Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Připravte se na nepřetržitou akci a napětí! Sylvester Stallone se v závodě s časem snaží vyvést na povrch skupinu cestujících, kteří uvízli ve zříceném tunelu 100 stop pod řekou Hudson, ve filmu Roba Cohena Denní světlo. Když výbuch uzavře tunel, musí se přeživší vypořádat s toxickými výpary, požáry a hrozícím kolapsem celé konstrukce. Jejich jediná naděje je v rukou Kita Latury (Stallone), bývalého šéfa lékařské pohotovosti, pronásledovaného vlastní tragickou minulostí. Stěny se postupně bortí a tunel se plní vodou a Latura je nucen dát v sázku svůj vlastní život, aby zachránil ostatní a zabránil katastrofě přerůst v ještě větší pohromu. V napínavém dobrodružství dále hraje Amy Brenneman. Z působivých zvláštních efektů a nervy drásající naléhavosti snímku Denní světlo se vám bude tajit dech od začátku až do konce. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (253)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to mierne nadpriemerný katastrofický dobrodružný film so Sylvestrom Stallonom. Má priemerný príbeh o bývalom veliteľovi záchranárov, ktorý je svedkom explózie v tuneli, ktorá ho na oboch stranách zatarasí a tak preživší nemôžu uniknúť a keďže súčasný veliteľ má pri akcii smrteľnú nehodu, rozhodne sa vrátiť do služby a urobiť všetko preto, aby sa k preživším dostal a spolu vyšli von. Spracovanie nie je zlé, od filmu s takouto tématikou sa nedá čakať nič výnimočné, takže prakticky všetko ide tak, ako aj má, nič tu neprekvapí, ale dá sa na to bez problémov pozerať a v záverečnej časti sa už nájde aj pár situácií, ktoré sú celkom zaujímavé. O nejakej akcii sa tu moc hovoriť nedá, keďže je len presne v štýle tohto žánru, samotná explózia v tuneli a celková nehoda sú dobre zvládnuté, zaujal ma aj spôsob, akým sa hlavný hrdina dostane k preživším, ale to je už prakticky všetko, zvyšok je už klasika, takže nejaké to preplávanie, úzke priechody a podobne. Herecké obsadenie je dosť dobré, Sylvester Stallone v hlavnej úlohe, ktorý je rozhodne hlavným kladom filmu, ale nesklamú ani vedľajšie postavy, z nich ma zaujal hlavne Viggo Mortensen. Réžia a technická stránka sú slušné, rozpočet je vidieť, pre potreby filmu je to ideálne. Denné svetlo vo svojej kategórii patrí rozhodne medzi to lepšie, hlavne kvôli Stallonovi a rozpočtu, ale len predsa to nie je práve môj štýl, tento typ filmu nevyhľadávam a nemá ani výraznejšie premyslený scenár a tak lepšie hodnotenie dať určite nemôžem. 57% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Pár lidí uvízne v tunelu (newyorské obdobě Blanky) a Sly se vydá za nimi cestou přes větráky, aby je zachránil, aniž by měl jakýkoliv plán, jak je zachránit. Jinak ten tunel je dlouhý, ale ostatní lidi nejspíše zhebli a zbyla jen tahle hrstka statečných. Cesta přes větráky je obtížná, ale u každého mezistupně je velký červený digitální displej, aby Sly (a divák s ním) věděl, kolik má sekund na proskočení a aby to bylo náležitě napínavé, když se někde zachytí. Kterého blázna napadlo dát mezi pět větráků odečítací časové displeje, nad tím raději nemyslet. Sly se samozřejmě dostane dolů, ale nemyslete si, ten tunel je pěkná svině - má to parádně načasované, aby Slyovi vždy na sekundu nevyšlo, co má, nebo s problémy, aby je musel řešit, vše se hroutí jen tak tak, aby to chlapci a děvčata (o psu nemluvě) zvládli, a když už se zdá, že se sice Slyovi povedlo ty lidi minus dva (proč vždycky v amerických filmech zhebne černoch a stařenka?) plus jeden pes dostat ven, on sám s jednou slečnou zas uvízne. Tunel má škodolibou radost, že vyhrál, ale to nezná Slye - najednou vymyslí jakýsi výbuch s tlakem vody, který je vynese na hladinu Hudsonu, bo jakou řeku to v New Yorku nad tím tunelem mají, a člověk si říká, hezké hezké - a proč to nešlo prosím pěkně předtím, a teď najednou jo? Nu a dvě hlavy se vynoří nad hladinu, vypadají jak špendlíkové hlavičky, a ejhle!, záchranáři mají dobré oči a již kolem nich krouží hnedle pět lodí! A pak tu máme závěrečnou scénu, kdy si Sly a ta slečna řeknou, že pojedou raději přes most, a za nimi se významně objeví Dvojčata. A je jasno, kdo je 11. září sundal - filmaři, kteří tady chtěli točit druhé pokračování, kde Sly bude zachraňovat lidi ze dvou mrakodrapů naráz, ale nějak se jim to vymklo z ruky, tak to pak hodili na muslimy. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Stallonemu sa upadok vyhybal az do polky 90. rokov, kedy este bol vo forme a vladal vyslat po Rambovi 3 dalsie trio uspesnych filmov : Cliffhanger, Tango a Cash a Demolition Man. Tento film Denni svetlo spolu s prisernostami typu Stuj, nebo maminka vystreli sposobili upadok akcneho titana, akym Stallone bez debaty bol. K filmu : vsechno spatne, nech sa pozriem na to z akehokolvek uhla pohladu. Alebo da sa aj strucnejsie : naprosty vyplach. 5 % ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Ano, nejedná se o nějaký katastrofický velkofilm s extrémně duchaplným scénářem, avšak v zásadě jde o příjemnou podívanou, které nechybí sympatické postavy, napětí, nějaké ty zvraty, ať už jsou více či méně očekávatelné, ale také dávka emocí úměrná ostatním Stallonovým filmům srovnatelné kvality a počinům podobných žánrů. Dennímu světlu jsem se dlouho vyhýbal, ale nakonec jsem rád, že jsem Cohenův snímek viděl a mohu mu bez váhání dát 4*. ()

fleker 

všechny recenze uživatele

.kámoše tudle srazilo auto a já si vzpoměl na tendle film....ležel tam na zemi a řval že už vidí tunel...a já mu povídám, to sem viděl ve filmu, běž dál za světlem a bude zas dobře....no a pak z něj na chirurgii uplácali sochu a poslali ho domu....tři zlomený žebra a nohy na maděru...a doma neustále opakoval, jakej že je to smolař..že to vždycky vodnese von....a já mu říkal aby nekecal...aby to začal počítat jako zápas mezi smůlou a štěstím.. za pět let to sečeta uvídí že tam bude minimální rozdíl...a von teda že jo...vzal si na to sešit a napsal do něj SRAZILO MĚ AUTO 1:0.......... a večer sme pak dostali strašnej hlad, ale nebylo nakoupno...tak sme si rozbalili číský polívky...a v tý jeho byl vo jeden pytlíček s kořením navíc....a já mu povídám notak vidíš , dneska je to plichta ()

Galerie (43)

Zajímavosti (15)

  • Na začiatku filmu nakladajú toxický odpad do kamiónov. Keď však dôjde k malej nehode a plastové sudy spadnú z nakladacieho vozíka, správajú sa, ako keby boli prázdne. (Lukoh)
  • Postavu Vincenta hrá Stalloneho syn Sage. Úlohu získal na základe dohody svojho otca s režisérom Cohenom. (m.a.t.o.)
  • Filmovou událost připomíná ta, která se stala v roce 1949 v Hollandovu tunelu, kde vznikl požár kamionu převážejícího chemikálie a způsobil obrovské škody v jižním tubusu tunelu. Ačkoliv nikdo nepřišel o život, požár měl za následek 66 zraněných a škodu téměř 600 000 amerických dolarů na poškozené konstrukci. Hollandův tunel je dálniční tunel na silnici Interstate 78 pod řekou Hudson spojující ostrov Manhattan v New Yorku s Jersey City ve státě New Jersey. (sator)

Reklama

Reklama