Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Kypru zatkne zvláštní jednotka vůdce arabské teroristické organizace Jaffu. Z Atén startuje americký Boeing 747, na jehož palubě je mezi čtyřmi stovkami cestujících Jaffův zástupce Nagi Hassan s osmičlenným komandem, které letadlo krátce po startu obsadí. Únosci žádají Jaffovo propuštění. Analytik CIA David Grant však tvrdí, že je na palubě ukryt ztracený nervový plyn, který chce Hassan použít k útoku. Jeho množství by mohlo zničit celé východní pobřeží USA. Grant, Travis a šestičlenné komando s leteckým inženýrem Cahillem mají proniknout na palubu letícího stroje s pomocí speciálního letounu NASA. Dojde však k havárii, kterou Travis zaplatí životem. Komando na palubě letadla tak zůstane bez velitele i bez spojení s krizovým štábem. Vojáci rozmístí sledovací zařízení, aby zjistili počet a polohu teroristů na palubě, a zatímco Cahill s pomocí raněného pyrotechnika Cappyho zneškodňuje nálož s nervovým plynem, Grant má najít jejího konstruktéra Jean-Paula Demoua, který dokáže bombu odpálit dálkovým ovládáním. Přestože se mu podaří získat na palubě spojence v odvážné letušce Jean, čas se nebezpečně krátí. Velení se totiž domnívá, že komando zahynulo, a přikáže letoun sestřelit. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (349)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Po mnoha letech se mi tenhle film zase dostal do ruky a překvapivě se mi to tentokrát docela líbilo. Sice to člověk musí brát trochu s nadhledem, ale 2 hodinky uplynou jak voda. Na film podobnýho žánru je tu i celkem slušná herecká sestava s Kurtem Russellem a Herculem Poirotem v čele. Závěr je teda jak vystřiženej z nějakýho béčka z 80. let, ale ty 3 hvězdy dám. ()

Terter 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší eroplánově katastrofický snímek, který je s takovou oblibou citován (čti vykrádán) dlouhou nudlí eroplánově katastrofických filmů déčkové produkce, které se svojí kvalitou téměř dotýkají samotného dna filmových kvalit. I když tento film není bůh-ví-jakým klenotem, od těch ostatních se v několika věcech liší: 1. má atmosféru, díky které vám není po deseti minutách jedno, kdo přežije a kdo natáhne perka a hlavně, letušce nepřejete nějakou ošklivou smrt od chvíle, co se objeví na obrazovce a za 2. hrajou v tom skuteční herci a ne banda druholigových šmíráků, jak tomu v tomto žánru bývá zvykem. Tyto dva body dělají z Boingu 747 v ohrožení těžký nadprůměr v rámci svého žánru a lehký (opravdu jen lehký) nadprůměr v rámci akčních filmů. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to mierne nadpriemerný akčný thriller s Kurtom Russellom v hlavnej úlohe. Má veľmi dobrý príbeh o protiteroristickej jednotke, ktorá má za úlohu preniknúť na lietadlo unesené skupinou teroristov chystajúcej sa použiť plyn na americké ciele, no jednotka príde o veliteľa a väčšinu vybavenia, ale aj tak sa snaží celú situáciu zachrániť. So spracovaním ale nie som až tak moc spokojný. Nie, že by bolo zlé, aj takto je dej pomerne zaujímavý a prakticky nenudí, ale hlavná fáza filmu, teda získavanie kontroly nad lietadlom nie je práve podľa mojich predstáv. Dovtedy, teda kým sa ešte vo filme vyskytuje aj Steven Seagal má film spád a dobre zoznámi s postavami, ale celkovým prenesením deja na lietadlo sa tempo výrazne spomalí, pretože sa začne snaha o čo najväčší realizmus, teda miesto akcie sa začne taktizovanie, získavanie informácií a zneškodňovanie bomby, čo vydrží až takmer do konca. Akcie je tu veľmi málo a moc nezaujme. Je prakticky len v úvode a v závere, úvodná sa mi páči, síce je obsahovo chudobná, ale poteší viacero zabitých teroristov špeciálnou jednotkou a hlavne Seagalom. Ale sklame záver, zneškodnenie teroristov je príliš rýchle a bez nápadu. Herecké obsadenie je skvelé, Steven Seagal do postavy veliteľa vojenskej jednotky perfektne sadol a tak škoda, že si niečo podobné už nezopakoval, Kurt Russell, celá jednotka, ale aj zaujímaví záporáci na čele s Davidom Suchetom a slušné vedľajšie postavy. Ale čo sa týka postáv, tak mi nesadlo až príliš rýchle sa prispôsobenie členov vojenskej jednotky nečakanej a podstatne sťaženej situácii, ale to je skôr len detail. Réžia a technická stránka sú výborné, tu nemám vôbec čo vytknúť. Ako mnohí som sa aj ja na tento film prvýkrát tešil hlavne kvôli Seagalovi a tak som bol prekvapený a sklamaný. Teraz ma mrzí, že si takúto úlohu veliteľa už nezopakoval, sadla mu dokonalo a veľmi by ma zaujímalo, ako by tento film vyzeral, keby bol Seagal hlavný hrdina, ale buď by sa musel radikálne zmeniť scenár, už len napríklad preto, že v úvode s ľahkosťou behom chvíle zabil rovnaký počet teroristov, ako je únoscov lietadla, takže by s nimi nemal ani najmenšie problémy, alebo by to bol jednoznačne najhorší film z jeho najlepšieho obdobia. 57% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Škoda Seagala, jenže kdyby přežil, asi by to nebyl dramatický thriller, ale akční mlýnek na maso :-). Dodnes pro mě nejlepší herecký výkon Halle Berry, snad proto, že tehdy ještě nebyla tak známá a podala civilní výkon, nebyla hlavní rolí (jen druhořadou vedlejší) a nespoléhala se na svý slavný jméno. Devadesátá léta podobným filmům přála a proč ne? Tyhle filmy totiž ještě spoléhají na nějaký příběh, napětí a ne jen na cool počítačové triky, jako současné akční filmy. Z původních 3* zvedám na 4* ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Sice tohle není skoro vubec akční, ale zase je to dost napínavý a já se po celý film skoro vubec nenudil. Libil se mi zde Steven Seagal (který byl ovšem jen v první třetině filmu), pak Rat John Lequizamo a Kurt Russel mě první půlku filmu sral jak byl ze všeho posranej, ale pak byl taky dobrej. Hercule Poirot jako záporák dobrý nápad, ale mě moc jako hl. záporak nenadchnul abych řekl pravdu. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (23)

  • Seagalova role byla podstatně zkrácena a jeho jméno vyškrtnuto z úvodních titulků, protože s ním Kurt Russell odmítl spolupracovat. [Zdroj: moviezone.cz] (Geralt z Rivie)
  • Letadlo Remora s tlakovým průchodem, které bylo použito ve filmu, ve skutečnosti neexistuje. (Narcis)

Reklama

Reklama