Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akční hvězda Arnold Schwarzenegger je tentokrát frustrovaným předměstským šerifem Markem Kaminskim, který doufá, že se bude moci vrátit k FBI. Soukromě se pustí po stopách mafiána Luigi Patrovity, který kontroluje organizovaný zločin a černý trh v Chicagu. Oficiální kruhy nejsou schopny proti mafii nic učinit, ale Mark městu pomůže... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Šedivý průměr v Arnieho filmografii, ničím nevýrazný snímek, málo typické akce, na kterou jsme u Arnolda zvyklí, takže zde má více prostoru pro "herectví" a podle toho to dopadlo, přesto má tento film pro mne své nostalgické kouzlo, za dob pirátských VHS a voiceover dabingu jsem jej pod názvem Městský žralok dlouho marně sháněl a když se mi to konečně podařilo, byl jsem jím nadšen, ovšem to mi bylo 12 ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Hodně slabý průšvih, který nezachraňuje ani Arnoldova závěrečná vyvražďovací scéna. Špinavá dohoda sice nemá potenciál diváckého hitu, ale minimálně se mohlo jednat o solidní béčka, u kterého bychom se mohli slušně odreagovat. John Irvin však natočil pouze čajíček, kterému zoufale chybí drajv. Veliké množství zbytečných rozhovorů, které nemají čím zaujmout, naproti tomu několik delších akčních scén, které nejsou ve své podstatě špatně myšlené, ale nefungují. Ať se dívám na úvodní honbu za falešným policistou či závěrečnou přestřelku, obě scény skrývají veliké možnosti, přesto však nefungují. Humor v nich je jen špatně načrtnut, ovšem nedere se na povrch a všechno jako celek ještě ruší špatná mixáž zvuku... Nevyvážený rytmus je pak už jen pouhým okořeněným dané situace. V téhle sračičce navíc nezaujme ani Arnold, neboť výkon který předvádí je k pláčil ()

Reklama

tibenskym 

všechny recenze uživatele

Film, z ktorého hodinu môžete kľudne ustrihnúť a výsledok sa nezmení :-) Až na posledných 15 minút je vlastne oničom :D:D až na tých pár solídnych vtipov. A počas tých pár záverečných minút, ktoré snáď patrili inému filmu, som sa smiechu tiež neubránil. Nedá sa povedať, že by sa Arnie uhýbal guľkám, skôr guľky jemu. :D:D ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Jedinej zapamatovatelnej moment je, když Arnold pustí Satisfaction z kazety a proháněje se po lomu, střílí samopalem jednoho padoucha za druhým. Jinak je to průměrná mafiánská historka, podle toho, že námět napsali Leoneho dvorní scenáristé Donati a Vincenzoni, možná původně připravovaná k výrobě v Itálii a pak přenesená do Ameriky. Bez Arnolda a jeho tupých hlášek by to nemělo cenu sledovat. "Neměla bys pít, když pečeš." ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Arnold je tady ve svých nejlepších filmových letech, ale nějak se mi tady nedostával aspoň trošku kvalitní příběh a když ne kvalitní, tak aspoň takovej, aby dával možnost k hromdě akčních scén. Pořádně se to rozjede až na konci a to je opravdu málo, jinak to sice nenudí, ale ani to nenadchne, dá se to jen sledovat, ale bavit se, to opravdu moc ne, ale kvůli Arniemu a závěrečný kanonádě, aspoň ty 3* ()

Galerie (40)

Zajímavosti (15)

  • Ropná rafinéria, ktorá na začiatku vybuchne, nesie názov "Irvin Oil Processing Company". (m.a.t.o.)
  • Podľa slov Arnolda Schwarzeneggera produkoval Dino De Laurentiis tento film s úmyslom získať peniaze na natáčanie svojho vysneného projektu Total Recall (1990), na filmovanie ktorého práva v tom čase vlastnil. Po veľmi slabých tržbách (16 miliónov amerických dolárov) bol nútený De Laurentis vyhlásiť bankrot a práva na film získalo štúdio Carolco. (beso74)
  • Špinavá dohoda se točila v Illinois, v Chicagu a ve Wilmingtonu v Severní Karolíně v USA. (reich)

Reklama

Reklama