Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Otec Viktor (Martin Dejdar), velice schopný a úspěšný ve své profesi, a jeho syn Petr (Vladimír Škultéty), neméně úspěšný a nadějný student, se náhle ocitnou v nečekané situaci - po smrti ženy a matky se tyto dva ukázkové příklady dokonalého muže a studenta musí vypořádat s takovou banální záležitostí, jakou je péče o domácnost. Jako schopní, inteligentní a úspěšní muži v tom pochopitelně nevidí žádný problém. Marně je zkušený soused Lupínek, zasloužilý dědeček (Josef Abrhám) se čtyřmi vnoučaty na krku, varuje a nabízí pomoc. Mužská ješitnost a pýcha jsou silnější. Díky tomu se tak postupně dostávají do víru trapasů, problémů a katastrof, které postupně nahlodávají jejich sebevědomí a boří jejich pevné přesvědčení o vlastní dokonalosti. Ještě, že přijíždí na pomoc strýc Artur (Ondřej Vetchý). I když, jak říká slogan filmu, správný chlapi si poraděj sami. bez žen by to přesto zcela nešlo. Otec musí odolávat svodům a doslova se bránit nájezdům půvabné kolegyně (Světlana Nálepková), syn má zase ve své blízkosti pohlednou spolužačku Zuzanu (Zuzana Kajnarová) a strýc Artur problémy se svojí vlastní manželkou (Petra Špalková)... Pánská jízda je zkrátka hravé a vtipné vyprávění určené všem, kteří se rádi baví, i když je jim třeba do breku. Celovečerní debut režiséra a producenta Martina Kotíka, kterému se o kvalitách Pánské jízdy podařilo přesvědčit hvězdnou sestavu herců, svým vlídným a vkusným humorem pobaví diváky i divačky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (375)

bouchy 

všechny recenze uživatele

Dost dobře nechápu, jak se Dejdar s Vetchým, oba skvělí a moji oblíbení herci, mohli upsat k sračce tohohle kalibru. I když je pravda, že možná netušili, jak AŽ MOC špatné to nakonec bude - z námětu se totiž dalo vytěžit daleko víc - osobně bych si tedy dokázal představit mnohem lepší fraškovitou komedii o dvou chlapech v chalupě, co se začínají stavět na vlastní nohy za pomoci živelné pohromy v podobě z domu vykopnutého strýce. Jenže to by asi chtělo refrešovat scénáristy, režiséra... možná celý tým, co má v tomhle prsty. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Bývali časy, keď Česi vedeli točiť komédie (hlavne 70. roky), ktoré boli naozaj zábavné. Ale tie časy sú zrejme nenávratne preč a dnes už točia naši západní susedia len komédie, ktoré nie len že nie sú zábavné, ale sú priamo dementné (páni režiséri Troška, Soukup, Olmer...). Nemožno ale za to viniť tvorcov takýchto filmov. Oni proste len točia to, čo chcú ľudia vidieť - niečo jednoduché nad čím netreba rozmýšľať a nikomu nevadí, že je to originálne asi ako najnovšie sfilmovanie Draculu. Stačí, že niečo iskrí, vybuchuje, padá alebo niekto padá a ľudia sa váľajú od smiechu. Je to smutné konštatovanie a radšej si nechcem predstaviť, aké filmy sa budú točiť za 20 rokov, keď to takto pôjde ďalej. Inteligentný humor umrel - minimálne v českých filmoch - česť jeho pamiatke. ()

Reklama

Musak odpad!

všechny recenze uživatele

Tak kdyz sem videl ukázky a zjistil sem ze tam hraje V. Škultéty, tak sem se na film docela tesil, ale to co z toho nakonec vzniklo je desnej průser. Film nema s komedií moc spolecnyho, spis je to nekolik dementních scén nalepených na sebe....jestli slo o to prekonat demenci kameňáku, tak potom se asi zadařilo!! ()

Psema odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle že je film? Tak to asi maestro Kotík spadl z Marsu nebo fakt nevím. Málokdy mám pocit, že se chci při sledování filmu zabít, abych ukončil to trápení. Kotíkovi se to však málem daří. Plamenomet v ledničce? Ha ha. Hrozně vtipný. Asi si půjdu přečíst nekrology, tam je taky pár slušných fórů. Tenhle fil... teda vlastně televizní shit je urážkou diváka. A ani jako televizní inscenace by neobstála. Fakt děs běs, před kterým by měli všichni utéct. A novácké produkci bych jedno vzkázal: "Jste vážně padlí na hlavu? Už se vzpamatujte a přestaňte to podporovat." Tak jsem si ulevil a popojedem, pokud možno k filmům. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Být to televizní film, být to kratší o dvacet minut (ale to by nebyl celovečerák, že jo?), tak jsem velmi potěšen, protože některé vtipy jsou skvělé a postava v podání Abrháma dokonalá. Některé hlášky by se daly tesat. Ale takhle... je to rozplizlé, pro televizi určené cosi, co by klidně mohlo být pilotem k seriálu, takže tomu chybí poněkud targeting, a koneckonců i feeling. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama