Reklama

Reklama

Přepadení ve vzduchu

Trailer

Obsahy(1)

John Cutter je bývalý příslušník protiteroristické jednotky, který provádí školení leteckého personálu pro případ únosu letadla. Po tragické události, kdy nedokázal zabránit vraždě vlastní manželky, odešel ze služby a nyní po dlouhém váhání přijal nabídku svého přítele Slye Delvecchia, aby nastoupil na pozici šéfa bezpečnosti u velké letecké společnosti. Na své jmenování odlétá do Los Angeles stejným letadlem, kterým je bez vědomí pasažérů přepravován v doprovodu dvou agentů FBI chladnokrevný zločinec Charles Rane. Ten má na palubě několik kompliců, kteří ho krátce po startu osvobodí a letadlo unesou. Cutter, který je v době přepadení na toaletě, unikne pozornosti teroristů a podaří se mu upozornit policii. Vzápětí zneškodní jednoho z únosců a vypustí palivo, čímž teroristy přinutí k přistání na nejbližším letišti. To je však pouhý začátek dramatického střetnutí mezi osamělým Cutterem a nelítostnými teroristy. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

kingik 

všechny recenze uživatele

Mohlo být líp kdyby tvůrci nedělali z Wesleyho Snipese takového supermana. Byl ve své roli skvělý, ale nechyboval a trocha polidštění jeho postavy by rozhodně nebylo od věci. Charismatický záporák Bruce Payna byl přece jen divákovi bližší, ale ani jemu se nedalo stoprocentně fandit. Kevin Hooks pravděpodobně natočil jeden ze svých nejlepších filmů a z hlediska akčního žánru mu žádné důležité atributy rozhodně nechyběly. Filmy podobného ražení o přepadených letadlech se dnes už netočí a to je o důvod víc se na tento akční snímek podívat. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Dobrý den, jmenuji se Kevin Hooks. Chtěl bych natočit nějáký film... Vy, že mě neznáte, jak je to možný... Ale něco by se určitě pro mě našlo. Beru cokoliv, aspoň mi to dá nějáký prachy. Koho bych tam chtěl? Je mi to jedno. Wesley Snipes? To mi nic neříká a Tropická horečka už vůbec ne. Tak jo, beru. Aspoň nějáká hvězda. To by mi mohlo vydělat ještě víc. Cože? Ne, vůbec se nechci ztrapnit, chci jen natáčet. Ha, jakej druhej Ed Wood? Já? Ale jděte, já vám to ukážu, jen počkejte. A jak se to bude jmenovat? Passenger 57? Super, název zní zajímavě. Beru, díky. Naschle. Uvidíme se na premiéře. Cože? vy u toho bejt nechcete? Jakej trapas... (Úryvek z rozhovoru o vytvoření filmu Přepadení ve vzduchu) ()

Reklama

Sign 

všechny recenze uživatele

No, tak rozhodně jsem viděl lepší filmy s Wesley než tento, Bruce jaksi moc neznám a ani jej nevyhledávám takže ohledně mne nebyl zas tak špatný ale nevím proč, připadalo mi že dost přehrává než hraje, film byl velice průměrný, pro některé až podprůměrný, hlavním plusem filmu je Wesley a to že film má jenom hodinu a čtvrt nato jaky má scénář a jeho provedení, kdyby ve filmu nehrál můj oblíbeny Wesley tak bych mu dal snad i jen 2 hvězdičky ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Popkornový akční snímek vezoucí se ve své době po zavedené šabloně: Sám proti všem. Tentokrát je to Wesley Snipes, kterému to samozřejmě jde velice dobře. Mnohé scény jakoby jsme už někde viděli, ale nenechejme si to tím zkazit. Snímek plný hlášek, slizkým padouchem a skvělými akčními scénami. Jediné velké zklamání je vyvrcholení příběhu. Čekal jsem to daleko dramatičtější a akčnější. No nic. Příběh odsýpá tak jak má a nezdržuje se nepodstatnými věcmi. Stopáž filmu zcela vyhovuje. Film tedy splňuje svůj účel a tak to má být. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Poměrně dobrý a v dnešní době stále přijatelný akčňák. Sympatické béčko, které sice na počátku devadesátých, ale natočeno ve stylu osmdesátých let. Spoustu přestřelek, honiček, hlášek, nechybí ani neohrožený hlavní hrdina, odporný záporák, krásná (i když zlá) dívka a spoustu dalších stylových atribut. No, je pravda že někteří herci jsou toporní (prostě béčkaři), o uvěřitelnosti by se dalo diskutovat, ale k flmům jako je tento a k podobným přistupuji tak trochu nostalgicky. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (8)

  • Prvý návrh scenára počítal s tým, že príbeh sa bude odohrávať v noci. Aby sa ušetrilo, natáčanie prebiehalo radšej počas dňa. (m.a.t.o.)
  • Německá verze filmu byla sestříhána tak, aby získala rating 16. (Cheeker)
  • Robert Hooks, který ve filmu hraje postavu Dwighta Hendersona, je otcem režiséra Kevina Hookse. (Cheeker)

Reklama

Reklama