Reklama

Reklama

Rok Draka

Trailer

Obsahy(1)

Ve válce s čínskou mafií není dobré zůstat sám... Policejní kapitán Stanley White (Mickey Rourke) patří mezi nejzkušenější a nejspolehlivější newyorské muže zákona. V době, kdy je jmenován policejním velitelem pro Čínskou čtvrť, dojde v Brooklynu k vraždě starosty Čínské čtvrti Wonga. V tamní mafii převezme moc Wongův ambiciózní zeť Joey Tai (John Lone). Ten navenek vystupuje jako lidumilný ochránce chudých čínsko-amerických rodin, avšak ve skutečnosti obchoduje s heroinem. Je to on, kdo dal Wonga odstranit. White, původem Polák, je bývalým vojákem z vietnamské války. Vrátil se z ní s fanatickou snahou o obranu Ameriky a s bezbřehou nenávistí proti všem Asiatům. Zavedení pořádku v Čínské čtvrti se pro něj stává osobní věcí. Navzdory varování svých nadřízených White poruší dohodu mezi newyorskou policií a čínskou mafií. Pustí se do boje nejen s pouličními gangy, ale i se samotným Taiem. Jeho hlavní zbraní je přitom sveřepá zarputilost, se kterou je schopný jít za cílem i přes mrtvoly. A těch v této válce nebude málo… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

Falko 

všechny recenze uživatele

Mickey Rourke opät v drsnej ulohe policajta, ktory chce vsetko vyriesit na vlastnu päst. Opät mozno az prilis drsny na zenske pohlavie, tak ako som si ho zapamätal uz vo filme 9 A 1/2 TYDNE (1986), pretoze prave kvoli jeho povahe mal problemy so svojou manzelkou a vobec sukromnym zivotom, ale aj s inymi zenami, samozrejme myslim vo filme, nie v reali. Reziser Cimino to opät trosku, podobne ako aj v drame LOVEC JELENU (1978) natiahol a do tuheho prislo az niekedy v druhej polovici filmu, co filmu aj dost skodi, avsak na jedno pozretie sa to da. Pre milovnikov mafianskych filmov tentokrat v Cinskej stvrti to moze byt zaujimavy film, aj ked ako som uz spominal, reziser obcas odbieha k nude. Na scenari pracoval aj Oliver Stone... 22.01.2010 _____ Mickey Rourke - (Kapitán Stanley White) +++ John Lone - (Joey Tai) +++ Ariane - (Tracy Tzu) +++ Leonard Termo - (Angelo Rizzo) +++ Raymond J. Barry - (Louis Bukowski) +++ Caroline Kava - (Connie White) +++ Eddie Jones - (William McKenna) +++ Joey Chin - (Ronnie Chang) +++ Produkcia: Dino De Laurentis +++ Hudba: David Mansfield +++ ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh, skvělý herecký výkon od Rourkea (možná lepší než v Angel Heart), krásná vizuální stránka, ale... Více než stokrát opakované vyprávěcí postupy, velmi rozdílné tempo toku děje (což má za vinu, že se tu a tam kouknete jak dlouho to bude ještě trvat a tu a tam film skvěle odsípá) a ten konec, ten potřebuje buď vysvětlení nebo lobotomii pro diváka! Cimino prostě je jen a pouze vyhásínající režisér, který se "dopustil" jediného úspěchu na začátku kariéry. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tento film mohol byť lepší, keby sa tak očividne nesnažil o pozíciu majstrovského diela. Cimino síce natočil remeselne dokonalú kriminálku, ale zabudol resp. spravil tú istú chybu ako v NEBESKEJ BRÁNE. Zabudol na to, čo spravilo z jeho LOVCA JELEŇOV kult. Išlo o ten vibe, o tú plynulosť, ktorá vychádzala z prepracovaného príbehu a hereckých výkonov. Tu sa nad priemerom promenáduje jedine Mickey. Škoda, pretože ako hovorím, vizuál tu je. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno jsem tenhle biják viděl v kinech, tenkrát bych mu moc hvězdiček nedal, jenže uplynulo hodně vody a hollywoodská kinematografie se výrazně posunula směrem k digitálu a k plnění různých tabulek korektnosti no a když v týhle době přijde do mého obýváku, duch starých dobrých časů, kdy chlap se chová jako chlap se všema jeho plusama a minusama a hraje ho v té době ještě charismatický fešák Mickey Rourke, kdy se ještě nebrali ohledy kdo, co a komu ve filmu říká, tak už to samo o sobě je paráda parádová. Jenže tady se přidá i famozní Michael Cimino, atmosféra, dusnost, špína, nefalšované násilí, skvěle napsaná postava Stanleyho Whita, který je do svýho případu zakouslý tak na pevno, že nevnímá nic ani na levo, ani na pravo a jde si za svým doslova přes mrtvoly. Obrazová i hudební složka jednozačně top. Tahle poctivá stará filmařská škola uzrála jak to nejlahodnější víno po kterým se cítím jak pekelně spokojenej diváckej parchant ()

castor 

všechny recenze uživatele

Cynický polda ve světě s vlastními zákony. Michael Cimino pět let po umělecké smrti přeci jenom přišel s novou látkou. Poté, co byly jeho projekty po komerční katastrofě v podobě Nebeské brány zrušeny nebo on nahrazen jinými tvůrci, vzniknul thriller, kterak veterán z války ve Vietnamu s hlubokou nenávistí vůči Asiatům vyšetřuje vraždu a narůstající napětí právě v newyorské Čínské čtvrti. Od začátku jsem měl problém s několika postavami, o sympatiích se dá hovořit jen velmi vlažně, s vyhraněným egoistou v čele. Jeho vyšetřovací metody jsou problematické, jeho chování (i v soukromí) otravné. Neříkám ovšem, že by byl Mickey Rourke špatný. Ale jeho postava zlomeného poldy mi vadila. Potěší atmosféra Čínské čtvrti, která dýchá životem i místními pravidly, která udávají rodinné klany a triády, potěší několik velmi solidně natočených přestřelek a násilných scén. Naopak řada dialogů je výrazně delších, než bych si představoval, řada scén je nudných a nevýrazných. Celkově žádné překvapení, nic navíc. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (20)

  • Cimino a Stone trávili veľa času v Chinatowne so skutočnými čínskymi gangmi, ako napríklad Ghost Shadows. (Real Tom Hardy)
  • Okrem New Yorku sa natáčalo aj v americkom štáte Severná Karolína, v kanadskej Britskej Kolumbii a tiež v thajskom Bangkoku. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno