Reklama

Reklama

VOD (1)

Splašený vlak se řítí rychlostí 100 mil za hodinu a vám budou vstávat vlasy hrůzou! Uvidíte jedinečné, na Oscara nominované výkony Jona Voighta a Erica Robertse. Akce, napětí a nečekané vyvrcholení na vás čeká v thrilleru Splašený vlak. Manny (Jon Voight) - drsný trestanec v odlehlé věznici na Aljašce - podnikne se svým spoluvězněm Buckem (Eric Roberts) odvážný útěk. Dostanou se do nákladního vlaku a plnou parou míří za svobodou. Jenže strojvůdce uprostřed jízdy zemře na srdeční příhodu a muži zůstanou sami ve vlaku blížícím se šílenou rychlostí k jisté katastrofě. Pak ale objeví třetího pasažéra, krásnou železničářku (Rebecca De Mornay), která je stejně tak zoufalá - jako rozhodnutá přežít - jako oni! (MGM)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

Šakal 

všechny recenze uživatele

Uprchnout z vězení a naskočit do vlaku, který nikdo neřídí, tomu říkám pořádný pech :o) Samotný příběh nijak objevný není. ( to se nedá u takovýchto snímků ale čekat ) . Co ale zvedá tento snímek, to je vynikající ŽIVELNÝ výkon Jona Voighta. Když se k tomu přidá řádná špetka napětí v kombinaci s dobře navozenou atmosférou umocňující bezvýchodnost situace spojené s drsnou krajinou Aljašky a nebudete u toho snímku moc přemýšlet nad těmi ( pár ) nelogičnostmi, tak budete odměněni parádní adrenalinovou jízdou. p.s. že tento snímek bude končit citátem z Shakespeara, to bych si neodvážil tipnout ani v nejdivočejších snech..... 70% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $7,936,012Tržby Celosvetovo $9,100,000║ Herci Jon Voight a tiež Eric Roberts sú fajn, len škoda že dej nie je viac húževnatý, lebo veci čo sa udejú v nezastaviteľnom vlaku majú niečo do seba ale na celý film mi to príde trošku málo. /60%/ ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

O tomto filmu jsem vůbec nevěděl. Trochu mi to připomnělo Scottův snímek na podobné téma. Dva uprchlí vězni se dostanou do vlaku na Aljašce. Vlak ale nemá strojvedoucího, selžou mu brzdy a řítí se šílenou rychlostí vpřed. Nikdo neví, jak ho zastavit. Do věci se ještě vloží ředitel věznice, pro kterého to je osobní záležitost. Jeho soupeření s mladým Jonem Voightem se mi dost líbilo. I hudba je dobře zvolená. Napětí tomu rozhodně nechybí. "Tak zastav ten vlak!" ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tuny oceli v akci. Andrej Končalovskij připravil na svou dobu několik docela frajerských scén, hlavní síla nicméně tkví v béčkové jednoduchosti a přímočarosti děje. Karty jsou jasně rozdané a neřízená mašina ohrožuje nejen její posádku. Úvod je fajn, ledová atmosféra to o desítky minut později dokonale podtrhuje. Jen to mezitím (nesmyslně snadný útěk) drhne. Naštěstí jsou tu velmi solidní Jon Voight a Eric Roberts, kteří přikládají pod chlapácký feeling, naopak Rebecca De Mornay je dle mého úplně mimo mísu (nejen tím umělým přehráváním). I přes nesporné kvality dám téhle divoké jízdě za nejistou budoucností jen silné tři hvězdy. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Fakt hustec! Čekal jsem nějakej "osmdesátkovej" akční film a dostal naprosto něco jiného a o dost lepšího. Ten film má do naivity 80. let daleko a chvílema je to až nečekaně drsný, hlavně díky naprosto skvělé postavě Johna Voighta, který to zahrál fakt výborně. Manny je v jeho podání fakt drsňák a furt všechny stírá, hlavně tu holku. John P. Ryan je mu důstojným protivníkem a vypadá jak hroznej mariňák. Eric Roberts je stále jen komandován Mannym a až ke konci si jeho postava prosadí svou. Roberts roli ztvárnil také dobře. Opravdu si nenechte tuhle jízdu ujít. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (29)

  • Obie Weeks byl v době natáčení zaměstnancem Aljašských drah. Roli ve filmu dostal, protože byl současně ctižádostivým hercem. (džanik)

Reklama

Reklama