foto

Rebecca De Mornay

  • nar. 29.8.1959 (59 let)
    Santa Rosa, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Je dcerou kdysi slavneého komika Wallyho George, který rodinu velmi brzy opustil. Dětství strávila na cestách po Evropě, Mexiku a Jamajce. Se svou rozvedenou matkou, bývalou herečkou, a mladším bratrem pobývala šest let ve Vídni, kde také maturovala. Dva roky navštěvovala prestižní anglický internát Summerhill. Výukou zpěvu a hry na kytaru se připravovala na kariéru rockové umělkyně.

Po návratu do Los Angeles však začala tíhnout víc k divadlu, a proto se rozhodla studovat herectví v institutu Lee Strasberga. První profesionální herecké zkušenosti získala ve filmovém studiu režiséra Francise Forda Coppoly Zoetroppe Studios, kde debutovala před filmovou kamerovou epizodní úlohou návštěvnice restaurace v experimentálním muzikálu JEDNA OD SRDCE.

Výraznějí na sebe upozornila hned v následující komedii RISKY BUSINESS, v níž se představila jako prostitutka Lana, která sexuálně přitahuje naivního středoškoláka (T. Cruise). V zajetí neovladatelného vlaku a dvou prchajících trestantů (J. Voight a E. Roberts) se ocitá mladá železničářka Sara, kterou ztělesnila v dobrodružném thrilleru SPLAŠENÝ VLAK (r. A. Končalovskij).

Mezinárodní popularitu jí přinesla úloha rockové zpěvačky robin Shayové v remaku eroticky laděného dramatu A BŮH STVOŘIL ŽENU (r. R. Vadim). Umělecky náročnější party si však vyzkoušela spíše na divadle, kde slavila úspěch mj. na scéně Pasadena Playhouse v komedii Garsona Kanina Včera narození a v rámci Williamstown Festivalu účinkovala v dramatu Petera Weisse Marat-Sade.

Stále častěji se objevovala v televizních filmech, jejichž kvalita se většinou pohybuje v průměru, avšak v součastnosti se zdá, že chytla novou vlnu, když se vyskytla ve filmech jako IDENTITA, NESVATBOVI a LEGENDY Z DOGTOWNU.

Fanda "Diego" Hladík

Herecká filmografie

Filmy

2019 Killing Frank
2018 Periphery
2017 Collar
2016 Já, pomsta
2013 Hatfields & McCoys (TV film)
2012 Apartment 1303
Prci, prci, prcičky: Školní sraz
2010 Mother's Day
Má mě rád, nemá mě rád
2007 American Venus
Music Within
2005 Legendy z Dogtownu
Nesvatbovi
2004 Nikdy to nevzdávej!
2003 Identita
No Place Like Home (TV film)
2001 Mezi námi děvčaty (TV film)
2000 Kóma (TV film)
Pokušení
1999 Poslední naděje (TV film)
Stůl pro jednoho
1998 Podvod (TV film)
Špinavý kšefty
1997 Osvícení (TV film)
1996 Vítěz
1995 Schůzka s cizincem
1994 Propuštění (TV film)
1993 Hra naslepo (TV film)
Tři mušketýři
Ďáblův advokát
1992 Ruka na kolébce
1991 Nežádoucí láska (TV film)
Oheň
1990 Za ranního rozbřesku (TV film)
1989 Burziáni
1988 A Bůh stvořil ženu
FBI v sukních
1987 Beauty and the Beast
1986 Vraždy v ulici Morgue (TV film)
1985 Kdo s koho
Splašený vlak
Výlet do městečka Bountiful
1983 Riskantní podnik
Testament
1981 One from the Heart

TV seriály

2018 Jessica Jones (TV seriál)
AKA Playland (S02E13)
AKA Pray for My Patsy (S02E12)
AKA I Want Your Cray Cray (S02E07)
další epizody (5)
2015 Jessica Jones (TV seriál)
AKA Take a Bloody Number (S01E12)
AKA I've Got the Blues (S01E11)
AKA Top Shelf Perverts (S01E07)
2013 Havaj 5-0 (TV seriál)
Dokud vás smrt nerozdělí (S04E04)
2007 John ze Cincinnati (TV seriál)
His Visit: Day Nine (E10)
His Visit: Day Eight (E09)
His Visit: Day Seven (E08)
další epizody (10)
2006 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Podvedený (S07E15)
2003 Vzkvétající město (TV seriál)
Inadmissible (S02E02)
The Love of Money (S02E01)
2002 Salem Witch Trials (TV seriál)
1999 Pohotovost (TV seriál)
Pravda a důsledky (S06E05)
Hříchy otců (S06E04)
Greene bledne závistí (S06E03)
další epizody (5)
1995 Krajní meze (TV seriál)
Změna (S01E12)

Dokumentární

2008 Imagine a School... Summerhill
2000 Lost on Everest
Wally George: The E! True Hollywood Story (TV film)
1974 Nova (TV seriál)

TV pořady

2008 Strašidelné příběhy celebrit (TV pořad)

Režijní filmografie

TV seriály

1995 Krajní meze (TV seriál)
Změna (S01E12)

Fanoušci tvůrce

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace