Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dodge se stane kapitánem a má velet ponorce. Není to však vysněná atomová ponorka, ale rezavý dieselový stroj z roku 1958. Marně si stěžuje – a navíc se dozví, že má při cvičení imitovat ruského šílence, zaútočit na americkou jadernou flotilu a dobýt dva přístavy. Ani posádka na jeho Stingrayovi není nic moc – je složena z bizarních individuí – fanatického zástupce velitele Pascala, technik Lovacelli, přezdívaný Sonar, či nezvladatelný frajer Stepanak – a je v ní dokonce žena, poručice Emily Lakeová. Takové podmínky vyvolávají samozřejmě řadu kuriózních situací. Přesto se Dodgeovi nakonec podaří dát ponorku jakž takž do pořádku a pomocí různých improvizovaných triků obelstít i atomovou ponorku Orlando, jíž velí jeho bývalý nadřízený Knox. Pomalu se sžívá i s posádkou a nakonec ignoruje rozkaz – přeruší rádiové spojení a dopustí se tak de facto únosu vlastní ponorky. Pascal žádá kapitána, aby mu předal velení, před posádkou se však jen ztrapní. V převlečení za piráty jej ostatní náležitě potrestají. Admirál Graham se mezitím rozhodne počíhat si na Dodge u Norfolku, a velet jeho dopadení… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (190)

Nach 

všechny recenze uživatele

Komedie z vojenského prostředí, která si nehraje na pokleslý humor a naopak pracuje se zajímavými nápady. Pravda, tu a tam se najde fekál typu prd v ponorce, ovšem nikdy to neskončí na úrovni zvratků a útěku před hovínkem v rozhoupaném plavidle. Zde to jede skrze charaktery, honičku během vojenského cvičení a kupou vcelku pěkných nápadů, jak vyzrát se zastaralou ponorkou na super moderního nepřítele, jak vychovat partu nýmandů kterým dělá problém salutovat, atd. Prostě ideální pohodový film na nudné, deštivé sobotní odpoledne. 75% ()

Nancy 

všechny recenze uživatele

Já nevim, ale mě se to líbilo. Nesmíte to brát jako něco, u čeho se budete válet smíchy, protože tenhle styl humoru nesedne úplně každému. Mě ovšem ano. Herci jsou příjemní, děj je sice trochu slabší stránkou filmu, ale výborné scénky a skvělé vtipy tento příběh výborně osvěží a dodají mu tu správnou pohodovou atmosféru. Stačí jen od toho moc nečekat. ()

Reklama

annevelyn 

všechny recenze uživatele

Jakkoliv je téma outsiderů v námořnictvu a celkově v armádě obehrané tucty parodiemi, občas se mezi nimi dokáže objevit i světlý moment. Vtipné postavy doplněné do skvělé dialogy a mnoho vtipných scén, které nenechají vaši bránici v klidu dokazují, že snímek s přehledem patří ke klasikám paridií jako Utopenec na útěku nebo Žhavé výstřely. ()

Fuego 

všechny recenze uživatele

Skvělá sranda! 1. hvězda za ponorkařinu a námořničinu vůbec. 2. hvězda za skvělé hrecké obsazení. Ano, Rob nezklamal, jak již píše někdo další a lauren Holly je opravdu krásná. 3. hvězda za skvělého zlouna Bruce Derna (admiral Graham). 4. hvězda úúúžasný Vilage People a jejich In the Navy v titulcích a 5. hvězda k vylepšeni ratingu. Moc prima zábavka, pokud si chce člověk orazit a zasmát se. ()

Stefi_836 

všechny recenze uživatele

Já se ukrutně bavila, proto nechápu, jen 66%. Nepopírám, že je to v určitých případech trochu americky klišoidní, ale humor a vynalézavost scén všechny tyto otřelé filmové fráze přebije. Kapitána Dodge jsem si zamilovala a fandila jemu i celé jeho posádce. Film bez trapného nebo fekálního humoru...co víc si ještě přát?? ()

Galerie (35)

Zajímavosti (10)

  • Ačkoliv byl režisérem tohoto filmu Hugh Wilson, tento film sklidil, již v době svého vydání, spíše negativní reakce kritiků a na populární filmové recenzní stránce Rotten Tomatoes (k datu 22. 5. 2021) skóre necelých 12 %. (TutanKrupan)
  • Harry Dean Stanton, který zde hraje válečného veterána a vedoucího technika Howarda, sloužil během druhé světové války u námořnictva. (Angie91)
  • Ve scéně, kdy poprvé Howard (Harry Dean Stanton) zapne motory, je zapínání na přední straně motorů. Když s pákou pak manipuluje napodruhé, je páka na druhé straně motorů než předtím. (cuish)

Reklama

Reklama