Reklama

Reklama

VOD (1)

Splašený vlak se řítí rychlostí 100 mil za hodinu a vám budou vstávat vlasy hrůzou! Uvidíte jedinečné, na Oscara nominované výkony Jona Voighta a Erica Robertse. Akce, napětí a nečekané vyvrcholení na vás čeká v thrilleru Splašený vlak. Manny (Jon Voight) - drsný trestanec v odlehlé věznici na Aljašce - podnikne se svým spoluvězněm Buckem (Eric Roberts) odvážný útěk. Dostanou se do nákladního vlaku a plnou parou míří za svobodou. Jenže strojvůdce uprostřed jízdy zemře na srdeční příhodu a muži zůstanou sami ve vlaku blížícím se šílenou rychlostí k jisté katastrofě. Pak ale objeví třetího pasažéra, krásnou železničářku (Rebecca De Mornay), která je stejně tak zoufalá - jako rozhodnutá přežít - jako oni! (MGM)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

Shit 

všechny recenze uživatele

Krutá jízda v čele s nehorázně drsným Jonem Voightem a zřejmě v životní formě hrajícím Ericem Robertsem. Když sem tak tady na něj koukal, tak se člověk jenom diví, jak moh pak točit takový sračky. Samotnej příběh je dost jednoduchej, ale za to dokonale napínavej a strhující a hudba naprosto skvělá a všechno to ještě podporujou výborný zvukový efekty. Tuhle adrenalinem nabitou spanílou jízdu sem si fakt užil, nicméně až úplnej konec, kdy příběh nabere neskutečný obrátky, mě dokázal přesvědčit, že si to 5* zaslouží. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Pěkné filmové zpracování, skvělý herci a hodně působivé zpracováni děje, film už od začátku bere super nádech napětí a akce a drží si to pěkně celý film dokud nepřijde konec protože tam to umě posraly, já chtěl jiný a ne že vlak odjede a puf, to mě prostě šokovaně zklamalo ale když to tak má byt proč ne film se určitě i tak líbí a myslím si že za 3 je to akorát. ()

Reklama

5150 

všechny recenze uživatele

Film vyrobila produkční společnost CANNON a já jej řadím k tomu úplně nejlepšímu, co kdy vypustili do světa. Velikou pochvalu zaslouží zejména čtyři hlavní herečtí představitelé (tři ve vlaku a ředitel věznice), kteří podali opravdu top výkony. Pokud jste nepostřehli, kde se ve filmu ukáže Danny Trejo, tak je to při boxerském utkání, kdy je bit Eric Robertsem. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Spojené státy Americké, osmdesátá léta dvacátého století. V té době zde vznikalo spoustu akčních filmů a různých thrillerů, které by se daly co se týče úrovně rozdělit do tří skupin. První skupinou jsou naprosté braky, které okamžitě zapadly v propadlišti filmových dějin. Druhé jsou filmy, které u nás před lety kolovaly na videokazetách a které jsou až na výjimky populární spíše ze zcela nostalgických důvodů. A třetí skupinou jsou skutečné perly žánru, některé se staly klasikou a na některé se neprávem zapomnělo. A právě do této kategorie patří "Splašený vlak". Drsný thriller (místy brutálnější než Tarantino !!!) s naprosto perfektním scénářem (no taky když ho napsal Akira Kurosawa), režií a hereckými výkony. Jon Voight v roli ultradrsana Mannyho je naprosto famózní a sekundují mu také vynikající Eric Roberts ve své nejlepší roli (a jediné oscarové nominaci) a tehdy začínající Rebecca De Mornay, která nebyla v těch černých vlasech téměř k poznání. První půlhodina je celkem tuctová, ale pak se film pořádně rozjede a ke konci Vás nenechá vydechnout. Andrej Končalovskij pořádně zatlačil na pilu a natočil svůj možná nejlepší film. Takže pokud jste tento film ještě neviděli, sežeňte si ho. Budete mít pořádný napínavý zážitek. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Předchůdce Nezastavitelného a Nebezpečné rychlosti, který rozhodně dokáže v akční rovině zaujmout. Musím se podívat jaké byly v roce 85 Oscarové nominace, ale pokud se v téhle trošku béčkové záležitosti našli dva herci, které Akademie dokázala nominovat, potom rozhodně před nimi klobouk dolů. Samotný konec je skvěle natočen, ty emoce opravdu tryskají, jenže dlouho se toho zase až tolik neděje, naši uprchlí hrdinové více než půlku filmu vůbec netuší, do jakéhože vlaku to vlastně nastoupili. 65% ()

Galerie (42)

Zajímavosti (29)

  • Kvůli zmíněným potížím na Aljašce byly v Hollywood's Pan Pacific Auditorium vyrobeny přesné kopie všech čtyř lokomotiv, s nimiž druhý štáb mohl pracovat. Byly vyvedeny do všech detailů interiéru, kde dokonce pracovaly rychloměry, repliky měly věrohodný systém propojení, ba souhlasilo i umístění a počet nýtů na pláštích. (Robbi)
  • Obie Weeks byl v době natáčení zaměstnancem Aljašských drah. Roli ve filmu dostal, protože byl současně ctižádostivým hercem. (džanik)

Reklama

Reklama