Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři exkluzivní automobily překračují hranice a projíždějící polodivokou krajinou. Černá limuzína a dva sportovní roadstery z 60. let ostře kontrastují s polorozbořenými, často zcela opuštěnými usedlostmi, zarostlými cestami a prázdnými kostely. Zvlněná krajina na obzoru pomalu přechází do vrchoviny a pozvolna se z ní vytrácejí stopy moderní civilizace. Blíže neurčené teritorium, blíže neurčený čas a přece se zdá být všechno povědomé. Šest lidí pevně usazených v bezpečí svých automobilů se vrací do míst, se kterými jsou dědičně spjati. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Artigas

Artigas (hodnocení, recenze)

takovou sračku už jsem hoooooodně dlouho neviděl a doufám, že už neuvidím.

rop

rop (hodnocení, recenze)

Na tenhle film se nedá zapomenout, vytáhl jsem segru do kina a pak se jí hodně dlouho omlouval. Neveřil jsem vlastním očím že něco podobného lze vytvořit a tiše závidím všem co tam něco našli. Tentokrát jsem si pročetl i dost komentářů a řadím se do fronty těch co naprosto nechápou o co tady vlastně jde. Zatím jsem nic horšího neviděl.

Šandík

Šandík (hodnocení, recenze)

Mattyho komentář jej sestřelil z mé osobní dvacítky. Jemu to sice nic neudělá, ale mě hřeje, že jsem se mu tím "pomstil" za jeho tupost a nevnímavost vůči tomuto snímku. Více k filmu v mém komentáři...

Vanson

Vanson (hodnocení, recenze)

Po roce 1989 se vyjma filmů Jana Švankmajera hledá geniální film který zcela vybočuje opravdu velmi těžko. Vaterland je jedním z nich. Krom naprosto originálního scénáře i působivá atmosféra, skvělé herecké výkony, kamera a hudba.

jaza

jaza (hodnocení, recenze)

samozřejmě, jak jsem psal v hodnocení... český film je teď jen čekání na dalšího jeřába....

HenryS.

HenryS. (hodnocení, recenze)

VIVAT!- tenhle film má zřejmě fungovat na čechy jako kusturici undeground na jugoslávce. no tak tohle se fakt povedlo!!! ..."na to, co se tady dělo, jsem rád, že se zachránilo aspoň tohle"

dawid

dawid (hodnocení, recenze)

Hmmm, jak tak koukám na hodnocení, originalita se v Čechách nenosí. Lidi se chtěj bavit. Chléb a hry a spokojenost. Knedlo-zelo, smažák a po šichtě na jedno . Vaterland má chyby, ne že ne, ale je to jízda, je to zjevení, je to výprava do netušených obzorů...

 (hodnocení, recenze)

Film jsem shlédl celý v napětí a musím říct, že je velice nečeský. Jako velký plus vidím kameru, jako menší plus režii a scénář a herecký výkony mě neurážely, i když byly někdy na hranici. (Roden excelentní) Nechápu proč to tady lidi tak mejou. e na konci filmu neni jasný, že ten zlej je Josef Vomáčka mě u některejch filmů zkrátka nevadí.

prokyda

prokyda (hodnocení, recenze)

Tenhle film mě překvapil. e to bude taková blbost, to jsem fakt netušil...

Reklama

Reklama