Reklama

Reklama

Po jednom mejdanu se Joe Doucett probouzí v neznámém pokoji a vedle kocoviny má mnohem závažnější problém. Neví kde je, nemá své osobní věci a hlavně - nemůže ven. V televizi navíc hlásí, že jeho žena byla zavražděna a on je hlavním podezřelým, po masakru v jeho domě zůstala naživu malá dcerka. A tak to zůstane na dlouhých 20 let. V Bílém domě se střídají prezidenti a on stále neví, kde je, kdo ho vězní, na jak dlouho a proč. Den za dnem v jedné malé místnosti. 20 let. Zničehonic se probouzí venku na svobodě. Jediné, na co od té chvíle myslí, je pomsta, za kterou jde nelítostně a brutálně. Brzy navíc v telefonu uslyší: „Jestli chceš vidět svou dceru ještě někdy živou, odpověz na dvě otázky. Proč jsem tě nechal uvěznit? A proč jsem tě teď pustil ven?" (Bontonfilm)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (491)

virus10 

všechny recenze uživatele

Hodně by asi pomohlo, kdybych neviděl originální jihokorejský snímek. Jenže to se nestalo. Původní Old Boy je napínavý a přichází s něčím nečekaným. Zároveň je ale zbytečně chaotický a divák tak neudrží koncetraci po celou dobu filmu. Americká verze je naopak zpracovaná přehledně, ale jelikož znám pointu, Oldboy ztrácí koule. Ach ty americký kopírky.. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Kdyby nešlo o remake, asi bych hodnotil lépe. Kdyby tvůrci zfilmovali můj námět, který jsem před lety zveřejnil na imdb (česká verze k přečtení zde v diskusi na straně 7), určitě by šlo o film roku! Jejich škoda. Kdyby producenti neodmítli hudbu Michaela Nymana (což je jak známo nejlepší skladatel na světě, to jako bez debat), film by byl jistě působivější. V korejském Oldboyovi byla hudba velmi výrazná, zde si jí ani nevšimnete. Kdyby tvůrci neobsadili Joshe Brolina, který ve filmu vypadá jako asociální psychopatický terminátor (a před i po uvěznění vypadá úplně stejně, aspoň nějaké šediny mu mohli přidat), divák by mu třeba i fandil. Kdyby scenáristi vymysleli pro hlavního záporáka trochu méně za vlasy přitaženou motivaci, divák by se při závěrečném vysvětlování třeba nesmál. Samá kdyby. Promarněná příležitost. ()

Reklama

VášaVF 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, proč měl pan Spike Lee potřebu natočit svoji verzi jihokorejského Old Boye s vlastním alternativním koncem, který je vedle originálního snímku o dost slabší. Kdo ještě neviděl žádného Oldboye, tak raději sáhněte po původním filmu z roku 2003, který je mnohem povedenější než americká komerčnější verze. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle byla celkem zajímavá záležitost. Ani jsem netušil, že to byl remake toho korejského Old Boye, vím, že je film tohohle jména, ale myslel jsem, že je to shoda. Příběh o pomstě a dávné křivdě, dá - li se to tak nazvat má celkem dost solidních momentů a je místy velmi akční. Ty bitky kdy Joe Doucett jak robocop drtí kladívkem kosti hordám na něj nabíhajících chlapů, kterým kosti křupou stejně jako bejzbolky co mají v rukách byly výborné. Celé to funguje celkem solidně, problém je, že nad tím člověk nesmí moc přemýšlet. Já jsem totiž vždycky na pochybách, když všechno šlape podle přesně nalajnovaného scénáře v tomto případě nikoliv režiséra, ale záporáka, který Joea uvěznil. Vždyť tam bylo tolik momentů, kdy se dal příběh snadno vykolejit nějakou Joeovou akcičkou se kterou by se nepočítalo... Ačkoliv občas nejsem nadšený z filmů, které skončí a já nevím na čem jsem a jsem v rozpacích, zda jsem to všechno ,,chytil'', tady jsem byl z toho polopaticky zakončeného závěru až zklamán. Všechno je divákovi vysvětleno do poslední tečky za posledním slovem poslední věty... Ale za vidění film určitě stojí. Takže když to všechno sečtu dohromady a navíc vezmu v potaz, že je to vlastně poameričtělá verze 10 let starého korejského filmu ( a scénáře), což nikdy nehodnotím pozitivně, dávám za tři čínské knedlíčky. * * * ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Korejský Old boy patří k mým až skoro srdcovkám, nebo přinejmenším k filmům, které mám hodně ráda. Ale tohle mu nesahá ani po kotníky. Scénář místy postrádá logiku a chybí mu hloubka. Některé scény jsou úplně nesmyslné a šlo vidět, že je tam nacpali jen protože byly v originálu. Jiné zase přetvořili tak, že by zasloužili na zadek. A těch nejpikantnějších se samozřejmě báli, tak je zjemnili nebo vyškrtli úplně. Hlavní představitel nedosahuje ani z poloviny takových kvalit jako ten korejský. Postrádá jakékoliv charisma, které je pro tuhle roli skoro nutností. Na druhou stranu uznávám, že můj názor nebude tak úplně objektivní. Možná bych dala o hvězdičku víc, ale jelikož znám a miluji originál, tak prostě nemůžu. 2* ()

Galerie (79)

Zajímavosti (20)

  • Režisér Spike Lee řekl, že jeho verze měla 140 minut , ale studio trvalo na délce do 105 minut. Josh Brolin prohlásil, že preferuje delší verzi, která zahrnuje více scén Doucettova (Josh Brolin) tréninku v cele a interakce. (Dr Lizal)
  • Existuje režisérská verze, která je o 35 minut delší. K mání je jako bonus na DVD. (Terva)

Související novinky

Je rozhodnuto, Kick-Ass se přidá k Avengers

Je rozhodnuto, Kick-Ass se přidá k Avengers

05.10.2013

Samozřejmě, ne doslova, i když by to byl asi zábavný crossover. Poté, co si Kick-Ass 2 v kinech nevydělalo ani na produkční náklady, je tahle série asi nadobro ukončená. Aaron Taylor-Johnson ale… (více)

Josh Brolin od Matky boží

Josh Brolin od Matky boží

07.08.2013

Brolina, kterého brzy uvidíme v remaku korejského OldBoye, si zřejmě užíval maskování během natáčení westernového propadáku Jonah Hex. Brzy podstoupí ještě náročnější proměnu – zahraje si totiž… (více)

Blanchett a Theron: Kruté blondýnky

Blanchett a Theron: Kruté blondýnky

30.11.2012

Ve svých následujících filmech rozhodně nebudou jednat v rukavičkách. Cate Blanchett si po zlých agentkách v Hanna a Indiana Jones a Království křišťálové lebky připíše do filmografie další zápornou… (více)

Reklama

Reklama