Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou dobrodružně akčního příběhu je mladý newyorský muž Christopher Dubois, který s přáteli okrade místního mafiána a na útěku před jeho zabijáky se omylem ocitne na palubě lodi pašeráků zbraní. Ti se ho chtějí zbavit, ale před smrtí v zubech žraloků ho zachrání útok pirátů vedených elegantním lupičem Dobbsem. Chris se k pirátům přidá spolu s nimi pokračuje v cestě v naději, že se dostane zpět do New Yorku. Dobbds ho však vysadí na siamském ostrově, kde prodá svůj lup starému zákazníkovi, mistrovi bojových umění Khaovi. Ten si všimne jeho dovednosti, pokud jde o bojová umění a zařadí ho mezi své svěřence. O půl roku později se Chris opět setká s Dobbsem a požádá ho, aby mu pomohl dostat se do tibetského kláštera, kde se má konat velký turnaj v bojovém umění. Sjíždí se na něj zápasníci celého světa a hlavní cenou má být velká socha draka, celá z ryzího zlata. Dobbs souhlasí, ale protože nevěří v Chrisovo vítězství, vmyslí si vlastní plán, jak se zlaté sošky zmocnit. A zatímco on připravuje drzou loupež, Chris Dubois se řadou soubojů propracovává do finálového střetnutí, kde na něj čeká brutální zabiják, mongolský válečník Khan. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

Meiers 

všechny recenze uživatele

Nepovedenej remake Krvavýho sportu. Na Jeanových filmech sem vyrostl a jako malej sem ho fakt žral, ale s odstupem času sem došel k závěru, že nenatočil jedinej schopnej film a jeho herecký projev mě v přítomnosti děsně irituje. A co se tohodle týče tak to snad ani nemuselo spatřit světlo promítačky. Fakt p94ovina ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Randy Edelman: 1. Opening/The Dream [1:52] ,2. Chris Beats Germany [3:27] ,3. Old New York [1:18] ,4. Invitation [2:33] ,5. Khan Kills Phang [3:45] ,6. Flashback [1:47] ,7. To The City Of Battle [3:46] ,8. Drums On The Beach [3:12] ,9. Smile Please [1:22] ,10. Greatest Fighters [3:08] ,11. Sentenced To Death [3:51] ,12. Brazil Accompaniment [2:49] ,13. Monkey Boy And Snake Eyes [1:07] ,14. Wire [1:02] ,15. American Theme [2:16] ,16. Finale/Fulfillment Of The Quest [2:52], ()

Reklama

AdamesWWE 

všechny recenze uživatele

[7/10] Van Damme veľmi dobre režíruje, príbeh napísal zaujímavý a ako hlavná postava hrá výborne. A aj zvyšok obsadenia je slušný. Milo ma prekvapila príbehová línia ktorá je rozdelená v podstate na dve rôzne časti, prvá dobrodružnejšia polovica a dalšia poriadne akčná. Ale obe boli veľmi dobre, mám rád aj dobrodružný žáner takže ma to potešilo a veľmi príjemná hudba bola tiež potešením. A akčné veci točí Van Damme dobre.. V závere je veľa súbojov a všetky sa mi páčili. Takže ked´ si to zhodnotím, určite je do dobrý akčný film ktorý nemá výrazne chyby a najviac sa mi páči tá kombinácia akčných a dobrodružných prvkov. ()

Bat55 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých lepších JCVD filmov.Príbeh a dej filmu je veľmi jednoduchý,zlodej Chris Dubois utečie pred policajtmi a dostane sa až na turnaj najväčších zápasníkov sveta v Ghan-Ghengu.Súboje medzi bojovníkmi sú exceléntne,kamera parádne spomaluje akciu,JCVD je až neuveriteľne dobrý.Roger Moore ako námorník a zlodej,mi moc do úlohy nesadol,ale jeho výkon nebol zlý.Znovu som sa rozhodol na tento akčňák pozrieť a aj dnes ma to celkom baví,pre poobedňajší odpočinok,prečo nie?Slabý príbeh,slušní herci,super akcia a B-čkovosť dá vzniknúť celkom slušnému akčňáku,ktorý ani neurazí,ani daako nenadchne./65%/ ()

Merkin 

všechny recenze uživatele

Filmy s Jeanem nejsou mým šálkem čaje. Vlastně kdykoliv vidím, že tam hraje, tak se buď vůbec nedívám, nebo po deseti minutách přepínám, jelikož to prostě nemůžu vydržet. Souboj cti se mi však k mému úžasu líbil. Nevím, čím to je. Asi proto, že odjakživa mám velmi ráda snímek http://www.csfd.cz/film/16487-kickboxer/ , aha, vida. Tak teď vidím, že i tam hraje Van Damme. Tak to už mě neudivuje, že mně ty dva filmy přišly vlastně úplně stejné, jen se trošku změnilo prostředí. Tak tedy existují dva filmy s tímto hercem, které mě zaujaly. Narodzíl od jiných se mi zdá, že si nehrají na nic vážného a Jean chce prostě divákům ukázat bojové umění. Jelikož však není dokumentaristou a přiznejmě, že tento druh tvorby mnohé diváky ani nepřitahuje, tak Van Damme volí co nejjednodušší příběh, do něhož potom zasadí bojové scény. Odmala jsem měla slabost pro bojové umění a notno podotknout, že jsem vždycky fandila těm záporným postavám, protože se mi zdálo, že umí bojovat lépe, ale to už je čistě moje záležitost. Zkrátka si myslím, že jako druh snímku, kterému vlastně o nic jiného než o jednotlivé bitky nejde, Jean tentokrát vcelku boduje. Navíc kamera brousí ve vzdálených krajích a přírodě, žádné nudné studio či počítačové efekty jakod dnes. Jde o takovou brakovou literaturu na plátně, ale docela vkusnou. Takže, proč ne :) ()

Galerie (19)

Zajímavosti (12)

  • Jean-Claude Van Damme v tomto filmu debutoval jako režisér. (Pumiiix)
  • Postava Rogera Moorea se představí jako „Dobbs, Lord Dobbs“, což je odkaz na Jamese Bonda, kterého Moore ztvárnil hned sedmkrát. (HellFire)
  • Roger Moore natáčení filmu protrpěl, a proto odmítl nabídku producenta Moshe Diamanta zúčastnit se natáčení dalších snímků z jeho produkce. Současně se nechal slyšet, že film považuje za svůj nejneoblíbenější, v němž si zahrál. (HellFire)

Reklama

Reklama