Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do malého vánočně vyzdobeného městečka přijíždějí Caroline a Lloyd Chasseurovi, kteří se neustále hádají a vyčítají si, co můžou. Před sebou mají další úděsné vánoční svátky. V domě je přepadne zloděj Gus, který má za sebou zpackanou loupež a potřebuje se někde ukrýt. Velmi brzy Gus lituje, že si vybral právě jejich dům. Neustálé hašteření ho dohání k šílenství a ke všemu ještě přijíždí na štědrovečerní večeři banda stejně nesnesitelných příbuzných: nenapravitelný syn Jessie, který na vojenské škole terorizuje učitele, Lloydova snobská matka Rose a jeho bratr s rodinou. Ve víru událostí musí Lloyd a Caroline předstírat, že je všechno v pořádku, a představit zloděje jako svého manželského poradce doktora Wooa. Zatímco venku policie Guse zuřivě hledá, trpí nešťastný zloděj u příšerně nechutné večeře a směšných vánočních zvyků. Rozdávání dárků není o nic veselejší. Přesto všechno je to právě Gus, jehož přítomnost přiměje Caroline a Lloyda, aby si uvědomili, že se mají rádi. (TV Nova)

(více)

Recenze (66)

kubilov 

všechny recenze uživatele

Do alespoň slušného průměru tuhle nepříliš zábavnou vánoční taškařici s neskutečně dementním zlodějem Denisem Learym vytahují možná tak parádní manželské hádky Judy Davis a Kevina Spaceyho. Nezvaný host je maximálně návodem jak nestrávit Vánoce a pro fanoušky i zajímavým pohledem na Kevina Spaceyho, jenž se stal slavným až rok po tomto filmu. ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie. Hádky Judy Davis a Spaceyho mají správný grády a Leary s hláškama jenom perlí. Dialogy jsou povedený, takže je pořád čemu se smát. Tohle u mě už nějak patří ke svátkům. Pomalu bych dal i pět. -"Your present is a giant fucking canon. And you're gonna crawl in it. Then I'm gonna get two pounds of gunpowder and I'm gonna shoot you right out of Jersey! And then I'm gonna drive to Jersey, and pick up all the parts of your body and put them in a plastic bag. Then I'm gonna drive to my house with you in the bag and toss you into the fireplace. I'm gonna get my glass of whiskey and watch the Charlie Brown special with your ashes burning in my fucking house!" ()

Reklama

Deverant 

všechny recenze uživatele

Kdyby ten film měl pouze tu komediální část ve stylu "co to tu páchne" víc než tři hvězdy by si nezasloužil. Ale například okamžik, kdy místní kapitán průmyslu s gustem oznamuje veliteli policie, že bude propuštěn, načež ten mu řekne "Bobe, spal jsem s tvojí ženou. Třikrát." je dokonalý. A scény, kdy si Caroline a Lloyd všechno řeknou na rovinu je snad pro tenhle film škoda. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

K tomuhle filmu jsem se dostal díky Denisi Learymu. Jeho Rakovinu nevyléčíš mě pobavilo jako už dlouho nic a řekl jsem si, že tenhle chlápek by nehrál v kdovíjaké kravině. Nelitoval jsem! Je to fakt moc hezké, přiměřeně černé, plné hlášek a hlavně po čertech dobře zahrané od všech zúčastněných. Jedna z nejlepších vánočních komedií. ()

burton 

všechny recenze uživatele

Nevěřím na terapeuty, psychology a manželské poradny. A tahle komedie je báječná. Nejlepším terapeutem a manželským poradcem je tady špičkový, velice pragmatický zloděj. Kevin Spacey je úžasný, jeho manžel nemá chybu, je k sežrání a Judy Davis je rovněž skvělá manželka. Zkrátka, takový normální manželský pár v docela slušné manželské krizi. Cokoliv řekneš a uděláš, je blbě. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama