Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Připravte se na nepřetržitou akci a napětí! Sylvester Stallone se v závodě s časem snaží vyvést na povrch skupinu cestujících, kteří uvízli ve zříceném tunelu 100 stop pod řekou Hudson, ve filmu Roba Cohena Denní světlo. Když výbuch uzavře tunel, musí se přeživší vypořádat s toxickými výpary, požáry a hrozícím kolapsem celé konstrukce. Jejich jediná naděje je v rukou Kita Latury (Stallone), bývalého šéfa lékařské pohotovosti, pronásledovaného vlastní tragickou minulostí. Stěny se postupně bortí a tunel se plní vodou a Latura je nucen dát v sázku svůj vlastní život, aby zachránil ostatní a zabránil katastrofě přerůst v ještě větší pohromu. V napínavém dobrodružství dále hraje Amy Brenneman. Z působivých zvláštních efektů a nervy drásající naléhavosti snímku Denní světlo se vám bude tajit dech od začátku až do konce. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (253)

Bauer 

všechny recenze uživatele

Jak všichni určitě víme , tak Rob Cohen natačí samý adrenalinový nařezy se spostou nesmyslů jako je například povedený xXx.Tento film je vyjímka.Chybí adrenalin ale nesmyslů je zde tak docela hodně.Chce to vypnout mozek, koukat a bavit se!!Ptám se sám sebe jestli má můj oblíbený herec Sylvester Stallone takovéto filmy zapotřebí.Ne samozřejmně že nemá , aspoň že hraje stále dobře a jeho postava se mi líbila.Měl bych se taky zmínit o hudbě , která byla velmi dobrá a měla v sobě něco , co mi tak nějak vynahrazovalo ten adrenalin , byla proste strhujíci a mně se líbila.Film je průměrný, je to čistých a zaloužených 50% a proto dávám 3*. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Tenhle katastrofický snímek není rozhodně žádnou hrůzou v Stallonově filmografii. Vystupuje zde v roli statečného záchranáře, který svou úlohu dobře zná a ví, co je třeba. Filmařsky to není zas tak zlé, jen ten závěrečný výlet bahnem na povrch je hodně umělý. I Stallone předvádí svůj herecký standart a v bahně nepřipomíná hrdinného Ramba, ale spíše bezmocného muže. A o to v tomto filmu možná i šlo. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Stallonemu sa upadok vyhybal az do polky 90. rokov, kedy este bol vo forme a vladal vyslat po Rambovi 3 dalsie trio uspesnych filmov : Cliffhanger, Tango a Cash a Demolition Man. Tento film Denni svetlo spolu s prisernostami typu Stuj, nebo maminka vystreli sposobili upadok akcneho titana, akym Stallone bez debaty bol. K filmu : vsechno spatne, nech sa pozriem na to z akehokolvek uhla pohladu. Alebo da sa aj strucnejsie : naprosty vyplach. 5 % ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film jsem viděl někdy v roce 1999 když mi bylo 9 let. Ze začátku jsem usínal a moc mě to nebavilo. Ale táta mě donutil to dokoukat. Teď když jsem to po 10 let zkoukl znova, tak se mi to celkem i líbilo. I když je to průměrný akčňák, který byl už 100x překonán. Stallone je sympaťák jako vždy a v roli zachárnce je neodolatelný. To samý i ostatní herci, i kždy někteří vězni mě srali. A smrt Mortensena byla dost funny:-) Film naprosto nevybočuje z průměru, Cohen měl už lepší časy(Dračí srdce). Kdybych na filmu měl něco změnit tak určitě začátek, první půl hodina je neuvěřitelně nudná a táhne se jak sviňa. ZAto asi po těch 45 minut se film slušně rozjede a do konce nespustí. A k tomu hraje výborná hudba. Film nějak moc nedoporučuju snad jen pro příznivce Stalloneho nebo doplnění nudného nedělního odpoledne. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

První půlka je super. Krátké seznámení s postavami pak stále působivě natočená gigantická exploze se starými dobrými poctivými triky. Všechna typická žánrová klišé. Sly a jeho skok mezi větráky. Druhá půlka však bohužel přepne do poměrně otravného módu. Mimo Slye jsou ostatní postavy nezajímavé až brutálně otravné a ve chvíli kdy má film gradovat, tak se mění v konstantní uřvanou nudu, takže ve finále jen průměr, což je škoda vzhledem k tomu, že se jedná o starou dobrou katastrofickou školu.55% ()

Galerie (43)

Zajímavosti (15)

  • Filmovou událost připomíná ta, která se stala v roce 1949 v Hollandovu tunelu, kde vznikl požár kamionu převážejícího chemikálie a způsobil obrovské škody v jižním tubusu tunelu. Ačkoliv nikdo nepřišel o život, požár měl za následek 66 zraněných a škodu téměř 600 000 amerických dolarů na poškozené konstrukci. Hollandův tunel je dálniční tunel na silnici Interstate 78 pod řekou Hudson spojující ostrov Manhattan v New Yorku s Jersey City ve státě New Jersey. (sator)
  • Nicolas Cage bol Cohenovým kandidátom na hlavnú úlohu. Pre spoločnosť Universal sa však z komerčného hľadiska javil ako lepšia voľba Stallone. (m.a.t.o.)
  • Pes Cooper patrí do rasy weimarský stavač. (Lukoh)

Reklama

Reklama