Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři exkluzivní automobily překračují hranice a projíždějící polodivokou krajinou. Černá limuzína a dva sportovní roadstery z 60. let ostře kontrastují s polorozbořenými, často zcela opuštěnými usedlostmi, zarostlými cestami a prázdnými kostely. Zvlněná krajina na obzoru pomalu přechází do vrchoviny a pozvolna se z ní vytrácejí stopy moderní civilizace. Blíže neurčené teritorium, blíže neurčený čas a přece se zdá být všechno povědomé. Šest lidí pevně usazených v bezpečí svých automobilů se vrací do míst, se kterými jsou dědičně spjati. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (154)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosta kravina, ktera si hraje, jak tady nekdo zminil, na nejakej zahadnej film ala Lynch. Celej film mi prisel silene amaterskej. Skutecne jako bych se dival na nejakej film natocenej domaci kamerou nekde na chalupe, ale tohle mel bejt bohuzel plnohodnotnej film. Kdyby byl amaterskej, mozna bych dal hodnoceni vyssi, ale takle ne. Kamera byla taky otresna, takovou hruzu sem uz dlouho nevidel. Dialogy jsou taky strasny, jako by je herci vymejsleli behem nataceni a pak je jen tak bez emoci prednaseli. Pribeh, i kdyz se ze zacatku tvari zajimave, je taky o nicem a je proste divnej. Ani herecky vykony me nijak nepresvedcily, Roden i Forman hrajou podprumerne, ale porad lepsi nez ta hruza co predvadi ostatni. Jediny co film zachranuje a za co davam ty 2* je atmosfera, protoze misty je skoro az hororova a misty je to fakt napinavy, cemuz taky napomaha spravne divna hudba. Tenhle debut se Jařabovi nepoved. ()

Cushing 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejzajímavějších filmů posledních let, tak málo "český" , až srdce plesá. Je to komplikovaný crossover, trochu horor, ale naruby (hrdinové se stávají antihrdiny-lovci), trochu švankmajerovský surreál a černá komedie, trochu ekologický apel. Atmosféra výtečná, napětí skvěle budované, postavy nejasné, až matoucí (a proto znepokojivé a potenciálně nebezepečné). Největší slabina: srozumitelnost. To zavinil, pokud vím, střih: logika jednání postav tak notně urpěla, scénář prý byl ok (bez záruky, tohle mám od dramaturga). Věčná škoda. David Jařab v sobě nezapřel divadelního režiséra a podle mého názoru obstál i jako rejža filmový. Něco podobného bych od něj zas tuze rád viděl, ale bez těch bot. ()

Reklama

Vodny 

všechny recenze uživatele

Co si o tomto hororově laděném filmu myslet? Snad jen že šlo o dobrý nápad, který byl pokažen čistou amatérskou neznalostí, která čiší téměř z každého záběru. Pokud by to bylo bráno jako studentský film s rozpočtem 2000 Kč, tak je to úspěch. Jinak je to jen výsměch zvědavému divákovi, který naletěl na atraktivní název filmu. Všechny postavy včetně Rodena se mi zdají jako kdyby nevěděli co mají dělat a jak to zahrát. Pokud chtěl David Jařab upozornit tímto filmem na chaos a absurditu dnešního světa, tak se mu to podařilo jen z části. Chaotický film je to více než dost a k jeho pochopení by bylo dobré předložit nějaký návod. 40% ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Ha... Jen se ještě musím rozhodnout, jestli ten vyboulený dramaturgický oblouk byl naschvál nebo omylem. Ale asi všechno bylo naschvál. Jen se to neslučuje s mými představami zcela dokonalého. - Ovšem čím víc se k filmu vracím, tím víc zraje. Roztomilí chlapečci pokoušejí zkázu. Jařab jde na svět skrz nekopromisní a specifické, zaostřené detaily a tak je to dobře, tak to má být. ()

mcleod 

všechny recenze uživatele

Zapomenutý český filmový poklad. Mystický hororový surrealistický film o zapomenutém kraji plném zapomenutých zvyků, zapomenutých míst a zapomenutých lidí. Film o cizincích navrátivších se do staré vlasti svých předků, která se ale za dobu jejich nepřítomnosti znatelně pozměnila (nebo se možná spíše změnili oni sami). Vůbec tak nerozumí ničemu, co se v kraji děje, jazyku, ani místní kultuře. Jde o geniální film (místy pravda trochu nesrozumitelný) o historii oblasti Sudet, snadno srovnatelný obsahově i kvalitativně s Trierovou Evropou. Jen by mě zajímalo, jak může chutnat takový kostroun? Dědeček je nikdy pro maso nelovil!!! - A proč tedy? - To nevím!!! Málem bych zapomněl, že se ve filmu objevují i výborné komediální okamžiky. Jen je škoda, že se k tomu nepřidala i výborná kamera (místy byla hodně zajímavá, ale místy taky hodně, abych tak řekl, televizní). ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama