Reklama

Reklama

Má je pomsta

(festivalový název)
  • Jižní Korea Boksuneun naui geot (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Hluchoněmý Ryu se ze všech sil snaží vydělat dost peněz, aby mohl svoji umírající sestru poslat na transplantaci ledvin (což není zrovna snadné, když jste právě přišli o práci a ještě ke všemu vám v nemocnici řekli, že potřebný orgán není k dispozici). Po menší epizodě s překupníky s lidskými orgány dá Ryu na radu své přítelkyně a rozhodne se získat peníze na sestřinu operaci únosem malé holčičky. Zpočátku slibně rozjetá akce se ale velmi brzy příšerným způsobem zvrtne a únos uvede do chodu kolotoč událostí, které všem pořádně zacloumají životy. Úvodní díl Parkovy trilogie o pomstě (následovaný snímky OLDBOY a SYMPATHY FOR LADY VENGEANCE) získal v roce 2003 na filmovém festivalu ve Philadelphii první cenu za nejlepší film. (kiddo)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (266)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Velkolepé i když chvílemi komorní drama, které se ze začátku nezdá takové jaké ve skutečnosti je. Pan režisér totiž dokázal natočit film s takovou grácií až mi nad tím nechával rozum stát. Například z ironicky vtipných scén se v tu ránu stane jedna z nejvážnějších scén ve filmu. Celkově je film velice chameleonovitý a chvílemi až neuvěřitelně rozsáhlý a zaručeně dokáže zaujmout. Každá postavička ve filmu má svoje ego, svojí přímočarost za kterou si stojí a svůj cíl, kterého nechce upustit a právě proto dokáže diváka tak dostat. Na konec z toho vyleze velice povedená odplata, která se do paměti s radostí zaryje. --- Jeden chlápek si myslel, že má dvě hlavy. - Dvě hlavy? - Jó, dvě. Blbý bylo že dost trpěl na migrény. Takže s dvěma hlavama měl migrénu skoro pořád. A víš co nakonec udělal? Jednu z těch hlav si ustřelil. - Levou nebo pravou? ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Tento film je prvým s trilógie o pomste. Ako jediný z nich má asi najsilnejší príbeh čo sa týka uveritelnosti. Park nám predostiera príbeh dvoch mužov a ich cestu za pomstou. S obidvoma sa život nemaznal a na každom to zanechalo tragické stopy, ktoré na hlavný hrdinov pôsobia ako démoni minulosti a jediné čo musia spraviť aby sa ich zbavili je pomstiť smrť svojich blížnych. Lenže táto snaha ich nakoniec dovedie k tragickému koncu. Film je natočený veľmi komplikovane a preto je dôležitá pozornosť. Tak ako u ostatných režisérov východnej strany zemegule aj tu sa môžete tešiť na dlhé statické zábery ale oproti podobným snímkom je vidieť že park to skrátka má v oku a kameraman sa nám snaží spríjemniť nudnejšie a pomalejšie pasáže atraktívnym prostredím. Napríklad v sídle pašerákov orgánov alebo hlavné miesto každej udalosti - jazero. Hrdinovia sú obyčajný a vy s nimi cítite pri neprávostiach ktoré sa im dejú. Takže ľútosť nad pánom pomstou sa môže kľudne volať čo sa má pokaziť sa aj pokazí. striedanie hlavného motívu a teda aj za pomstou obidvoch hrdinov sú podané tak že naozaj súcitite s nimi a chápete prečo musia urobiť to čo musia , škoda len že chcú zabiť jeden druhého. Finále bolo veľmi mrazivé ako aj scény mučenia, alebo neštastné utonutie malého dievčatka. krvou sa nešetrilo a nájde sa tu pár záberov, ktoré sú priveľmi naturalistické. ale rozhodne je to jeden z najpôsobivejších filmov z východu aké bude mať západný divák možnosť vidieť, preto doporučujem nepremeškať túto príležitosť. rozhodne vás čaká neskutočný zážitok ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

První snímek z Parkovy revenge-trilogie mě popravdě tolik neoslovil, jako jiné zdejší uživatele. Jen jsem hold neměl čekat další Oldboy či tématicky spřízněný, avšak dimetrálně odlišný I Saw the Devil. Tenhle film jde na to úplně jinak a připomíná spíše smutné kriminální drama. Zběsilá akce typu "zabili jste mi dceru a já vás teď všechny postřílim a rozsekám" se tu vlastně skoro nevyskytuje. Veškerá zabití zdejších postav spíše logicky vyplývají z úmrtí jiných postav, čímž se všechna ta krvavá odplata na sebe neustále vrství a vrství. Gore to nemá žádné, za to nechybí perfektní herecké výkony a snad každý divák si zde najde tu svou nezapomenutelnou scénu. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Parkovej trilógii o pomste samozrejme kraľuje Oldboy, ktorý je dokonalý po všetkých stránkach. S týmto filmom som bol ale určite spokojnejší ako s posledným dielom Nebohá pani pomsta. Film má pár chýb, niektoré scény sú divne predčasne ukončené, samotný únos dievčatka akosi prekvapivo nedostal priestor a otec dievčaťa a jeho motivácia mohla dostať tiež viac priestoru, no zároveň je tento pohľad na únoscov i pomstiteľa zaujímavý. Nudiť by ste sa nemali, napriek tomu, že filmu niečo chýba. Najviac asi to, že nedonúti diváka k zamysleniu, aj keď sa v závere snaží šokovať. Slabšie štyri. 70%. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

KOHO MAJÍ OBĚSIT, TEN SE NEUTOPÍ..... /// ,,ORGÁNY NA PRODEJ“ - vyřvává mafián. ,,Já bych si s dovolením taky jeden vzal, páč mi tak trochu chcípá ségra“, říká celkem úplně hluchej mladík … ,,a peníze máš?“ … Nakonec to není ani tak vo penězích, jako o zajímavým mixu beznaděje a pomsty. Park je totiž hráč. Fantastickej. Co von všechno dokáže říct vobrazem …. Zoufalý lidi dělaj zoufalý věci a velikej optimista (jako třeba já) by řekl, že malá jiskřička naděje tam je, jen se bohužel neví, pro koho doutná. ,,POZOR CHLAPČE, MÁŠ TO V TEPNĚ!“ Park rozehrává první lekci, která stejně jako ty další (druhá a třetí) stojí za to. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, jak se s propouštěním vyrovnávají v Koreji. 2.) Chystám únos šéfova parchanta. 3.) Thx za titule ,,pedros01“ a ,,fridatom“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Scénář byl dokončen za 20 hodin. (TomikZlesa)
  • Chan-wook Park dostal po enormním úspěchu Joint Security Area prakticky neomezenou moc v natočení dalšího filmu. Po neúspěšném pokusu o vytvoření příběhu o pomstě dokončil režisér právě Sympathy for Mr. Vengeance, na kterém pracoval již před natočením Joint Security Area. (TomikZlesa)
  • V první scéně s pitvou se ve skutečnosti Kang-ho Song dívá na prázdný stůl. (HellFire)

Související novinky

Korejský mstitel a další krvavá sága

Korejský mstitel a další krvavá sága

20.09.2012

Chan-wook Park se proslavil tzv. „trilogií o pomstě“, která zahrnuje dnes už kultovní kousky Sympathy for Mr. Vengeance, Sympathy for Lady Vengeance a Old Boy. Pak si natočil několik žánrových… (více)

Korejská žízeň v Hollywoodu

Korejská žízeň v Hollywoodu

23.05.2009

Pamatujte: Nemá smysl se rozčilovat. Hlavně klid. Oč jde? O jihokorejské hororové drama Bakjwi (na obr.), které jen před několika dny představil v Cannes Park Chan-Wook. Film vypráví příběh kněze,… (více)

Program FILMASIE

Program FILMASIE

20.11.2005

Hlavním bodem programu prvního ročníku festivalu asijských filmů FILMASIE, který se uskuteční ve dnech 1. 7. prosince 2005 v pražských kinech Světozor a Aero, bude Jižní Korea. Tu budou zastupovat… (více)

Reklama

Reklama