Reklama

Reklama

VOD (1)

Americká černá komedie o chutném jídle, dobrém víně a pádných názorech vypráví o trojici vysokoškoláků, kteří se rozhodnou, že zbaví společnost těch nejútočnějších osob a osvobodí svět od hypotetických hrůz budoucnosti. Jude (Cameron Diazová), Paulie (Annabeth Gishová) a Pete (Ron Eldard) jsou liberálové, kteří o víkendech pořádají večírky, na něž zvou pečlivě vybrané, politicky kontroverzní hosty (Jason Alexander, Bill Paxton, Mark Harmon, Ron Perlman). Bez ohledu na konverzaci je jídlo vždy delikátní, příjemné a smrtící... Pozoruhodná satira režisérky Stacy Titleové dává ostrou a elegantní rotaci tématu, co je v současné americké politice napravo a co nalevo, co je v ní správné a co špatné. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (72)

Lisabellla 

všechny recenze uživatele

Tohle byl naprosto brilantní nápad, jen je veliká škoda, že režie v polovině filmu vzala veškerý obrovský potenciál a spláchla ho do hajzlu. Nádherná ukázka toho, jak každý z nás v životě potkává lidi, které by s chutí vymazal ze světa, ať už pro jejich názory, barvu kůže, původ, přístup k životu ... Kdyby to bylo tak snadné, možná bych tu dnes nepsala komentář, možná bych už dávno byla vymazaná ze světa. ()

rukay 

všechny recenze uživatele

Černočerná morbiďárna kde se sice šetří krví, ale vůbec ne mrtvolami. Přítomen je i lehký filosofický podtext a tak je Poslední večeře rozhodně komedii, která zasáhne širší spektrum diváků. Kdo ale čeká neutuchající řachandu, kde každý vtip oznamuje smích publika v pozadí, doporučuji mu raději přepnout na jiný kanál, pročež zde bude jenom zklamaný. Zabili byste v roce 1909 malíře jménem Adolf Hitler? 4**** ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Posledná večera je uspokojivo dobrá čierna komédia o študentoch, ktorí sa rozhodnú zbaviť svet ľudí s odlišnými a extrémnymi názormi prostredníctvom poslednej večere, pri ktorej ponúkajú otrávené víno. Zabudnú však na prirodzenú ľudskú vlastnosť a to síce, že lov na extrémistov ich zmení na.... Nakoniec z toho vzíde pekná kucapaca so slušným ukončením. Stred síce miestami zíva nudou a často stráca tempo i humor, ale na silný priemer tento film určite má. 65/100 ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Koukám mi tu chybí recenze, kterou jsem psal pro DiViDi kdysi, takže jen stručně. Černá komedie je to řádná a dnes by neprošla, protože je to o tom, jak lepšolidé zbavují svět übermenschen - tedy podle jejich názoru podlidí, protože oni jsou přece ta společenská a intelektuální (neboli yntelechtuální, jak píše verbal) smetánka. S tématem nemám problém, jen je to natočené ne zrovna záživně, poněkud pomalejším tempem, ne vždy s přímým úderem na komoru, kecy kolem občas jsou rovněž o ničem. ()

pravo 

všechny recenze uživatele

Komédia s veľkým potenciálom, ktorý sa však nenaplnil. Myšlienka eliminácie osôb s nesprávnymi názormi je veľmi zaujímavá a v počiatočných fázach sa človek veľmi dobre baví, časom však to začína byť dosť stereotypné a predvídateľné. Ale ak tento film hodnotím z hľadiska komediálnej filmografie “božskej“ Cam, tak to patrí k tomu lepšiemu v čom ju môžeme vidieť ( podobne ladená, ale mnou vyššie hodnotená je čierna komédia 6 pohrebov a 1 svadba). ()

Galerie (5)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v americkém Los Angeles. (Terva)
  • Dům, v němž se odehrává většina děje filmu, vyhořel do základů bezprostředně po skončení natáčení. (deepspace101)
  • Pro roli Normana Arbuthnota se původně počítalo s Beau Bridgesem, ten ji však odmítl a na jeho místo nastoupil Ron Perlman. (deepspace101)

Reklama

Reklama