Reklama

Reklama

Helena v krabici

Trailer

Obsahy(1)

Thriller o úspěšném lékaři, posedlém krásou odmítavé dívky, který je odhodlán udělat cokoli, aby ji získal.  Chirurg Nick Cavanaugh žije sám ve velkém domě, a přestože má oddanou milenku, kolegyni Annu, zoufale touží po Helen, s níž prožil jedinou noc. Ta však jeho návrhy vytrvale odmítá. Když ji tedy poblíž jeho domu srazí auto a přejede jí nohy, Nick ji vezme k sobě a nohy jí amputuje. Ani sedativa však nedokáží potlačit její vzdor, a když se ho pokusí uškrtit, amputuje jí Nick také ruce. Umístí ji pak na zvláštní oltář, tráví s ní veškerý čas a pečlivě se o ni stará. Zpočátku mu dívka nadává a vysmívá se mu, postupně však její vzdor slábne. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (82)

Brouk 

všechny recenze uživatele

Film, o kterém se dnes téměř po více jak 10 letech nemluví. Bohužel i ve své době byl mediálně známý díky soudnímu sporu tvůrců s K.Basingerovou, která nakonec tuto roli na poslední chvíli odmítla. K.B. je jistě velmi zajímavá, ale pro konečně ztvárnění by byla asi kontraproduktivní. Škoda, ze film nerežíroval nekdo zkušenejší. Atmosféra je místy naprosto hutná, jen roztříštěnost a nebojím se říct, že přiblblý závěr mnoho pokazil. V každém případě i přes chyby či nedostatky je to víc než zajímavý a svým způsobem převratný a zcela nepochybně své místo ve filmové historii najde. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Svojím spôsobom zvrátený film, ale v konečnom dôsledku nezáležalo na tom, či ma do kresla priklincovala jeho uhrančivá obludnosť, napätie z toho, čo sa stane, alebo nádherná Sherilyn Fenn. Je to už pár rokov, čo som ho videla a netúžim si tú traumu hneď zopakovať, ale stále si z neho dosť pamätám. A to o mnohých horších filmoch nemôžem povedať. Aj preto tie 4*. ()

Reklama

swed 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejpřekvapivějších filmových zážitků za poslední měsíce. Bohyně Sherilyn Fenn (Audrey z Twin Peaks) v první polovině odloží šaty (mé přání bylo vyslyšeno) a v té druhé dokonce i končetiny. To všechno pro uspokojení fetišistických choutek jednoho posedlého chirurga. Jak je vidět, Jennifer Lynch se potatila :). Guilty pleasure. 9/10 ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Scéna ve vodotrysku byla neskutečná, tak jako celá max-sexy Sherilyn. Myslím, že nenechala chladným žádné pohlaví. Jen škoda, že když vidím ji, vidím Městečko TP a to je rovnou škatule. Julian je přesně ten typ úchyla, detaily částí umělého i živého torza nemají chybu. Ještě že nic není tak, jak vypadá. Tady zřejmě pan doktor bral Hippokratovu přísahu vážně, naštěstí. ;-) ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Svérázný doktor v podání Juliana Sandse je skutečně výraznou postavou tohoto filmu. Ale přesto jej zastiňuje Sherilyn Fenn coby Helena, kterou si Sands "opracoval" jako sochu, tak aby se o ni mohl starat jen on. Vpodstatě znetvořenou, ale přesto stále krásnou Helenu hraje s úžasnou sebejistotou a možná je dobře, že tuto roli nakonec odmítla původně vybraná Kim Basinger. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (6)

  • Do role Heleny byla původně naplánována Kim Basinger, ale ta si to prý kvůli scénáři na poslední chvíli rozmyslela a od smlouvy odstoupilla. Kvůli následujícímu finančně náročnému soudnímu sporu s tvůrci filmu se musela vzdát i "svého" městečka Braseltonu a nakonec vyhlásila i osobní bankrot. (Agatha)
  • Na motivy filmu nahrála kapela The Misfits skladbu "Helena". (Shadowboxer)

Reklama

Reklama