Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Art Jeffries (Bruce Willis) - agent FBI, byl nespravedlivě převeden na jinou práci, při níž se dostal do konfliktu s mocnou Národní bezpečností agenturou. Důvodem je devítiletý chlapec Simon geniální autista, kterého měl chránit. Dešifroval totiž přísně tajný kód Mercury, zřízení pro práci amerických zpravodajských služeb a fanatický šéf projektu Nick Kudrow (Alec Baldwin) je odhodlán zbavit se nejen malého luštitele, ale i všech nepohodlných svědků události. Art se Simonem se proto musí skrývat a v souboji se všemocnou mašinérií riskovat vše. Jeho jedinou nadějí v souboji s časem je Simonův výjimečný matematický talent, pomoc bývalého parťáka a sympatie dívky, kterou dvojice uprchlíků náhodou potkala. (Bonton Home Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (245)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Mercury je pro mě nepochopitelně nezvládnutý film, který měl obrovský potenciál, a který ho totálně promrh(d)al. Přitom byl námět tak zajímavý a neobyčejný, že se z toho dalo vytřískat určitě víc než tahle slátanina. Nemohla mě při sledování nenapadnout paralela s Výplatou, která i přes velké naděje skončila také poměrně bídně. 55% ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Měl to být nerozluštitelný kód. Žádné počítače si s ním neporadili, a tak zbývá poslední test - zkusit širokou veřejnost. Kódem sepsanou zprávu dají jeho tvůrci do oblíbeného časopisu s křížovkami, a pak jen čekají na ten správný telefonát. A když telefon zazvoní, jsou maximálně překvapeni - úspěšným luštitelem je devítiletý autistický chlapec. Jenže co teď - nechat kód prozradit, nebo vše ututlat. Šéf projektu se rozhodne pro druhou eventualitu - ale chlapce se náhodou ujme agent FBI Art Jeffries (Bruce Willis), a rozhodne se jej ochránit ... Kdysi jsem tento filmeček viděl, ale jelikož jsem ho sledoval jen jedním okem, byl jsem docela potěšenej, a dokonce jsem si jej pořídil na DVD. Teďka, po druhém shlédnutí mé nadšení trochu ochladlo. Samotný námět je docela zajímavý (inspirace Rain Manem je zcela zřejmá), ale na rozdíl od výše zmíněného snímku je tento tak trochu o ničem. I když si dovedu představit, že by autista louskl nějaký takový kód, ale že by po něm šlo celé NSA, a že by jeden polda vše zachránil. ... Netuším proč do toho Bruce Willis šel, ale na druhou stranu - prachy jsou prachy, že... ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $32,935,289Tržby Celosvetovo $93,107,289║ Film ponúka pútavú konšpiračnú tému, v podstate ide o takého o niečo slabšieho predchodcu Verejného nepriateľa. Herci na čele s Brucom Willisom hrajú slušne, dej ma dobrý spád, nenudí, možno skúsenejší režisér by z toho vyžmýkal viac, lebo Harold Becker je skôr rutinér, než nejaký talent čo by dokázal ponúkať nadštandartne prepracovaný film. /videl v kine: 70%/ ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Snímek s jednoduchou filosofií, který si na nic nehraje a ctí pravidla žánru - a dovolí tak Bruci Willisovi předvést se ve stokrát osvědčené a léty prověřené roli statečného ochránce slabých a bezbranných. Tentokrát mu osud (nebo spíš scénář) přihraje do cesty Simona - malého autistu, kterého s profesionalitou a noblesou velkých filmových hvězd zahrál Miko Hughes. Pokud nemáte přehnané nároky, v podstatě všechno včetně očekávaných klišé funguje tak, jak má - a protože správní chlapi vždycky budou nedostatkovým zbožím, vidím to na slabší 4*. P.S.: Za normálních okolností bych na místě Stacey (Kim Dickens) cizího chlápka jen tak do svého bytu nepustila - i kdyby měl s sebou třeba deset malých chlapců … ale okolnosti tak docela normální nebyly - a mimo to: Přiznávám, že v případě Bruce Willise bych byla ochotná udělat výjimku. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Z období, kdy to Bruce Willis zkoušel s dětmi (myslím tím samozřejmě jako s filmovými partnery) je Mercury jednoznačně nejslabší. To co jej dělá špatným není ani to, že by byl špatně udělaný, ale spíše fakt, že nemá co nabídnout. Otřepaný scénář si jede podle osvědčených lajen, ve kterém jde o to, aby mohl vyniknout hlavní hrdina, s jehož charakterem si taky tvůrci mohli více pohrát, protože na Willisův herecký standart se dá napasovat rozhodně víc, než jenom zakomplexovaný agent FBI, který dostal podřadnou práci. A aby stranu „těch zlých“ zastupovali pouze dva lidé, asi taky nebude to pravé, zvláště při bližším přihlédnutí k Alecu Baldwinovi, který se do své role vůbec nehodí. A malý autista? Absolutně nevyužitá postava, která slouží pouze jako záminka pro to, aby se jeho ochránce občas mohl pořádně naštvat a dát padouchům pořádně do huby. Ať na to tedy nahlížím z jakékoliv strany, nenapadá mě nic, proč bych se měl na Mercury někdy podívat znovu. Jak jsem avizoval už na začátku, ten film nemá co nabídnout. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (17)

  • Miko Hughes získal za roli Simona Lynche cenu Young Artist v kategorii nejlepší výkon v celovečerním filmu pro mladého herce. (Terva)

Reklama

Reklama