Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akční film z roku 1987, přímo nabitý ukázkami nejrůznějších asijských bojových umění, se stal odrazovým můstkem v kariéře Jeana-Clauda Van Damma. Do té doby neznámý Belgičan se díky němu dostal do povědomí diváků - a také producentů, kteří ho začali obsazovat. V tomto snímku si fanouškové žánru jistě vychutnají i výkon jednoho z nejpopulárnějších "záporáků" hongkongských arén Bola Yeunga, jenž představuje hrdinova zákeřného protivníka.
Málokdo ovšem také ví, že Krvavý sport je o životě a začátcích skutečného "bojového umělce" Franka Duxe (čti ďuks), jenž se s konečnými výsledky svých soubojů stal legendou bojového umění (56 knockoutů a 300 bodových vítězství). Dokonce Dux sám dohlížel na bojovou choreografii filmu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (561)

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Film s temnou atmosférou odehrávající se v aráně. Bojovníci jsou skvělý,boje kvalitně zvládnuté,Van Dammův roštěp skvělý. Nedávám to z nostalgie,protože jsem to viděl porvé až jsem nějak vyrostl. Vzkaz pro Redek99. Má to soundtrack. Mám to v notebuku a v MP3 a je to kvalitní napínavá syntezátorová hudba. Choreagarfie je pro mě dobrá,konec - boj po slepu je výborný stejně tak i Van Dammův tvrdý trénik. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Uff..bohužel i filmy stárnou a tenhle za ty dvě desítky let opravdu hodně, přišlo mi to téměř nekoukatelné. když k tomu přidám, že Van Damme nikdy nebyl můj oblíbenec, tak je mé hodnocení jasné..1* z čiré nostalgie. To se radši příště kouknu na karate či taekwondo na blížících se Olympijských hrách v Pekingu,než znovu na tento "skvost"..Někdy je opravdu lepší, zůstat jen u vzpomínek na některé filmy co jsem "hltal" v dětství, realita je pak docela tvrdá.. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Hodně naivní limonáda, každopádně rád se k ní zase někdy vrátím. Když se ale ohlédneme za nějakými skoro pětadvaceti lety „hvězdné“, „polohvězdné“, „skomírající“ kariéry, tak na tom „svaly z Bruselu“ nejsou až tak zle. Sice už se pomalu přesouvá mimo Spojené státy a natáčí v ukrajinských, rumunských nebo třeba bulharských produkcích (a většinou pod taktovkou party břídilů), ale stejně se ve Van Dammově filmografii objevuje hned několik žánrových lahůdek, že ho ani nejde úplně poslat k ledu. Však i komentáře na csfd se stále vrací k tomu, že ten či onen uživatel hodlá JCVD dát ještě šanci.. a pak další.. a další.. Ostatně, mrkněte na to, jak málo filmů tu má v černých číslech.. tři z nějakých čtyřiceti? Kasovní trhák Bloodsport nás na skoro úplném začátku jako řada jiných vpustil do dusných ilegálních arén, ve kterých Van Damme heroicky bořil soupeře. A my mu to žrali/žereme. Zároveň po dvou záporných rolích (Černý orel, první Karate tiger) okusil to, co mu už prakticky zůstalo: totálního klaďase. Navíc si o pár let později u Dvojitého zásahu na pár hereckých kolegů vzpomněl, samozřejmě hlavně na prsními svaly škubajícího Bolo Yeunga. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Určite jeden z najlepších Van Dammových filmov. Zo súčasného pohľadu je síce celkové natočenie trošku "čudné", ale v tých časoch mi to nevadilo. Jednotlivé súboje v ringu pobavili, a čo nestihli súboje, stihol sympatický hláškujúci Američan. Jednoducho príjemná nostalgická spomienka na mladosť, ktorá sa oplatí pozerať pravidelne v 5-ročných cykloch :) 80/100 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kultovka, dnes ale podľa mňa vtip. Tie spomalené zábery na mimiku, výkopy, natiahnuté laby, hlavne posledný súboj je ako tá videohra, čo tam hrali. Slávny kopačkár sa zapísal ako legenda, ale dnes by sa kvôli tomu filmu na bojové športy prihlásil len posadnutý vlkolakom, alebo neviem, čo to bol za Van Dammov rev v závere. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (37)

  • Svůj trademark - rozštěp - dělá Jean-Claude Van Damme ve filmu celkem sedmkrát. (Karlos80)
  • Slavný rozštěp s úderem do rozkroku se stal typickým pro postavu Johnyho Cage z herní série „Mortal Kombat“. Tento úder se objevil i ve stejnojmenném filmu. (Nathaniell)
  • Videohra, kterou spolu hrají Van Damme a Donald Gibb se jmenuje Karate Champ. (Divočák)

Související novinky

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Rychlý a zběsilý krvavý sport

Rychlý a zběsilý krvavý sport

19.05.2011

Někdy jsou ty hollywoodské úmysly tak průhledné, až se jim člověk musí smát. Producentský veterán Ed Pressman očividně ví, jak se dělá byznys. To vezmete jeden z nejvýdělečnějších hitů minulého léta … (více)

Reklama

Reklama