Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Bez dozoru překypuje elánem, oslnivými tanečními čísly a elektrizující hudbou. Znázorňuje nadčasový souboj mezi nevinným potěšením a přísnou morálkou. Přestěhování z Chicaga na vesnickou periférii, kde je místním knězem zakázáno hrát rockovou muziku a tancovat, znamená pro mladého Rena (Kevin Bacon) doslova šok. Jelikož už ale poznal svět, nehodlá se s bigotností a zapšklostí nového maloměstského domova jen tak smířit. V boji za svobodu vyjádření a vyznání se k němu připojí mnoho nových přátel... (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Blbí teenageři a reaganovský rebel bez příčiny zde reprezentují generační konflikt. 1) Hlavním kladem typicky osmdesátkového snímku (hudba, móda, tanec, chování) je horda pěkných kluků v dobově těsných džínách._____ 2) Je tu 26letý Kevin Bacon s nepříjemným (vždy) úsměvem, ale velice sexy postavou, dále pak 28letý Jim Youngs (Chuck), 19letý Christopher Penn (Willard), 28letý John Laughlin (Woody) či 25letý Brian Wimmer (Bit Part). Za ně všechny dávám hvězdičku navíc. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Těžký, přetěžký kýč, na který se sice krásně kouká, ale příběh je totálně stupidní (nebo si umíte představit, že by někde někdy mohl být zakázaný tanec?). Naštěstí to zachraňují Kevin Bacon, který dobře hraje i tančí a hlavně John Lightgow, který vytvořil hodně zajímavou postavu. A hlavně pár nezapomenutelných hitů (Footloose, Holding Out For The Hero, Let´s Hear It For The Boy - klasiky, které nezestárly, aspoň pro mě ne) ()

Reklama

glamgirl 

všechny recenze uživatele

Pomerne nudný príbeh jedného rebela, ktorý si musí vybaviť účty s celým mestom vymytých mozgov (a je zrejmé, ako to dopadne), občas v pomerne drsnom prevedení. Svetlé momenty: Ren a jeho kravata, „súboj“ na traktoroch, Renov naštvaný tanec (pekne ho paroduje Brett z Flight of the Conchords) a piesne, na ktorých niečo je. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím, jestli znám nějaký taneční film, v němž se tancuje méně, než tady. Protože tady toho dancu opravdu moc nenajdete. Určitě tu ale najdete Bacona rebelujícího na maloměstě pro holku, která by mu snad jednou mohla roztáhnout nohy, aby zjistil, zda tam má taky takový nafoukaný háro jako na hlavě. A celý film je vlastně o tom, jak se kvůli tomu snaží okouzlit jejího puritánskýho fotříka a srazit na kolena jejího namyšlenýho "já jsem ale alfa samec" fráju, Nic víc, nic míň. Ale koukat se na to dalo. A docela to i odsýpalo. Páč Bacon bejval zamlada celkem sympaťák a trvalá Lori Singer je fakt neoblomná! ()

Derek 

všechny recenze uživatele

nie som nejaky echt obrovsky fanusik muzikalov a celkovo filmov o tancovani, ale sem tam sa mi nieco paci (klasiky typu dirty dancing, grease...). footloose je celkom pohodicka film s prijemnymi pesnickami z ktorych vsak len par nezostarlo (napriklad v porovnani s grease v ktorej co piesen to kultovy hit), so slusnym baconom a hlavne lithgowom ktory dokazuje ze psychopati mu idu najlepsie (aj ked tu hra pastora:-) ) ()

Galerie (85)

Zajímavosti (25)

  • Natáčelo se od 9. května do ledna 1984 v Utahu. (Varan)
  • Dianne Wiest (28.3.1948), která hrála Vi, matku Ariel, byla ve skutečnosti jen o 9 let staší než Lori Singer (6.11.1957). (FilmFan24)
  • Kevin Bacon se zajímal o hlavní roli ve filmu Christine (1983) podle románu Stephena Kinga ve stejnou dobu, kdy dělal zkoušky na "Footloose". Producenti jej přesvědčili, aby se role ve filmu Christine vzdal a raději přijal hlavní roli ve Footloose. (FilmFan24)

Reklama

Reklama