Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čerstvý absolvent university Norville Barnes přijíždí do New Yorku hledat své štěstí v oblasti obchodu a financí. Ve stejnou dobu, kdy Norville získává místo v podatelně velké společnosti Hudsucker Industries, vrhá se její zakladatel Waring z okna 44. poschodí na chodník... Správní rada panikaří. Hudsuckerova smrt znamená, že jeho podíl na majetku firmy bude nabídnut široké veřejnosti. Pouze jeden člověk zůstává chladným - Sidney J. Mussburger. Má totiž plán - nasadit na místo prezidenta společnosti naprostého imbecila a změnit tak zájmy společnosti na zájmy členů správní rady. Ale kde najít takového troubu, který by vše bez otázek přijal? V tom přichází do místnosti Norville Barnes... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (253)

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Retro vzhled v retro provedení - aneb všechno, co milujete na poválečných amerických filmech, se vší tou parádou - kýčovitými buildingovými panoramaty, sněhovými vločkami, přehnaným verbálním i nonverbálním výrazivem i drama detaily - to vše s přidanou hodnotou humorné nadsázky - žel, poločas rozpadu nastává někde u předváděčky s obručí, kde se bortí iluze hrdinů i diváctva přesně v tom podání, které u poválečných amerických filmů často jen přetrpíte... Překvapivá Jennifer Jason Leigh. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Když prezident společnosti Hudsucker Industries vyskočí z okna, rozhodne se rada této korporace vyřešit situaci podobně jako česká vláda. Tudíž, že na jeho místo nastoupí ještě větší idiot. Ona linie Špidla-Gross-Paroubek vypovídá za vše. V Hudsucker Industries se tímto kašpárkem pro umělé sražení akcií stává Norville Barnes (Tim Robbins), který se ihned stává loutkou Sidneye Mussburgera (Paul Newman). Záskok je klasický film od Coenů s jejich tradičně propracovaným scénářem s určitou dávkou mystična a jejich režijními prostředky, kdy dokážou skvěle míchat různé žánry a staré řežijní postupy s těmi nejmodernějšími a opět silnou pozicí vypravěče. K tomu jim Carter Burwell napsal skvělou hudbu. Robbins, Newman a Jennifer Leigh odvedli skvělé herecké výkony. Záskok je velice osvěžují komedie se spoustou scén (poslední půlminuta prezidentova života, modrý dopis, anděl, kruh si nalezne chlapce), které jen tak nezapomenu a s příjemnými roličkami pro Bruce Campbella a Stevea Buscemiho. ()

Reklama

anniehall 

všechny recenze uživatele

3,5* Ano, ano. Mistrovsky natočené. Působivě stylizované. Chvílemi jako by se mi vyjevovaly před očima scenérie z Gilliamova filmu Brazil a vůbec celé to bylo prostoupeno jakousi Monty Pythonovskou absurdností a potrhlostí. Po vizuální stránce tedy vyjímečné dílo. Jen téma je takové light, soft a sofa - řekl bych. Tak trochu jako Coca-Cola bez cukru. Je příjemná, osvěží, ale nijak vás neohromí a dlouho ve vás nevydrží. :-) ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Bratry Coenovy osvítil duch Franka Capry. A oni si z něj ve vší počestnosti udělali srandu. Žijeme v době příliš cynické, aby v ní obstál film natočený a napsaný „po caprovsku“ a bez jakéhokoliv pomrkávání tvůrců. Coeni mrkají hodně. Mrkají neustále, pročež Záskok není nikdy dost seriózní, aby jej v závěru mohl projasnit onen caprovský humanismus, díky kterému jste uvěřili, že kdejaký Honza Smith dokáže poctivou cestou zvítězit nad prohnilými lumpy. Tim Robbins nehraje sympatického prosťáčka, ale imbecila, který po většinu času nemá páru, co se okolo něj mele. Těžko jít s ním, držet mu pěsti a nebýt lhostejný k tomu, jestli se stane, nebo nestane „kusem abstraktního umění na Madison Avenue“. Ale proč ne, pitomci patří ke coenovkám stejně jako bizarní jména, snové sekvence a camea Steva Buscemiho. Jako komedie film navíc funguje bezvadně. Objektem, na němž skutečně záleží – kameře i scenáristům (bratři + Sam Raimi) – je budova Warren Industries (44 pater + mezipatro). Nepřehlédnutelný symbol ekonomické konjunktury. Monstrum, které vykazuje závratné zisky, ačkoliv není ani naznačeno z čeho. Teprve „vynález“ obruče, jejíž skutečný původ není znám, dává podnikání konkrétnější podobu. Ve vedlejší roli pálí hlášky kulometným tempem Jennifer Jason Leigh, jež svou dravou novinářku vymodelovala dle vzoru Rosalind Russellové v His Girl Friday. 85% Zajímavé komentáře: Vitason, mcleod ()

šerminator 

všechny recenze uživatele

Jaaaaj, Coenovi bratři nejsou můj šálek čaje. V pořadí jejich třetí film, který byl úplně mimo mě. Říká se - do třetice všeho... atd, ale nepodařilo se. Tenhle film je tak, tak, já ani nevim jaký je? Snad prázdný, není v tom ftip, není v tom romantika, není v tom napětí, není v tom pořádný příběh a ani žádné poselství. Jen ten Newman, ten je jakžtakž ucházející. Scény z "továrny na spěch" mi přišly futuristicky depresivní stejně jako filmy Tima Burtona. Všichni ošklivě přehrávali snažejíc se snad o "nastavení zrcadla" karikaturami svých postav. Fakt nevím jak to pojmout. Ono kdyby to bylo alespoň dojemné, když už dávají druhou šanci blbečkovi, ale ani to to není. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (14)

  • Píseň, kterou Waring Hudsucker zpívá (jako anděl), je tou samou písní, kterou pějí Gale a Evelle poté, co unesou Nathana Jr. v Potížích s Arizonou. (D3VIL)
  • Ve skutečnosti Hula Hoop a Frisbee vynalezl Richard Knerr se společností Wham-O. (Listeroman)
  • Zahajující film na FF v Cannes 1994. (D3VIL)

Reklama

Reklama