Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři exkluzivní automobily překračují hranice a projíždějící polodivokou krajinou. Černá limuzína a dva sportovní roadstery z 60. let ostře kontrastují s polorozbořenými, často zcela opuštěnými usedlostmi, zarostlými cestami a prázdnými kostely. Zvlněná krajina na obzoru pomalu přechází do vrchoviny a pozvolna se z ní vytrácejí stopy moderní civilizace. Blíže neurčené teritorium, blíže neurčený čas a přece se zdá být všechno povědomé. Šest lidí pevně usazených v bezpečí svých automobilů se vrací do míst, se kterými jsou dědičně spjati. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (154)

Luciášek 

všechny recenze uživatele

Podle mého názoru jde o jeden ze skvostů české kinematografie a tleskám Davidu Jařabovi za to, že dokázal natočit zase něco jiného.Tím myslím něco jiného než hořkou komedii se známou sestavou Holubová, Polívka, Dušek, které točí ostatní. Nejvíce mě upoutal výkon Františka Řeháka a Karla Rodena, to tedy, pánové, klobouk dolů.Kéž by takových filmů bylo u nás více... ()

swed 

všechny recenze uživatele

Marně pátrám v paměti, jestli jsem v novodobém českém filmu viděl něco tak originálního jako "Vaterland" (napadá mě snad jedině "Postel"). Proto nechápu kritiku lidí, kteří si stěžují na scénáristickou nemohoucnost domácích tvůrců a vzápětí ztrhají film jen za to, že je něčím jiným než šablonovitou zívačkou pro masy. 8/10 ()

Reklama

Charlie84 

všechny recenze uživatele

Je to už nějaký ten pátek, co jsme si ve dvou otevřeli láhev whisky a pustili Vaterland. Už si moc nepapatuju, kolik jsme toho ten večer vypili...ale protože dávám tři hvězdy, tak asi dost:) Jsem si i po letech docela jistý, že smysl to nedávalo pražádný, ale tu vražedně vypjatou hudbu, když si někdo nabral lžíci polévky nebo se osudově zadíval na vycpaného bobra na sekretáři, už nezapomenu nikdy...citace správce Willmera v komentáři "Faye" ten film vystihuje ale úplně ve všem:) ()

mcleod 

všechny recenze uživatele

Zapomenutý český filmový poklad. Mystický hororový surrealistický film o zapomenutém kraji plném zapomenutých zvyků, zapomenutých míst a zapomenutých lidí. Film o cizincích navrátivších se do staré vlasti svých předků, která se ale za dobu jejich nepřítomnosti znatelně pozměnila (nebo se možná spíše změnili oni sami). Vůbec tak nerozumí ničemu, co se v kraji děje, jazyku, ani místní kultuře. Jde o geniální film (místy pravda trochu nesrozumitelný) o historii oblasti Sudet, snadno srovnatelný obsahově i kvalitativně s Trierovou Evropou. Jen by mě zajímalo, jak může chutnat takový kostroun? Dědeček je nikdy pro maso nelovil!!! - A proč tedy? - To nevím!!! Málem bych zapomněl, že se ve filmu objevují i výborné komediální okamžiky. Jen je škoda, že se k tomu nepřidala i výborná kamera (místy byla hodně zajímavá, ale místy taky hodně, abych tak řekl, televizní). ()

uzzi 

všechny recenze uživatele

Tento film je geniálně geniální a pitomě pitomý. Buď ho přijmete nebo vypnete.Škoda že proletěl tak nějak bez zájmu, protože něco podobného se tady (skoro) netočí. Originální tento film tedy však rozhodně je, dokonce bych váhal i nad absolutním hodnocením, ale přeci jenom to občas mírně zaskřípe (rytmus příběhu). Lov kostronů je lahůdkou a Roden opět bezchybný. Je to takový mix Švankmajera a Lynche v lehce střiženém kabátků. Na co keci, vyražme lovit. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama