Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Walter Matthau podává jeden ze svých nejlepších výkonů v roli proslaveného fyzika, který musí vyřešit zvlášť ožehavý problém - odlákat svou oduševnělou neteř Catherine (Meg Ryanová) od snoubence, naškrobeného anglického suchara, a převést ji do náruče automechanika (Tim Robbins). Ten se k ní perfektně hodí, avšak stojí to velké úsilí změnit zaolejovaného chlapa v nablýskaného šlechtice. I když se vám to zdá nemožné, nepodceňujte nápady strýce Alberta a sílu lásky! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

Petr.Kocfeld 

všechny recenze uživatele

Ryan a Mattheau zde nejsou spatni.Tato dvojice hercu spojila sve sily a tento snimek je vcelku dobry.Einstein,ktereho ztvarnil Walter Mattheau je zde jako vetchy ded kourici z dymky a povidajici si se svymi kolegy vedci a fyziky.60 procent si tento snimek urcite zaslouzi...Ryan zde ztvarnila rovnez vedkyni a Einsteinovu pribuznou zde pozna,ze laska je nad vsechnu vedu. ()

Richard_Ba 

všechny recenze uživatele

Absolútne nechápem kritiku, keďže sa podľa mňa jedná o snímok s veľmi príjemným a hlavne inteligentným humorom( ale asi mnohým vadil práve ten inteligentný humor). Hoci vôbec nie som fanúšik Meg Ryan, jej prezencia mi nevadila, kedže ostatné herecké obsadenie bolo viac než uspokojivé. Walter Matthau svojím charizmatickým a jedinečným spôsobom stvárnil Alberta Einsteina, ktorého všetci poznáme z plagátu s vyplazeným jazykom a tým si ma získal... Veľmi rád si pozriem tento film aj častejšie, keďže mi vždy pripomenie ako ďaleko musí chlap zájsť aby získal pozornosť a srdce ženy, a hlavne Meg Ryan nám potvrdila ako dokážu byť ženy povrchné. ()

Reklama

fleker 

všechny recenze uživatele

jedna taková malá intelektuální debata:.....--I--a ty si jako myslíš že seš chytřejší než já jo? --F--nic takovýho sem přeci vůbec neřek? --I--tak co teda měla ta narážka na mou inteligenci znamenat, já mám 146, kolik máš ty,he?!? --F--tady nejseš na matfyzu, nemusíš hned mávat číslama --SERVIRKA--ještě jednou? --F--jak jinak, a napište to tady na tu slečnu s velkou hlavou, --F--.....než to tu zavřou, slibuju ti že to srazíme na 116,,,, a pěkně bumbej --I--tak mi teda řekni jaks to předtim myslel --F--víš, já nevím jak definuje inteligenci současná literatura na matematickofyzikální fakultě, ale podle mý kontroverzní teorie, je to vlastně takovej soubor dovedností-schopností, který ti pomůžou přežít --I--to mi teda vysvětli --F--tak podivejse, představ si že já, ty a všichni okolo nás tady v hospodě sme na lodi která ztroskotá, pětina štamgastů umře hned při havárii a další dvě pětiny se utopí během noci.....zbytek lidí se dostane na ostrov, a je velká pravděpodobnost, že mezi těma přeživšíma budem my dva --I--no, pokračuj --F--no, za další dva měsíce na ostrově zbydou naživu jenom tři lidi --I--jak to --F--vidíš támhle těch pět lidí u kulábru?..ty umřou hlady, protože sou všichni naprosto levý, tu vosmičku do rohu naproti hrajou už čtvrtý kolo ,,, ten vlasáč v rohu, ten je věčně nalitej, umře na votravu protože bude sbírat jedovatý bobule aby z nich vyždímal chlast, a támhle děděk u mašin si hodí provaz, protože bez ovocnejch automatů nemá smysl žít...nakonec zbydem na ostrově jenom ty, protože máš to vysoký čislo bot, já a támhleta blondýna... --I--proč ta? --F--protože je pěkna --I--ale pak stejně umře ne?! --F--jasně, vždyť vidíš že má brejle,ty se jí ale během havárie rozbijou a spadnou do moře, a jednou večer, až půjde čůrat, splete si strom a spadne jí do oka kokos --I--a znás dvou? kdo zůstane naposled. --F--Já přece, to je snad jasný ne? --I--Takže si teda přecijen myslíš, že seš chytřejší než já... --F--Vůbec ne. --I--A jaktože nakonec toho všho přežiješ ty, když chytřejší sem já. --F--Dojdou přírodní zdroje obživy. --I--Prosím? --F--Sním tě. ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

Ach, srdce plesá :) jasně, není to žádná oskarová záležitost a kde kdo by na tom našel něco špatného nebo nepovedeného. Ale já se u toho bavím. Viděla jsem to poprvé a taky naposled před mnoha lety a pamatovala jsem si hlavně ten hezký pocit, který mi to dalo. Dvojice Ryan - Robbins byli roztomilost sama, k tomu jako pan Einstein Walter Matthau pro dotvoření inteligentního dojmu. Takže super herecké obsazení, velice oddychový příběh, krásná kamera, všechno prosvětlené, pozitivní, ostré, nepřeplácané. A hlavně... romantika jako blázen. Konec u hvězdné vyhlídky neměl chybu. ()

Lukoye 

všechny recenze uživatele

Skutečně nedoceněná romantická komedie. Celý film je prostě rozkošný, možná až moc rozkošný, ale dohromady ohromně milá sranda. Aneb jak to vypadá když se automechanik s velikým srdcem zamilje do lehce afektované matematičky, která nachází větší zalíbení v číslech než ve svém nudném snobském snoubenci. To by ale nesměla mít za dědečka Alberta Einsteina. Ten společně si hrou náhody se svými přáteli z vědeckých kruhů oblíbí mechanika a společně s přáteli se z něho snaží udělat vědeckou hvězdu. Potom čekají, že se do něho Meg zamiluje. Všechno se ale zamotá, když teorie kterou společně vymyslí znamená průlom ve vědě a příbeh automechanika, který proti své vůli hraje vědce jenom proto aby dostal srdce Meg nabere nečekané obrátky s vyznamenáním až u prezidenta USA. Mimo jiné se mi velmi líbila kamera tohoto filmu, křištálově čistý film s krásnými exteriéry. Už při dívání se na něho, natož potom, jsem se cítil jako očištěný, jak po sauně. Skvělý pocit z filmu. Už proto stojí znovu za vidění, což je u mě solidních pět. ()

Galerie (84)

Reklama

Reklama