabost pro Rutgera Hauera, pro post-apokalyptické filmy i pro brutální futuristické sporty (i když filmy o nich by spočítal na jedné ruce i opravdu nešikovný dřevorubec) přesto mi Pozdrav od Juggerů nesedl. Důvod je prostý: absolutní nepropracovanost světa zničeného katastrofou. Ve filmu se tak třeba nedozvíte pravidla sportu, o který ve snímku jde, nebo co zničilo civilizaci a jaká jsou pravidla toho, co z ní zbylo. Proč je důležitá psí lebka? Co jsou psí města? Kdo jsou vládci? To vše si musíte sami domyslet, protože tvůrci vám nenabídnou absolutně žádnou odpověď. A prakticky jediné, co se dá bez jejich výkladu pochopit, jsou pravidla brutální verze famfrpálu. To vše by se snad ještě dalo odpustit, kdyby se tvůrci zaměřili na sport samotný a přinesli zajímavé zápasy. Jenže v rámci šetření jsou zápasy, stejně jako zbytek filmu, natočeny ve velice úzkých záběrech, čímž dochází k tomu, že jsou měření sil juggerů pomalá a nudná. Hvězdičku za Hauera a hvězdičku za slušnou atmosféru.(23.10.2011)
Ivoshek
Tenhle kultovní film z doby mého dospívání jsem viděl poprvé až teď. Nejsem hypernadšenej, ale nejsem ani zklamanej. Na dnešní poměry je to docela komorní film, místo budgetem a trikama navozuje atmosféru jinak - a docela se mu to daří. Příběh je jednoduchý tak, jak už sportovní (jj, paradoxně je to víc sportovní film, než se zdá) snímky bývají. Ale odsýpá to, Rutger je charismatický a Joan Chen zajímavá, hra násilná a reálie postapokalyptické. Co víc si přát?(16.11.2010)
Phobia
Hmmm, postapokalyptické prostředí, brutální sport jako hlavní motiv, charismaticky drsný Rutger Hauer v hlavní roli, co bych si mohla přát víc od akčního béčka? Nízký rozpočet je na tomhle snímku sice vidět, ovšem nijak nevadí, příběh je pravda velmi jednoduchý, přímočarý a nepřekvapivý, přesto jde i po dvaceti letech od natočení o skvost mezi akčními béčky. 75%(28.11.2008)
J.Connor
Slavný scénárista David Webb Peoples (Blade Runner, 12 opic, Nesmiřitelní aj.) si splnil sen a natočil si také svůj film. A vůbec ne špatný. Možná jsem shovívavý, neb jsem v nedávné době shlédl dost shitových taliánských post-apo, ale tenhle film má všechno, co je v daném žánru potřeba. Charismatické postavy (Hauer, Lindo, Fairchild), dynamickou a místy skutečně strhující atmosféru, uvěřitelnou výpravu (Lidé jsou opravdu zubožení a znetvoření, ne že komparsistům roztrháte trička a pošlete je na pláž za hotel + fakt, že australská buš se hodí na post-apo svět, jsme si ověřili již v Maxovi) a navíc v celku originální zápletku (konečně zase jednou nejde o vodu nebo benzín). Akční scény možná nejsou nějak úchvatné, ale vynahrazují to propriety a brutalita juggerů. Spokojenost.(23.1.2010)
kagemush
Dlouho jsem tenhle film viděl tak napůl. Potom co jsem zkouknul všechny tři díly unaveného ale jen na Šílence si hrajícího Maxe,musím tady jednu hvězdu přidat.A Maxíkovi ubrat,-s čímž opravdu nemám problém.(12.5.2009)
lskala
Svého času to byl můj velmi oblíbený film. Drsné a syrově natočené souboje jsou ozdobou tohohle snímku, stejně jako sám Rutger Hauer a skvělá postapokalyptická atmosféra. 75% - 4****(5.10.2009)
Dannysek4U
jo, mladi:o)))(3.6.2010)
homerr
jojo, pamatuju si, jak jsme na to koukali na videu s vyvalenýma očima s bráchou někdy těsně po revoluci... výborná postapokalyptická atmosféra, výborný Rutger Hauer a brutální "sport" bez pravidel.(4.4.2008)
p.sojka
Pamatuju si jak se naši pohádali, že video musí z domu, protože jinak se budeme u nás v uličce mydlit řetězama přes hlavu... Matka měla pravdu...:-)(31.5.2010)
Zombi
Výborný béčko z postapokalyptického světa s drsňákem Hauerem a brutální hrou.(31.1.2009)
tuwanakha
Velmi drsný fantasy film s Rutgerem Hauerem v nejlepší formě. Apokalyptická budoucnost se sportem podobajícímu se americkému fotbalu (ovšem kdyby ho hráli gladiátoři). Dějově žádný zázrak, ale Rutger opět exceluje.(20.7.2008)
Han22
V rámci postapokalyptických béček asi nejlepší film a v podstatě už klasika. Hlavní postavy putují od vesnice k vesnici ve zničeném světě a bojují v brutálním sportu jako Juggeři (brutálnější verze amerického fotbalu s řetězy a tyčemi a psí lebkou místo míče). Jizvy, zlomeniny a krev jsou na denním pořádku. Přidává se k nim mladá Kidda, která nadchne celý tým dostat se do ligy. V podstatě příběh je o ničem, ale má to skvělou výpravu, kostýmy, atmosféru, postavy Vám nejsou úplně u prdele a především samotný sport je naprosto bomba. To vše by stačilo tak na tři hvězdičky, ale z nostalgie a za naprosto úžasný finální boj přidávám ještě jednu.(5.4.2010)
jacksax
Béčko, které strčí do kapsy hravě i většinu sci-fi "áček". Tento film je pro mne prototypem komorních sci-fi, které se už (bohužel) moc netočí. Máme tu fantastické prostředí, které jak je nenápadné, tak je autentické a účelné. Rutger Hauer je správný veterán, který se nechová jako dement, dokáže udržet tým "v kupě" a nepřehrává (což u tohoto druhu filmu bývá dost často). Ostatní herci hrají co mají a za zmínku rozhodně stojí Max Fairchaild (panečku to je záporňák jak víno). Děj odkáže upoutat a zápasy opravdu potěší. Drobnou vadou na kráse je konec, ale to už je holt úlitba bohům (zajímavé, že je to taky výrazně ateistické postApo - což taky nebývá zvykem). Není jiné hodnocení než pět a moje top 10. Navíc mě velmi těší, že zatím nikoho nenapadlo udělat remake.(17.11.2009)
Javad
Rutger Hauer nevýrazný, súboje slabé a atmosféra žiadna. Nuda.(19.6.2010)