Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rytíř Bowen vyznává zásady starého rytířského kodexu z dob krále Artuše a snaží se je naučit i svého žáka, mladého prince Einona. Když je krutý král Freyn zabit při vzpouře sedláků, stává se Einon králem, sám je však v bitvě těžce zraněn. Jeho matka společně s rytířem vyhledá draka a požádá ho o pomoc. Drak výměnou za slib, že bude mladý král vládnout spravedlivě, obětuje na jeho záchranu polovinu svého srdce. Mladík však přísahu nesplní a stane se z něj krutý tyran. Rytíř Bowen se v domnění, že zlo do králova srdce zasel drak, se rozhodne pomstít. O dvanáct let později je z něj potulný drakobijec, který za peníze zabíjí draky ohrožující jednotlivé vesnice. Když se konečně setká s tím pravým, pustí se s ním nejprve do dlouhého nerozhodného boje, ale když pochopí pravdu, že zlo pochází z člověka, s drakem se sblíží a uzavře s ním dohodu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (436)

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Jsem na třech. Strašně silnejch třech, ale 4 dát nemůžu. Celý dílko s přihlédnutím na rok výroby byl fajn. Hlavní hero super. Sympaťák. Pohodář. Zrzka fakt pěkná.Naproti tomu mladej král neuvěřitelně škaredej. Drak bez problémů. Celý to ale bylo dost bloudění bez cíle. Najednou kde se vzala tu se vzala vzpoura. Nejsilnější moment pro mě byl uvěznění draka. Jenže nic víc. Nic co by mě chytlo za koule a drželo je. Takže závěrem. Pěkná pohádka, kterou vždy pochválím a doporučím. Mezi mou smetánku se ale nedostane. 69 procent. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Rob Cohen nie je typ pre rozprávky, ale stále je mi takto sympatickejší ako pri jeho akčných výplachoch. Inak všetko je tu čistý priemer, viac ako euro televízna rozprávka typu Fantagiro, ako hollywoodsky veľkofilm. Dračie srdce je bez ohľadu na to, či sa vám páči alebo nie, pre každého Slováka povinnosť. Ako napríklad aj Peacemaker. ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Krásny, jednoduchý rozprávkový príbeh na sobotné popoludnie pri kávičke a vianočnýh koláčikoch. Background v podaní Slovenskej prírody a Spišského hradu, kedy som objavoval miesta, ktoré som pretrajdal s batohom na chrbte milo poteší. Chválim aj prijemný Edelmanov soundtrack. Jeden z filmov, na ktorý mám slabosť. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Bylo-li všechno ostatní ošizeno a zjednodušeno jen proto, aby byl Draco dokonalý, záměr se zdařil. Je to právě on, proč mám tenhle film rád, kromě něj pak libé exteriéry, má osudová Dina Meyer (v zrzavé verzi, ač jí ta paruka občas dost neseděla, je prostě........ :-), ne zcela otřelý příběh (hlavně tam nejsou dětští osudem vyvolení hrdinové, a to já ve fantasy hóóóóóódně oceňuji) a v neposlední řadě krásy slovenské země. Kdyby to bylo trošičku více krvavější, trošičku méně patetičtější a Eva Vejmělková dostala více prostoru (v řece, pod splavem, nejlépe ve společnosti Diny :-), byl by to takřka dokonalý zážitek. Jo, když na scénu nastoupil Milan Bahúl, málem jsem se zechcal smíchy. Ale je tam skvělý, jen na tuhle jeho polohu člověk není zrovna moc zvyklý. Takže, když už fantasy, tak takovéhle. ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Pěkný nápad, pěkná hudba a miluju pohádky, ačkoliv mám raději ty, kde je drak zlosynem - jsem prostě na klasiku a vesnické ženy, které se ve středověku pouští do boje není nic pro mne. Ale krásný a dojemný konec to všechny vyrovnává. Díky bohu, že se tam hromadně netleská, ale jenom brečí, jak je tomu u některých komerčních amerických snímků. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (21)

  • Když Bowen (Dennis Quaid) při závěrečné bitvě v lese propíchne svým mečem jednoho z rytířů, vytáhne z něj poté meč bez jediné kapky krve. (Mia...)
  • Při rozjezdu projektu tvůrci naráželi na neochotu studia Universal zafinancovat jeho realizaci. Změna názoru přišla až po úspěchu Jurského parku (1993). (Shakaar)
  • Vo filme je miestami počuť slovenčina, ako napríklad v prípade jedného z drakobijcov, ktorý zreteľne kričí: "Tam je, rýchlo, rýchlo, nabíjaj!". Rovnako keď chce jeden z drakobijcov vystreliť šíp na Bowena (Dennis Quaid), zareve: "Pozor! Letí!" (Macejko)

Související novinky

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

03.01.2011

Výrazný britský herec s neobvyklým jménem v neděli prohrál svůj zápas s rakovinou. Byl králem vedlejších rolí, přesto jsme jej všichni dobře znali, což je vlastně důkaz, jak výjimečný to byl herec.… (více)

Reklama

Reklama