Reklama

Reklama

Dračí život Bruce Lee

  • USA Dragon: The Bruce Lee Story (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Životní příběh krále kung-fu filmů, který vedl z ulic Hongkongu až k hvězdné slávě... “Vždy buď sám sebou. Projevuj svou osobnost a vždy si věř”. Legendární herec kung-fu filmů Bruce Jun Fan Lee se narodil v San Franciscu a dětství prožil v Hongkongu. Jako třináctiletý začal studovat bojová umění, ale věnoval se i tanci. V osmnácti letech odešel do Spojených států a zde se zformovalo jeho vlastní bojové umění Jeet Kune Do, které Bruce Lee předával řadám svých studentů. Filosofie Jeet Kune Do spočívala v jednoduchosti, přímosti a osobní svobodě. Hollywood objevil Bruce Lee v polovině 60. let, ale průlomem v jeho kariéře se stal hongkongský film Velký šéf, který se setkal s obrovským úspěchem. Následující filmy “Malého draka” z Bruce Lee udělaly mezinárodní hvězdu, která ale zářila jen velmi krátce. Bruce Lee zemřel náhle v roce 1973, ve věku nedožitých 33 let... Film Roba Cohna představuje Bruce Lee nejen jako odhodlaného bojovníka, filozofa, filmovou hvězdu i muže stíhaného temnými démony, ale především jako nesmrtelnou legendu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

Pan Filuta 

všechny recenze uživatele

7/10 Vzpomínky na mé dětství se pojí také s kung-fu filmy a především s jejich modlou Brucem Lee. Samozřejmě, že se spousta věcí změnila. Vkus a hodnoty se posunuly znatelně jinam. Ale znáte to, člověk má tendenci označovat staré časy jako vždycky ty lepší a tak to patrně dělám i já. Ostatně teď mě napadlo, že budu asi pesimista co se týká vize budoucnosti. Ale to bych už zbytečně odbočil. Samotný film mě nikterak nenadchnul, ale ani nezklamal. Patrně si nedokážu představit, že by se z toho dalo vyždímat víc. Hodnocení je, jak už jsem v úvodu podotknul, značně ovlivněno nostalgií....... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Boj proti pověrám, předsudkům i osudu, a občas i nástrahám manželství. Skvěle vytrénovaný chlapík, který své tělo používá jako smrtící zbraň. Přesně dvacet let po jeho (záhadné) smrti (a ve zvláštním kontextu s toho času aktuální tragickou smrtí jeho syna Brandona) přichází listování autobiografickou knihou jeho ženy Lindy pojednávající o cílevědomém a houževnatém muži, jehož herecká hvězda ovšem zářila jen velmi krátce. I tak v mnohém změnil tvář akčního filmu. Stal se zároveň uznávaným autorem svého vlastního stylu Jeet Kune Do, spojujícího mentální průpravu s bojovou technikou. Zvládl pár druhořadých titulů, aby se víc ukázal rolí sluhy a řidiče v průměrném televizním seriálu. A pak to konečně přišlo. A záhy skončilo. Touhle nelehkou cestou nás provází rutinér Rob Cohen, kterému nicméně bojové scény docela jdou, místy to ovšem působí uskákaně a nerozhodně. Jason Scott Lee je každopádně ve své roli velmi dobrý. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film o Bruci Lee. Zvláště, pokud bylo vše pravdivé. Například bylo zajímavé sledovat, jak Bruce Lee vaří v kuchyni a pere se s kuchaři venku o holku. Schválně jsem si prostudoval jeho životopis tady na csfd. A trochu mi nesedí ta filmografie s datem jeho úmrtí a s tím, co uvádí film. Já totiž pořád čekal, kdy se z něj konečně stane ten slavný Bruce Lee, kterého obdivuje Amerika a Hong Kong a vůbec celý svět. To všechno ale tak nějak nepřicházelo. Ale jinak se mi líbily akční scény. Pokud Bruce Lee byl takový jaký byl prezentován, pak to musel být fajn člověk. Dále je škoda, že se film víc nevěnoval jeho smrti. Celkově se mi snímek líbil a dokonce jsem dal původně o hvězdu více, ale nakonec to přece jen stahuji. Herecké výkony sice byly kvalitní, ale pořád se nemůžu zbavit dojmu, že jeho život byl natočen tak nějak velkou zkratkou a že zkrátka, i přes jeho délku, nebylo natočeno všechno podstatné. ()

BlackTom 

všechny recenze uživatele

Skutočný "triumf vôle" nepriniesli nacisti, ale práve Bruce Lee a jeho dračí život. Pozeráme sa na jeho detstvo, príchod do USA, prvé miniroličky a neskôr aj veľké role, no najmä ťažký úraz, z ktorého sa Bruce našťastie spamätal. Ktovie, ako to vlastne bolo s tou jeho smrťou... Jedno je ale isté - Bruce Lee nebol len bojovník z filmového plátna, ale skutočný bojovník, ktorý aj 30 rokov po smrti ostáva legendou, ktorá inšpiruje tisícky ľudí po celom svete. Veľmi dobre natočený životopis. ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Dle mého je toto nejlepší adaptace na Bruceův život vystihující to podstnatný, ale neznám jeho život a vše kolem něj nazpaměť a doslova, takže nevím jak moc je vše reálný, ale mne to stačilo. Jason je famózní a i když moc jako Bruce nevypadá, hraje jak o život. Fighty jsou tu super a celé mne to bavilo. Konec je zajímavý a určitě pokud se tohle líbí, pusťte si Bruceovi filmy, nebudete litovat. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (18)

  • Roli režiséra snímku Green Hornet ztvárnil Van Williams, představitel hlavní role ve stejnojmenném seriálu Green Hornet (od r. 1966). (Salem)
  • Herec Jason Scott Lee (ve filmu Bruce Lee) se nikdy až do začátku natáčení tohoto filmu žádnému bojovému umění nevěnoval. Po natočení snímku se však rozhodně bojovým uměním nepřestal vyhýbat, ba naopak - i v soukromém životě se jim nadále věnuje až do dnešních dnů. (Lynette)

Reklama

Reklama