Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Otec Viktor (Martin Dejdar), velice schopný a úspěšný ve své profesi, a jeho syn Petr (Vladimír Škultéty), neméně úspěšný a nadějný student, se náhle ocitnou v nečekané situaci - po smrti ženy a matky se tyto dva ukázkové příklady dokonalého muže a studenta musí vypořádat s takovou banální záležitostí, jakou je péče o domácnost. Jako schopní, inteligentní a úspěšní muži v tom pochopitelně nevidí žádný problém. Marně je zkušený soused Lupínek, zasloužilý dědeček (Josef Abrhám) se čtyřmi vnoučaty na krku, varuje a nabízí pomoc. Mužská ješitnost a pýcha jsou silnější. Díky tomu se tak postupně dostávají do víru trapasů, problémů a katastrof, které postupně nahlodávají jejich sebevědomí a boří jejich pevné přesvědčení o vlastní dokonalosti. Ještě, že přijíždí na pomoc strýc Artur (Ondřej Vetchý). I když, jak říká slogan filmu, správný chlapi si poraděj sami. bez žen by to přesto zcela nešlo. Otec musí odolávat svodům a doslova se bránit nájezdům půvabné kolegyně (Světlana Nálepková), syn má zase ve své blízkosti pohlednou spolužačku Zuzanu (Zuzana Kajnarová) a strýc Artur problémy se svojí vlastní manželkou (Petra Špalková)... Pánská jízda je zkrátka hravé a vtipné vyprávění určené všem, kteří se rádi baví, i když je jim třeba do breku. Celovečerní debut režiséra a producenta Martina Kotíka, kterému se o kvalitách Pánské jízdy podařilo přesvědčit hvězdnou sestavu herců, svým vlídným a vkusným humorem pobaví diváky i divačky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (375)

BLOKBASTER (Petr Siska)

"Ak sa film Pánska jazda na plátne i na plagátoch prezentuje ako "nová česká filmová komédia", je recenzent po zhliadnutí výsledku nútený skonštatovať, že prinajmenšom dve položky z tohto súslovia sa nezakladajú na pravde. Rád by som sem napísal, že ide o prvé dve, ale nie je to tak. Áno, Pánska…"

Filmpub.cz (Václav Rybář)

"Chtěl bych opravdu najít nějaký ten klad, něco, co by v tom moři výčitek alespoň trochu zvrátilo totální prohru. Jenže když si vzpomenu na malou čestnou roličku Jitky Kocurové, znovu se mi vrací na mysl Kameňák a onen skvostný nápad "pojďte, vezmeme kameru a půjdeme natočit něco fakt vtipnýho".…"

Filmweb.cz (Tomáš Chvála)

"Hodnotit Pánskou jízdu je pro mě osobně velmi obtížným úkolem. Coby člověk oddaný sitcomům nahlížím na tenhle film s jistou dávkou sympatií, ale to neospravedlňuje fakt, že tvůrci namísto plnohodnotného filmu nabízejí divákům několik dílů ničím výjimečného sitcomu. Upřímně netuším, proč se Martin…" více

Kinema.sk (Peter Konečný)

"Vyslovene neznášam, keď normálni ľudia v relatívne realistickom filmovom prostredí, robia nezmyselne hlúpe veci. A presne toho budete svedkom, ak si až natoľko nevážite svoj čas a peniaze a vyberiete sa na tento 75 minútový omyl českej kinematografie. Omyl, ktorý nie je ani hodné nazvať filmom, ale…" více

Tiscali.cz (Jan Jaroš)

"Rozpadlému inscenačnímu uspořádání i vypravěčskému tvaru odpovídá i herecké ztvárnění. K chichotavé šarži sklouzla jedině Světlana Nálepková coby otcova vlezlá a dotěrná sekretářka, ostatní - zejména mužské - figury se vyznačují absencí jakékoli osobitosti. Převažuje naprostá výrazová bezradnost,…"

Reklama

Reklama