Reklama

Reklama

Ďábelská svůdkyně

  • USA The Last Seduction
Trailer

Obsahy(1)

Když Clay Gregory přinesl domů milion dolarů, jež utržil za riskantní obchod s drogami, rozhodla se jeho krásná žena Bridget, že to je ten správný okamžik a příležitost, kterou ji osud již podruhé nenabídne a tak se i s uvedenou okrouhlou hotovostí snaží navždy zmizet z Clayova života. Na radu svého cynického právního poradce Griffitha se pokusí schovat v nudném provinčním městečku Benton, které je ale pro ni a její plány příliš těsné. Zvlášť když povedený Clay vysílá po její stopě zručného pátrače, soukromého detektiva Harlana. Bridget nutně potřebuje spojence a umí ho získat a tak jí nedá příliš práce sbalit snaživého naivu Mikea Swalea, který tenhle zapadákov rovněž nepokládá za svou konečnou stanici. Opojený milováním se žádoucí Bridget se Mike rychle stane bezmocným nástrojem v jejím ďábelsky důmyslném a chladnokrevném plánu. Neboť v té nebezpečné hře dva hráči přebývají. V banku je smrt, vězení a ,ilion dolarů - a Bridget rozdává karty karty, aby o svoji výhru nepřišla.

Chladný thriller v moderní parafrázi stylu "film noir" přináší temné poselství o přetvářce, zradě a zoufalství. Na festivalu detektivních filmů v Cognacu získal cenu kritiků. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

pepo 

všechny recenze uživatele

Nevierohodnost a tupotu scenara prebija hlavne realizacia niektorych scen. Neraz som cakal, kedy vyskoci do obrazu Frank Drebin alebo Topper Harley. Obcas je to fakt uplne wtf a nezachrani to ani sexy Linda Fiorentino. Myslel som, ze Dahl bol po vybornom Red Rock West vo forme, ale evidentne mal iba stastie. 4/10 ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Dominantní, náruživá, nezávislá "velkoměstská bitch" přitažlivé Lindy Fiorentino s chlapama zametá takovým způsobem, až to atakuje hranice (nad)charakterní parodie. Snad filmaři její "noirově" amorální vražedný útěk - plán, jak se zbavit nepohodlných osob a přijít k penězům, mysleli podobně nevážně, přece nemohli chtít, aby jí to prošlo? Doufám, protože já si tím fakt nebyl jist. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Pořád se od toho dalo čekat víc. Příběh osudové, zkažené ženy, která fascinuje téměř každého muže možná skýtal větší možnosti, ale John Dahl s tím zametl trošku nedbale. Nicméně jednou se na to podívat dalo, ale nic extra jsem ve filmu neobjevil. Mimochodem na místě Lindy Fiorentino bych si dovedl představit i jinou herečku. Jiný režisér by asi k filmu zvolil jiný styl a vyrazil by z něj větší erotické dusno. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem atmosférický thriller nabitý erotikou, ale chyba lávky. Linda Fiorentino je sexy, o tom žádná, ale problém je, že prakticky všichni chlapy, na které se snaží zapůsobit, jsou naprostí idioti, takže vlastně ani nevím, co by hlavní hrdinka musela udělat, aby jí nezobali z ruky. Další věcí je, že film působil až moc pohodově, což nemile kontrastovalo s tématem. Výhrady mám i ke stopáži, díky které se to občas neúměrně vleče. Kouknout se na to především díky hercům dá, ale nebylo by od věci, kdyby to někdy někdo zkusil jinak a lépe. 50% ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

Najlepší Dahlov film je Red Rock West s Cageom a Hopperom, ale aj táto po ňom nasledujúca ďalšia variácia na neo-noir stojí za pozornosť. je to kus poctivej žánrovej remeselnosti, naozaj krásna, zvodná a diabolská femme fatale/bitch fiorentino a správne natvrdlý berg s unudeným a apatickým pullmanom v rôznych slovných prestrelkách a pekne napísaných dialógoch. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • V jedné scéně se Bridget (Linda Fiorentino) představuje jako Mrs. Neff, což je narážka na film Pojistka smrti (1944). (Vlado666)
  • Linda Fiorentino měla mít při milostných scénách dublérku, rozhlodla se je však natočit sama (Vlado666)
  • Linda Fiorentino byla za svůj výkon kritiky chválena, na Oscara však nominována být nemohla, protože snímek byl před uvedením v kinech vysílán v televizi. (Vlado666)

Související novinky

Noir Film Festival 2018 – Nikdo neunikne!

Noir Film Festival 2018 – Nikdo neunikne!

18.08.2018

Napínavá dramata z vězení, rebelství Samuela Fullera, charisma Roberta Ryana, bojovnost Idy Lupino, emancipace nových osudových žen, šílenství noirových psychopatů, temné příběhy ze severu Evropy a… (více)

Reklama

Reklama