Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akční hvězda Arnold Schwarzenegger je tentokrát frustrovaným předměstským šerifem Markem Kaminskim, který doufá, že se bude moci vrátit k FBI. Soukromě se pustí po stopách mafiána Luigi Patrovity, který kontroluje organizovaný zločin a černý trh v Chicagu. Oficiální kruhy nejsou schopny proti mafii nic učinit, ale Mark městu pomůže... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (213)

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

V rámci "arnoldovek" takovej normální průměr. Žádnej průser, ani žádná bomba. Příběh je béčkovej až to neni hezký, ale skvěle to zachraňuje právě Arnold v nejlepších letech a moc dobrá akce. Ostatní herci taky hrajou výborně. Nakonec to ani nepůsobí tak kýčovitě, jak by se mohlo ze začátku zdát a je z toho docela slušnej akční thriller. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $8,5miliónaTržby USA $16,209,459Tržby Celosvetovo $18,392,000║ Arnold mal v 80.rokoch akčnú auru ako nikto iný, možno tento film je jeden z tých poslabších ale stále má čo ponúknuť, akcie tu je požehnane, nechýbajú dobre hlody, hlášky a dej upúta. /60%/ ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Netradicna Schwarzeneggerovka. Pôsobi to jak keby zobrali tuctovy scenar nejakeho akcneho krimi o infiltrovani sa do gangu, obsadili Arnieho a scenar vôbec neprispôsobili Arnieho stylu a schopnostiam. Takze v akcnych scenach nie je vôbec vyuzite, ze je Arnie namakany bozsky svalovec a namiesto toho je väcsinu filmu nuteny civilne hrat obycajneho policajta, ktory si po malych krokoch ziskava dôveru clenov gangu a popritom odraza zvadzanie od zenskej, ktora po nom ide. Sakra, keby aspon jeho postava nebola ženata s takou otravnou zenskou a on si to s nou mohol rozdat. Ale nie, aj v tomto ohlade musi byt za cestneho skautika. S inym hercom v hlavnej ulohe by to mozno mohlo fungovat perfektne, pretoze by strhujuco uhral aj tu dlhu prostrednu pasaz bez akcie. Ale s Arniem v hlavnej ulohe to je po uvodnej nahanacke a demolacii baru uz len dost dlhe a trochu nezazivne cakanie na to, kedy konecne zastrci ten novy vynalez s nazvom audiokazeta do prehravaca a za zvuku Rolling Stones rozputa akcne finalne inferno. Z hereckeho obsadenia zaujme este Robert Davi ako slizky poskok, ale finalny stret s Arniem je znova taky nemastny neslany. Tento film ma v mladosti minul a videl som ho az po dlhych rokoch na TV Luna. Vtedy ma uz prilis nenadchol. Zaujimalo by ma ako by ma bavil za mlada. To sa nedozviem. Ale teraz po rokoch som si ho celkom uzil. Je to sice len standardny film svojej doby, ktory sa odlisuje len netypicky obsadenym hercom v hlavnej ulohe, takze nečudo, ze vo svojej dobe neuspel a zapadol. Ale stylom solidne prevedenej akcie a retro atmosferou ma v dnesnej CGI dobe, ked je uz naviac Arnie davno z formy, dost slusne zabavil. A musim pochvalit aj kvalitny dabing Novy, ktory je nastastie aj na DVD. 6/10. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Musíme ho zabít dřív, než zabije on nás." Jak může dopadnout souboj jednočlenného komanda s mafií? Obvykle záleží na personálním obsazení obou družstev, ale tady je vše jasné. Ten rakouský svalovec, co si hraje na šerifa, na mafiána a na agenta je totiž obvykle neporazitelný. Tentokrát je dokonce i neprůstřelný, protože jinak by ho alespoň jedna z milionu vypálených mafiánských kulek musela zasáhnout. Jenže na druhou stranu trefte někoho, kdo při bitce máchá prackama jako hladový medvídek, revolver se mu ztrácí v obrovité ruce a ze samopalu střílí jak rockový kytarista. Já jsem se přitom prostě tupě bavil a nejvíc jsem si užil průjezd casinem s odtahovkou. Tomu říkám zaujmout pozornost. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Kdykoliv tam byl Arní s doutníkem tak sem se musel pousmát,vůbec neumí kouřit doutníky a vypadá přitom jak idiot :-) .Jinak celkově tento film na mně působí velice solidně.Takže průměrný film který když neuvidíte tak o nic nepřijdete ale na druhou stranu Arnolda s doutníkem prostě vidět musíte když se chcete zasmát. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (15)

  • Jako kaskadérský double Arnolda Schwarzeneggera na filmu pracoval Peter Kent. V malé roli si zahrál gangstera, kterého Mark Kaminski (Arnold Schwarzenegger) zastřelí v kamenolomu a on potom spadne na popelnice. V závěrečných titulcích je uveden pouze jako kaskadér. (Rominator)
  • Podľa slov Arnolda Schwarzeneggera produkoval Dino De Laurentiis tento film s úmyslom získať peniaze na natáčanie svojho vysneného projektu Total Recall (1990), na filmovanie ktorého práva v tom čase vlastnil. Po veľmi slabých tržbách (16 miliónov amerických dolárov) bol nútený De Laurentis vyhlásiť bankrot a práva na film získalo štúdio Carolco. (beso74)
  • Špinavá dohoda se točila v Illinois, v Chicagu a ve Wilmingtonu v Severní Karolíně v USA. (reich)

Reklama

Reklama