Reklama

Reklama

Probuzení v Renu

  • Česko Probuzení v Reno (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva manželské páry, Roy s Candy a Lonnie Earl s Darlene, se znají dost dobře a myslí si, že je už nic nemůže překvapit. Jednoho dne se rozhodnou splnit si svůj sen a vydají se ve zbrusu novém autě na společnou dovolenou do Nevady na velkou přehlídku silničních korábů. Po cestě plné zážitků ale vychází najevo, že s jejich přátelstvím je něco v nepořádku a že jiskra přeskočila, kam neměla. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (57)

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Herecké obsazení romantické komedie Probuzení v Renu je příslibem, výsledek bohužel daleko zaostává za očekáváním. Herci se vehementně snaží a kdykoliv dostanou možnost, dávají postavám přirozenou živost. Nadhled neschází, jen nemá žádnou osobnost a děj se prapodivně potácí a ponechává své loutky tonout v bídě scénáře a zápletky. Nenápaditě a zbytečně se snaží o bujarou zábavu, ale představy nikdo nebyl schopen přetavit ve svižné a fungující obveselení. Zůstali okamžiky hereckých exhibicí, ale celek je nesourodý a bezradný ve svém vedení i vyústění. Dva manželské páry zabírají převážnou většinu prostoru a snaží se bavit obyčejností se zdáním omamného podsvětlení. Nevěra, odcizení, zevšednění, naškrobeně vymáhané oplodňování a veškeré drobné i menší partnerské rozmíšky s řinkotem skla pobíhají kolem čtyřlístku obyčejných Američanů na vysněné cestě dovolené a odpočinku. Zhrzenou postavou je Darlene Dodd (šarmantní Natasha Richardson), otrávenou citovým strádáním a necitlivým přístupem svého protějšku. Nejškrobenější postavou je Lonnie Earl Dodd (velmi dobrý Billy Bob Thornton) při tápání po ztrátě svého vůdcovského postavení i po provalení mravního provinění. Nejšlechetnější postavou je Roy Kirkendall (velmi zajímavý Patrick Swayze) se svou dobrotou, laskavostí a odzbrojující prostotou. Bezprostřední postavou je Candy Kirkendall (dobrá Charlize Theron) ve své neúnavné a vyžadované touze po nastolení gravidního stavu těla. Nemůže chybět očišťující destrukce, která odpouští chybné kroky. Z dalších rolí zaujme již jen Brenda (půvabná Penélope Cruz), luxusní prostitutka s exoticky smyslným pohybem na nebezpečné úrovni. Několik zajímavých momentů se najde a příznivce zmíněných herců mohou obdivovat jejich umění. Celek nepůsobí jednolitě a pevně a film je tak téměř zbytečný. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Brent Briscoe, Mark Fauser .. Hm, sice slušně obsazená taškařice dvou manželských párů, jen toho humoru bylo celkem poskromnu. Ovšem Texaský steak z pověstné restaurace, kde dostanete zdarma přes dvě kila masa, když je samozřejmě sníte, je můj soukromý sen. Už jen ochutnat... ()

Reklama

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Natashu Richardson jsem /bohužel/ viděla v asi jen třech filmech ,zbytek ústřední trojice mám hodně ráda. Velmi příjemná komedie,kde vás herecké výkony potěší a jednoduchý příběh snad pobaví. Řekla bych, že snímek působít tak o deset let starší,ale v tom dobrém slova smyslu. Mimika Billyho Bob Thortnta je úžasná a když už nic jiného, tak by mě stačilo sledovat jen jeho. Nicméně je toho ke sledování mnohem více a pokud má člověk náladu na nenáročnou komedii, tak vřele doporučuji. Robosaurus-bomba.:)). ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Takže, drahoušci, přistupme k věci. Hojně se tu remcá nad tím, že ´dějové zvraty jsou předvídatelné a je dopředu jasné, jak všecko dopadne.´ Bodejť byste to předem nevěděli, když si tu každý druhý chytrák do komentáře vrzne hlavní pointu. Že není nijak zázračná víme všichni, ale on asi také úplně nebyl Bradyho záměr vytvořit šokující velkofilm. Kdybyste toto prokoukli ještě dříve, než onu zmiňovanou pointu, možná byste si pak film užili daleko víc. A prosím vás - Probuzení v Renu se prý hodí spíše do podvečeru než odpoledne. Mohl by mi to někdo objasnit? :-D ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Roy (Patrick Swayze) s Candy (Charlize Theron) a Lonnie (Billy Bob Thorthon) s Darlene (Natasha Richardson) jsou dva manželské páry, které si vyjedou na přehlídku Monster Trucků do Rena. Jenže během cesty vychází najevo i věci, které asi měly být skryty (když někdo čeká dítě, a její manžel je neplodný, tak asi není vše úplně ok, že ano)... Taková vcelku roztomilá taškařice plná různých zvratů - která sice úplně nezklame, ale žádný odvaz to taky není. Rozhodně bych ji ale nezařazoval do škatulky romantických komedií, páč by se mohlo pod dojmem z filmu při sledování s drahou polovičkou stát, že budete nařčeni z nějakých nepravostí... ()

Galerie (47)

Reklama

Reklama