Animovaný / Akční / Sci-Fi / Dobrodružný

USA, 2000, 94 min

Graeme Revell

Na tuhle dětskou sci-fi se klidně můžou dívat i dospělí, protože děj není dělaný až tak infantilně, jako u jiných dětských filmů. Výhrady bych sice měl, ale celkově je to koukatelná podívaná, a docela slušně je i naanimovaná.(24.4.2003)

Mirne nadprumerny animovany film, ktery narozdil od svych konkurentu nepostrada propracovanejsi scenar.(30.7.2002)

• Djkoma

Příběh kapku přehnaný, ale nevadí. Horší je to s průměrnou animací a protivníky lidí. Moc mě to nepobavilo a pro děti se mě to také moc nehodí, ale happy end se "nečekaně"koná.(11.7.2004)

Dost mě mrzí neúspěch tohoto filmu, který způsoil, že u Foxů už další animované filmy točit nebudou. Putování vesmírem je provedeno dost zábavně, zajímavý je vývoj některých postav a samotný příběh je taky docela originální. Především jde o pastvu pro oči - úvodní zničení Země je provedeno naprosto geniálně.(5.8.2003)

Rozpočet $75miliónovTržby USA $22,753,426Tržby Celosvetovo $36,754,634(9.4.2010)

rozpocet-$75 million trzby- $36,754,634(23.9.2006)

Je to pohádka.Ale pohádka poměrně dobře koukatelná i pro odrostlejší a dospělé diváky.Zaujme poměrně kvalitní počítačovou animací a zklame průměrnou ruční animací.Příběh není příliš složitý a milovníci sci-fi si nejspíš příjdou na své.Mě osobně celkem vadily některé bizardní postavičky ale musím prostě brát ohled na to,že je to v první řadě pohádka a nic víc v tom nemůžu hledat.Být to celé ve 3D podobně jako třeba Final Fantasy asi bych uronil ještě jednu hvězdičku navíc.(26.6.2004)

• zelvopyr

S jistou znalostí japonské animované školy mé nároky poněkud vzrostly :) a za víc než ** toto být nemůže -- muselo by být trochu neprovařené a nepředvídatelné...(4.3.2007)

Pekné sc-fíčko, ktoré neprekonal ani Final Fantasy, ale aj tak bol ten scenár trochu riedky. Ale vtipný...(10.11.2005)

ani nie tak priemerny animak, ale to jeho dysnejovske zakoncenie... no to je klise ako sa patri..(17.11.2005)

Táto rozprávka, nie je moc pre deti...skôr je pre teenagerov, ale je skvelá a akčná hlave...odporúčam ju(5.10.2008)

Na poctivých pět hvězdiček to asi není, ale přesto je dám, protože tohle je asi jeden z nejnedoceněnějších filmů 90. let. Upřímně řečeno ten neúspěch dost nechápu, scénář napsal Joss Whedon, takže příběh je napínavý a postavy plastické a uvěřitelné (na poměry žánru), 2D animace spojená s tou počítačovou funguje perfektně, skvělá je i hudba, a některé scény jsou vizuálně i zvukově doslova dechberoucí (honička s Wake Angels, schovávaná v ledovém pásmu), tak že Lucas může jen blednout závistí. Jistě, je to film spíše pro odrostlejší děti, ale odkdy je tohle samo o sobě negativní? Titan A. E. možná doplatil na to, že byl zkrátka ve špatný čas na špatném místě, narodil se holt v době, kdy 3D animáky provedly státní převrat a sesadily 2D kreslené filmy z trůnu. Stručně a krátce - nic pro "karlovarské" filmové intelektuály, ale fanoušci Star Treků, Hvězdných válek a podobných věcí rozhodně nebudou zklamaní.(13.1.2005)

PLANET BOB(31.10.2007)

Ja jsem se u teto detsky odlehcene verze puvodniho Heavy Metallu docela bavil a docela se divim, ze ostatni ne. Neni to takovy ten typicky sladak, co z nej kape med predem zadem. Kazdopadne vekovou skupinu, pro kterou je to urceno tezko odhadnout...(24.8.2005)

• MartinezZ

Bohužel propadák. předvídatelný, nezajímavý, klišé. Animace ošklivá, zápletka "originální až to praštilo". Vlastně tam bylo až na hudbu a skutečnost, že to bylo sci-fi, špatně všechno. Pak se nedá moc divit, že to při nákladech 75 milionů utržilo slabých 37. Propadák. //PS: Proboha, těch 75 mega se podělo KAM?(19.5.2011)

Výborná atmosféra filmu, hudba a pěkná animace prostor vytváří kouzlo, které tento kousek vyzařuje. Na animaci postav si člověk musí zvyknout a přesto že vypadají ne zrovna dokonale časem zapadnou. Kdyby bylo takových animovaných záležitostí víc, vůbec bych se nezlobil.(19.10.2007)

Animák nejen pro děti, ale i dospělé a navíc se slušným příběhem.(9.2.2004)

Moc povedené, velice sci - fi a hodně dobrodružné. Ten snímek jsem viděl několikrát, kam se hrabou některé hrané filmy. Pěkně kreslené a ozvučené. Jsem mu povídal, na co chce KEČUP!!!(25.3.2009)

Skvělá odpočinková záležitost, solidní scénář a animace. Bohužel některé podstatné detaily tu byly odfláknuty, jinak by bylo hodnocení mnohem větší.(19.2.2003)

• cross

Animovaná sci-fi, která se hodně nepovedla a to i přes obrovskou finanční sumu k realizaci snímku.Animace vesmíru, korábů a mimozemských Drejů je dokonalá, bohužel vše ostatní je standardní ruční práce, která je však např. narozdíl Atlantis spíše odfláknutá (ruzné mimozemské rasy).Celkově příběh nestojí za moc a v podstatě to celé není ani příliš zábavné (ani pro děti, ani pro dospělé).(18.9.2002)

<< předchozí 1 2 3