Reklama

Reklama

Mezi žraloky

  • USA Swimming with Sharks (více)

Obsahy(1)

Cynicky duchaplný príbeh zo zákulisia hollywoodskeho producentského biznisu inšpirovaný osobnými skúsenosťami režiséra (rovnako ako hrdina filmu začínal ako asistent producenta) ako aj mnohými inými americkými filmami (napr. explicitný citát z Tarantinovho debutu Reservoir Dogs, narážky na prelomový film Orsona Wellesa Občan Kane) je nielen hereckým koncertom Kevina Spaceyho, ale aj vtipnou štúdiou šikany a pomsty. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (38)

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Tohle komedie není ani omylem, ani po deseti pivech a dvou vepřových kotletách. Tohle je drama, pracovní drama, kde práce je pro nováčka všechno a stává se otrokem pro svého šéfa. Jeho šéf ( K. Spacey ) dokáže svého poskoka znemožnit každý den jinak a nic není dost dobré. Poskok ho nenávidí za to, jaký jeho představený je. Nakonec se mu ale začne podobat aniž si to uvědomí. Všechno jde stranou, protože úspěch je jako droga. Kevin Spacey je despotický, vychcaný, náladový, škodolibý hajzl, kterého ztvárnil dokonale. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Především vynikající Kevin Spacey táhne film nahoru. Jeho arogance, zneužívání postavení a moci, sebestřednost, sobectví jsem si skutečně užil, jestli to tak můžu říct. Ostatní postavy nejsou tak zajímavé, jde především o Kevina a o to, co film chce říct a jestli to takto v některých nejmenovaných kruzích skutečně chodí. ()

Reklama

Gastovski 

všechny recenze uživatele

Hodně dlouho trvalo, než jsem film sehnal v originálním znění. A nutno podotknout, že se shánění vyplatilo. Jedná se o sondu do světa showbusinessu, která rozhodně není růžová, zvláště když je šéf zákeřným šmejdem v podání K. Spaceyho. Za prozíravé považuji zpřeházenost dějové linie, která nutí diváka trochu přemýšlet a více si vychutnat spoustu černého humoru. Trochu mě vyvedlo z míry závěrečné zúčtování, ale takové menší zaškobrtnutí rád prominu. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Režiséra George Huanga zřejmě nikdo takřka nezná, ale tohle cynické drama se sadistickým bossem Kevinem Spaceym ukočíroval se vztyčenou hlavou. Sic nepoběžím shánět disk do své sbírky, ale námětově je to slušné, zpracováním už lehce slabší. Démonický Spacey znovu vévodí, zaujme i svůdná Michelle Forbes, která kdysi odolávala slizkým tlapám masového vraha Brada Pitta v Kalifornii. Hollywood je docela krutý byznys. ()

veverysiak 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci kúsok postavený na surovom obnažení kontrastu medzi dravým a bezohľadným Buddym a nesmelým a nepriebojným Guyom, Spacey je bravúrny, Whaley málo výrazný, ale to je len dojem, perfektne sa to dopĺňa, a tak treba vyzdvihnúť oboch, svet filmového biznisu je vykreslený možno hyperbolicky, ale tú prerušovanú pasáž s pripútaným šéfom by si chcel naživo vychutnať asi každý, takže 85%. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama