Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akční film z roku 1987, přímo nabitý ukázkami nejrůznějších asijských bojových umění, se stal odrazovým můstkem v kariéře Jeana-Clauda Van Damma. Do té doby neznámý Belgičan se díky němu dostal do povědomí diváků - a také producentů, kteří ho začali obsazovat. V tomto snímku si fanouškové žánru jistě vychutnají i výkon jednoho z nejpopulárnějších "záporáků" hongkongských arén Bola Yeunga, jenž představuje hrdinova zákeřného protivníka.
Málokdo ovšem také ví, že Krvavý sport je o životě a začátcích skutečného "bojového umělce" Franka Duxe (čti ďuks), jenž se s konečnými výsledky svých soubojů stal legendou bojového umění (56 knockoutů a 300 bodových vítězství). Dokonce Dux sám dohlížel na bojovou choreografii filmu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (561)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Druhý díl mého povídání o JCVD nese název Bloodsport. Opět zde máme parádní písničku (Fight to Survive od Stan Bush). Tentokráte se jedná o turnajový snímek, kdy náš hrdina touží vzdát holt svému učiteli a vyhrát Kumite. Upřímně tyhle turnajové záležitosti můžu, navíc zde se Jean poprvé v kariéře převtělil do kladné postavy a rovnou do titulní role legendárního Franka Duxe, který skutečně existuje. Proti němu stojí zřejmě nejlepší protivník, který se ve Van Dammovkách kdy vyskytl. Bolo Yeung si Chong Lieho užil a vždy mě budou fascinovat jeho prsáky, opičí gestikulace nebo to jak jednomu ze soupeřů zlomí nohu. V menší roli se zde navíc objeví později další ikonický záporák Michel Qissi. Takže abych to sečetl. Záporák:1, Sympaťák: 1-, Hudba:1 a souboje: 2-. Mě z toho vychází nedostižných 80% ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Životopisný film to tak úplně není, zaznamenává především jednu událost ze života Franka Duxe, která je okořeněna několika rychlými retrospektivami. Dle mého soudu na životopisný film málo. Sportovní film to vlastně také není, neboť kumite, tak jak jej nám předložili tvůrci, není rozhodně nějaká sportovní událost roku, ale tvrdá eliminační gladiátorská aréna kde dva muži vejdou a jeden vyjde. Akční film to taky úplně není, protože na akční film je tam málo akce. Vlastně většinu filmu sledujeme průběhy utkání mezi dvěma zápasníky nebo zákulisí těchto utkání. A jedna honička po Hong Kongu nedělá přece akční film. Zajímavostí ovšem je, že se to odehrává ve zmíněném Hong Kongu, který tehdy ještě spadal pod Britskou nadvládu. Možná je tento film žánrem historický. Navíc důležitou složkou filmu je vztah Franka Duxe s jakousi blonckou, takže já bych to viděl spíš na žánr romantika a kvůli retrospektivám s japonským mistrem a soužití s ním i rodinný. Nakonec bych rád zmínil postavu primitiva Jacksona, bodrého a především hláškujícího Američana. Takže Krvavý sport je tedy Romantický / Historický / Rodinný / Komedie, plus ohromná příležitost pro Foresta Whitakera. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jo jo to byly casy... dneska na to leckdo nadava ale ted priznejte barvu kdo jste na tom nevyrustal? jedna z JCVD kultovnich zalezitosti pravda scenar nic moc nektery ty zpomaleny bitky uz pusobi po tech letech trochu smesne ale na to kaslu ty ctyri hvezdice si tohle dilko proste zaslouzi a je po diskuzi! ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Paul Hertzog : 1. Steal the Night - Michael Bishop ,2. Kumite ,3. Captain ,4. Flashback Montage ,5. In Hong Kong ,6. The Walled City ,7. Dim Mak ,8. Police ,9. First Day Montage ,10. Fight to Survive - Stan Bush ,11. Morning After ,12. Second Day ,13. Samoan Balls ,14. Jackson Falls ,15. On My Own Alone - Stan Bush ,16. Here for the Final?/Inspector, No! ,17. Paco vs. Dux ,18. Chong Li Kills ,19. Preparation ,20. Finals/Powder/Triumph ,21. Fight to Survive (End Title) ,22. Steal the Night ()

ancientone 

všechny recenze uživatele

Duchovný rozmer bojových umení je prežitok. Nastupujú kráľovské disciplíny ako toporná "dramatickosť", vytesaná do tvrdej gumy hereckých tvárí, komicky nadužívaný slow-motion, akčné scény užívajúce si vyšportované telá, obzvlášť prsné svalstvo, trošku špliechancov krvi a to najdôležitejšie, tóny ďalšieho nezabudnuteľného soundtracku rokov 80-tych. Bloodsport sa hádama ni nedá hodnotiť z hľadiska toho, čo sa odohráva mimo ringu (neodohráva s anič, čo by sa dalo nazvať "dianím"). Je to číra slasť nízkorozpočtového, oproti svojim postavám až k zaplakaniu neohybného kĺzania sa po maskulínnej telesnosti, idiotských výrazoch tvárí, kmitaní končatín a veľmi, veľmi prvoplánových emóciách (resp. ich neúmyselnej karikatúre). ........... Navyše Dobové Elektronické muzicírovanie drží nad väzom všetkej tej svalnatej hovädnosti nezlomnú ochrannú ruku. Pre mňa osobne zlatým klincom filmu nie je záverečný súboj, ale Van Dammova naháňačka s dvoma agentmi, ktorí majú za úlohu priviesť ho neporušeného späť do USA. Celá scéna neobsahuje ani štipku akcie, dramatickosti, svižnosti, dynamickosti.... Srdiečko. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (37)

  • Honorář J.C.Van Damma činil 25 000 amerických dolarů. (M.B)
  • Slavný rozštěp s úderem do rozkroku se stal typickým pro postavu Johnyho Cage z herní série „Mortal Kombat“. Tento úder se objevil i ve stejnojmenném filmu. (Nathaniell)
  • Natočený film málem vůbec nešel do distribuce. Jean-Claude Van Damme ho ale pomohl přestříhat, aby mohl být uveden. (Bauer)

Související novinky

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Rychlý a zběsilý krvavý sport

Rychlý a zběsilý krvavý sport

19.05.2011

Někdy jsou ty hollywoodské úmysly tak průhledné, až se jim člověk musí smát. Producentský veterán Ed Pressman očividně ví, jak se dělá byznys. To vezmete jeden z nejvýdělečnějších hitů minulého léta … (více)

Reklama

Reklama