Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dodge se stane kapitánem a má velet ponorce. Není to však vysněná atomová ponorka, ale rezavý dieselový stroj z roku 1958. Marně si stěžuje – a navíc se dozví, že má při cvičení imitovat ruského šílence, zaútočit na americkou jadernou flotilu a dobýt dva přístavy. Ani posádka na jeho Stingrayovi není nic moc – je složena z bizarních individuí – fanatického zástupce velitele Pascala, technik Lovacelli, přezdívaný Sonar, či nezvladatelný frajer Stepanak – a je v ní dokonce žena, poručice Emily Lakeová. Takové podmínky vyvolávají samozřejmě řadu kuriózních situací. Přesto se Dodgeovi nakonec podaří dát ponorku jakž takž do pořádku a pomocí různých improvizovaných triků obelstít i atomovou ponorku Orlando, jíž velí jeho bývalý nadřízený Knox. Pomalu se sžívá i s posádkou a nakonec ignoruje rozkaz – přeruší rádiové spojení a dopustí se tak de facto únosu vlastní ponorky. Pascal žádá kapitána, aby mu předal velení, před posádkou se však jen ztrapní. V převlečení za piráty jej ostatní náležitě potrestají. Admirál Graham se mezitím rozhodne počíhat si na Dodge u Norfolku, a velet jeho dopadení… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (190)

civrss 

všechny recenze uživatele

Komedie, která má světlé momenty a výborné scény, ale jako celek nefunguje. Má hrozně velkou konkurenci v podobných filmech jako Žhavé výstřely nebo Bláznivá střela. Na tyhle dva nemá a já si je bohužel vybavím vždy, když vidím podobnou blbost. Dokážu v klidu pochopit vysoké hodnocení, ale já radši něco jiného. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Často reprízovaná komedie nabouchaná klišé od přídě až po lodní šrouby: rekvizitami jsou stará ponorka a podceňovaná posádka exotů pod vedením nezbytného správňáka. Určitý potenciál by téma mělo, ale kouká na něj velmi opatrně z uctivé vzdálenosti. Trocha úsměvů, trocha trapáren, průměrné obsazení a s povzdechem trpěné lesbické duo: předvídatelnost kráčející ruku v ruce s nudou. Snesitelná šeď bez špetky invence či překvapení, nic víc. 50% ()

Reklama

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Na to, jak podezřele nízké hodnocení tady film má, jsem byl nakonec velmi spokojen. Není to nějaký komediální majstrštyk, ale svůj účel - pobavit diváka - to v mém případě splnilo dobře. Odborníci na námořnictvo si nepochybně trhají vlasy nad některými scénami, ovšem jelikož to nemá být bitevní dokument, s radostí jsem takové věci ignoroval. Nejoblíbenější scéna - samozřejmě volání velryby. :-) ()

Jean_Calid 

všechny recenze uživatele

U hodnocení filmu jde o s ním spojená očekávání. Poprvé jsem ho viděl jako malý kluk (film je o několik let mladší než já) a bavil jsem se, ačkoliv jsem některé narážky moc nechápal (a nemám na mysli jen to tetování). I dnes po letech si film užiji jako jednoduchou a zábavnou blbůstku, která je přitom o několik levelů výše než všechny Scary Movie a podobně. A samozřejmě mi tehdy učarovala Lauren Holly :) ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Niečo medzi Policajnou akadémiou a Honom na ponorku. Rob Schneider (aka Deuce Bigalow) ako kaptán Harris, kapitán Dodge ako veliteľ Lassard, je tu aj "Mahoney" a kopec čudných postavičiek napr Sonar. Problém je, že sa režisér asi nevedel rozhodnúť či točí komédiu alebo drámu, takže kopec gagov je tak napol. Bonus Harry Dean Stanton z Votrelca. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (10)

  • Ačkoliv byl režisérem tohoto filmu Hugh Wilson, tento film sklidil, již v době svého vydání, spíše negativní reakce kritiků a na populární filmové recenzní stránce Rotten Tomatoes (k datu 22. 5. 2021) skóre necelých 12 %. (TutanKrupan)
  • Harry Dean Stanton, který zde hraje válečného veterána a vedoucího technika Howarda, sloužil během druhé světové války u námořnictva. (Angie91)

Reklama

Reklama