Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři exkluzivní automobily překračují hranice a projíždějící polodivokou krajinou. Černá limuzína a dva sportovní roadstery z 60. let ostře kontrastují s polorozbořenými, často zcela opuštěnými usedlostmi, zarostlými cestami a prázdnými kostely. Zvlněná krajina na obzoru pomalu přechází do vrchoviny a pozvolna se z ní vytrácejí stopy moderní civilizace. Blíže neurčené teritorium, blíže neurčený čas a přece se zdá být všechno povědomé. Šest lidí pevně usazených v bezpečí svých automobilů se vrací do míst, se kterými jsou dědičně spjati. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (154)

Matty 

všechny recenze uživatele

Ve Vaterlandu je toho strašně mnoho a přitom v něm není vůbec nic. Je to jakoby někdo vytlačil na malířskou paletu kousek od každé barvy a následně to rozmatlal na celé plátno. Bez uvažování, jen tak. Prostě proto, že by mu to připadalo jako dobrý, umělecky přínosný nápad (což mi připomíná dialog ze Sedmi statečných o chlápkovi, který skočil nahý na kaktus). Proti filmovým hádankám nejsou nikterak vysazený, jenom mě irituje, když tvůrci divákovi úmyslně házejí klacky pod nohy a zážitek mu co nejvíce znepříjemňují. 15% Zajímavé komentáře: hirnlego, Ajantis, Cushing, Mata ()

bidja 

všechny recenze uživatele

Mysteriózní příběh. Film mě zabrnkal na správnou strunu. Počet hvězdiček je počet mých pocitů, nerad u filmů hodnotím zda měl být střih o půl sekudy dřív či zda má herec v dalším střihu špinavou košili čistou. Věřím, že mají ze svého pohledu pravdu i kolegové odpadáři či nízkohvězdičkáři. Chce to vidět a pak si zařadit, zkuste to. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Velmi, velmi zvlášní záležitost. Začátek byl pro mne mnohem lepší než podivný konec. Ten příjezd na rodinné sídlo byl zajímavý.. Škoda, že pak se snímek vznesl od reálu kamsi do stratosféry. Tohle je opravdu něco jiného a v té době to tu ještě nebylo. Film doprovází příjemný soudtrack z nějž mi utkvěla píseň Romana Zacha - Knaben und Buch. A k ději - Je nutné při dobrém zážitku vždycky všemu rozumnět??? * * * ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Ha... Jen se ještě musím rozhodnout, jestli ten vyboulený dramaturgický oblouk byl naschvál nebo omylem. Ale asi všechno bylo naschvál. Jen se to neslučuje s mými představami zcela dokonalého. - Ovšem čím víc se k filmu vracím, tím víc zraje. Roztomilí chlapečci pokoušejí zkázu. Jařab jde na svět skrz nekopromisní a specifické, zaostřené detaily a tak je to dobře, tak to má být. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Chtěla jsem se zase po dlouhé době kouknout na nějaký český film a když tohle běželo v televizi, byla to jasná volba. A ejhle! Děs. Ten film se mi vůbec nelíbil, byla to nuda, člověk nijak nesplynul s postavami, které mi připadaly opravdu divné. Někteří herci mluvili, jako by pocházeli z pomocné školy. Teda nevím, jestli to náhodou nebyl zájem, ale sympatie u mě rozhodně nevyvolali. Celý film nuda a jenom jsem se těšila na konec a měla jsem co dělat, abych to rovnou nevypla. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama