Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Připravte se na nepřetržitou akci a napětí! Sylvester Stallone se v závodě s časem snaží vyvést na povrch skupinu cestujících, kteří uvízli ve zříceném tunelu 100 stop pod řekou Hudson, ve filmu Roba Cohena Denní světlo. Když výbuch uzavře tunel, musí se přeživší vypořádat s toxickými výpary, požáry a hrozícím kolapsem celé konstrukce. Jejich jediná naděje je v rukou Kita Latury (Stallone), bývalého šéfa lékařské pohotovosti, pronásledovaného vlastní tragickou minulostí. Stěny se postupně bortí a tunel se plní vodou a Latura je nucen dát v sázku svůj vlastní život, aby zachránil ostatní a zabránil katastrofě přerůst v ještě větší pohromu. V napínavém dobrodružství dále hraje Amy Brenneman. Z působivých zvláštních efektů a nervy drásající naléhavosti snímku Denní světlo se vám bude tajit dech od začátku až do konce. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (253)

sator 

všechny recenze uživatele

Filmovou událost připomíná tato skutečná: V roce 1949 v Hollandovu tunelu vznikl požár kamionu převážejícího chemikálie a způsobil obrovské škody v jižním tubusu tunelu. Ačkoliv nikdo nepřišel o život, požár měl za následek 66 zraněných a škodu téměř 600 000 dolarů na poškozené konstrukci. Hollandův tunel je dálniční tunel na silnici Interstate 78 pod řekou Hudson spojující ostrov Manhattan v New Yorku s Jersey City ve státě New Jersey. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

První půlka je super. Krátké seznámení s postavami pak stále působivě natočená gigantická exploze se starými dobrými poctivými triky. Všechna typická žánrová klišé. Sly a jeho skok mezi větráky. Druhá půlka však bohužel přepne do poměrně otravného módu. Mimo Slye jsou ostatní postavy nezajímavé až brutálně otravné a ve chvíli kdy má film gradovat, tak se mění v konstantní uřvanou nudu, takže ve finále jen průměr, což je škoda vzhledem k tomu, že se jedná o starou dobrou katastrofickou školu.55% ()

Reklama

fleker 

všechny recenze uživatele

.kámoše tudle srazilo auto a já si vzpoměl na tendle film....ležel tam na zemi a řval že už vidí tunel...a já mu povídám, to sem viděl ve filmu, běž dál za světlem a bude zas dobře....no a pak z něj na chirurgii uplácali sochu a poslali ho domu....tři zlomený žebra a nohy na maděru...a doma neustále opakoval, jakej že je to smolař..že to vždycky vodnese von....a já mu říkal aby nekecal...aby to začal počítat jako zápas mezi smůlou a štěstím.. za pět let to sečeta uvídí že tam bude minimální rozdíl...a von teda že jo...vzal si na to sešit a napsal do něj SRAZILO MĚ AUTO 1:0.......... a večer sme pak dostali strašnej hlad, ale nebylo nakoupno...tak sme si rozbalili číský polívky...a v tý jeho byl vo jeden pytlíček s kořením navíc....a já mu povídám notak vidíš , dneska je to plichta ()

themic 

všechny recenze uživatele

Naprosto průměrně dobrodružnej film, kde ani té akce moc není, se Sylvestrem Stallonem v hlavní roli. Příběh není zas tak špatný, i když je plný neustále se omýlajících klišé, Sly se jen snaží dostat skupinu přeživších zpět na povrch z pod trosek zříceného tunelu. Film je dobrý tak na ty dlouhá odpoledne, když v televizi nic lepšího nedávaj, sám od sebe bych si ho nepustil. Béčkový neakční film, který hodnotím 50% ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

,,Tak řekni to všem, že jááá jedu dál, že těhle sraček máám už dost....New York...New Yooork!" Již z úvodního klasického představení jednotlivých postav, které se stanou obětmi závalu, lze vydedukovat, že divák bude svědkem tuctového filmu, který mezi ostatními filmy totožného žánru představuje jen mírné zlepšení od průměru. Za pozornost rozhodně stojí speciální efekty, mnohdy až démonického charakteru (šíření ohně po výbuchu). Vzhledem k stopáži oceňuji i absenci hluchých míst, díky čemuž má Daylight potřebný drive a napětí. Nevkusné jsou snad jen moc okaté hry na city, zejména u dámského představenstva, ale čert to vem. Film nenudí, v některých chvílích pobaví i zamrazí a to je na americký katastrofický film dostačující. 70% ()

Galerie (43)

Zajímavosti (15)

  • Všetky scény odohrávajúce sa v tuneli boli natáčané v štúdiách Cinecitta v Ríme. Tunel postavený pre potreby filmu bol dlhý viac ako 500 metrov. (m.a.t.o.)
  • Kit Latura (Sylvester Stallone) nosí hodinky Panerai. (m.a.t.o.)
  • Zlaté maliny - nominace: Nejhorší herec (S. Stallone), Nejhorší píseň (Whenever There is Love (Love Theme from Daylight) (Geriel)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno