Reklama

Reklama

Metro

Trailer

Londýn. Půlnoc. Chladný zimní večer. Kate (Franka Potente) nemůže sehnat taxi, a proto zamíří na metro. Když mírně opilá čeká na poslední vlak, na chviličku jí spadne hlava... a když se probudí, zjistí, že není sama. V panice se pokusí utéct, ale metro mezitím zamkli. V tu chvíli přijede vlak a Kate, stále ještě nervózní, nastoupí. V soupravě je zdá se jediným cestujícím. Její úleva se však změní v děs, když uprostřed tunelu vlak zastaví a její vagon se ponoří do tmy. To, co číhá v černočerném bludišti metra, je něco nepředstavitelného. Něco, co nazývá skrytou laboratoř domovem... Něco, co nechce nechat Kate na pokoji. Metro je děsivým seskokem do temného podzemí Londýna, noční můrou ukazující krajní meze holého přežití. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (344)

Damiel 

všechny recenze uživatele

35 % - Plusem filmu je zajímavé prostředí, kam je příběh situován – tedy klaustrofobní prostory londýnského metra. Z tohoto plusu ale režisér a scénárista Christopher Smith nedokázal vytěžit nic navíc. Hlavního zabijáka se moc nebojíme, protože po půlhodině filmu je na plátně pořád, a tak osvědčené pravidlo hororu, že nejvíc strachu nahání to, co není příliš vidět, beer rychle za své. Kromě toho příběh nemá gradaci, je to vlastně neustálý útěk hlavní hrdinky před monstrem, který ve finále nemá ani pořádnou pointu. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch hororů mýho popubertálního dospívání, kdy nás zajímali nahý holky, lahváče a cigárka. Metro jako popkornovka docela v té době frčelo a určitě to bylo jedno z nejpromítaných dvd v mým útulným studentským bytečku... Můžu říct, že díky té době mám ten film docela rád! Strach, děsivou atmošku a napětí to obsahuje a o to v dobrým hororu jde přeci nejvíc. 60% ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Na poměry docela slušný horor, který přijíždí metrem přes Německo z Velké Británie. Franku Potente si moc neužijete furt někam běhá a snaží se zachraňovat lidi, než v půlce filmu pochopí, že by měla nejdřív zachránit sama sebe. Je trochu nesmyslné jakým způsobem vytrhli metro a všechny stanice metra ze světa. Žena běhá po stanici a nikdo nikde? Ani žádná kamera co by ji viděla? A když už se někdo najde je jen jeden? No Nechme to být. Trochu nevyužitá linii o tom co se vlastně stalo tam v dole v metru. Celkově se u filmu chvílemi trochu zaklepete, ale o mrazivých 85 minutách plných naprosté hrůzy se opět mluvit nedá. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Potenciál metra zůstal nevytěžen. Nejvíc v tomhle hororu postrádám nadsázku, lekačky a proboha hlavně nějaký děj. Mejdanové začátky, pokus o znásilnění v metru a vůbec celé to počáteční dění mi přijde zbytečné, protože to na film nemělo vůbec žádný děj. No a tak mi z tohohle hororu zůstanou v hlavě jen chovné klece a ordinace doktora Bolíta... ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Zábavné a oddechové béčko jak má být, příjemně lobotomizované, krvavé, s několika nechutnostmi a s jedním z nejlepších mutantů filmové historie (myslím, že kdybych ho viděl někdy v pěti v šesti, byl bych z něho vysraný ještě víc, než ze starýho Bruny ve Studni). A kdyby v hlavní roli hrála nějaká jiná dáma než nesympatická potentní Franka, byl bych ještě mnohem uspokojenější. Nadchl mě už skvělý prolog se dvěma týpky od londýnských kanálníků - netušil jsem, že hovna ve stokách pod China Townem smrdí výrazně jinak, než třeba pod Soho. Kdoví, co tam ti Číňani vlastně žerou za svinstvo, že jo... Vrcholná je ovšem scéna operace na mutantím operačním sále... nebo vlastně spíš v operační kobce. No a nemusím snad zdůrazňovat, že kdybyste už někdy měli mutanta na zemi, nezdrhejte dřív, než ho spolehlivě dorazíte! Umlaťte toho šmejda čímkoliv co máte po ruce, nebo mu aspoň narvěte prsty do vočí! Ti pitomci ve filmech snad tohle nikdy nepochopí... ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Franka Potente v německé verzi dabovala sama sebe. (Chatterer)
  • Alternativní názvy filmu jsou "Runt", "Cellar Dweller", "Horunder", "Here Kitty Kitty", "One Track Mind" a "Piccadilly Nightmare". (Chatterer)
  • Franka měla celkem šest žlutých šatů s různým stupňem zašpiněnosti. (Chatterer)

Reklama

Reklama