Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akční film z roku 1987, přímo nabitý ukázkami nejrůznějších asijských bojových umění, se stal odrazovým můstkem v kariéře Jeana-Clauda Van Damma. Do té doby neznámý Belgičan se díky němu dostal do povědomí diváků - a také producentů, kteří ho začali obsazovat. V tomto snímku si fanouškové žánru jistě vychutnají i výkon jednoho z nejpopulárnějších "záporáků" hongkongských arén Bola Yeunga, jenž představuje hrdinova zákeřného protivníka.
Málokdo ovšem také ví, že Krvavý sport je o životě a začátcích skutečného "bojového umělce" Franka Duxe (čti ďuks), jenž se s konečnými výsledky svých soubojů stal legendou bojového umění (56 knockoutů a 300 bodových vítězství). Dokonce Dux sám dohlížel na bojovou choreografii filmu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (561)

kitano 

všechny recenze uživatele

Filmy ako Kickboxer, Karate kid, Karate tiger ci Krvavy sport nikdy nemali za ukol prekvapit hereckymi vykonmi, dialogmi ci scenarom. Su to filmy, ktore maju svoju fanuskovsku zakladnu, ktora vie co od takychto filmov ocakavat a tvorci tychto filmov to vedia tiez. Pestra skala bojovnikov, kontaktne suboje, absolutny kladas a absolutny zaporak a nejaka ta prosta zapletka, ktora zbytocne neodputava pozornost od pocetnych subojov. Krvavy sport je pre mna v tomto cislo jeden. Bolo "zruda" Yeung je fakt hnusny, nalesteny Jean-Claude "rad rozdavam kopacky vo vzduchu" Van Damme vyzera skvelo, nezapomenutelny je taktiez thaisky box pouzivajuci Paco a trening s Japonskym majstrom ci "meditacia nad Hong Kongom" su taktiez pamatihodne. A caro dodava filmu i fakt, ze zaklada na skutocnej postave - full contact bojovnikovi Francovi Duxovi. Suma sumarum - zanrovy klenot. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Film s temnou atmosférou odehrávající se v aráně. Bojovníci jsou skvělý,boje kvalitně zvládnuté,Van Dammův roštěp skvělý. Nedávám to z nostalgie,protože jsem to viděl porvé až jsem nějak vyrostl. Vzkaz pro Redek99. Má to soundtrack. Mám to v notebuku a v MP3 a je to kvalitní napínavá syntezátorová hudba. Choreagarfie je pro mě dobrá,konec - boj po slepu je výborný stejně tak i Van Dammův tvrdý trénik. ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Životopisný film to tak úplně není, zaznamenává především jednu událost ze života Franka Duxe, která je okořeněna několika rychlými retrospektivami. Dle mého soudu na životopisný film málo. Sportovní film to vlastně také není, neboť kumite, tak jak jej nám předložili tvůrci, není rozhodně nějaká sportovní událost roku, ale tvrdá eliminační gladiátorská aréna kde dva muži vejdou a jeden vyjde. Akční film to taky úplně není, protože na akční film je tam málo akce. Vlastně většinu filmu sledujeme průběhy utkání mezi dvěma zápasníky nebo zákulisí těchto utkání. A jedna honička po Hong Kongu nedělá přece akční film. Zajímavostí ovšem je, že se to odehrává ve zmíněném Hong Kongu, který tehdy ještě spadal pod Britskou nadvládu. Možná je tento film žánrem historický. Navíc důležitou složkou filmu je vztah Franka Duxe s jakousi blonckou, takže já bych to viděl spíš na žánr romantika a kvůli retrospektivám s japonským mistrem a soužití s ním i rodinný. Nakonec bych rád zmínil postavu primitiva Jacksona, bodrého a především hláškujícího Američana. Takže Krvavý sport je tedy Romantický / Historický / Rodinný / Komedie, plus ohromná příležitost pro Foresta Whitakera. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,MÁM CHÁPAŤ BANDU CHLAPOV, KTORÍ SI NIEČO DOKAZUJÚ TÝM, ŽE SI NAVZÁJOM SKÚŠAJÚ VYMLÁTIŤ MOZOG Z HLAVY?" __ Ja hovorím: Áno. Vedľajšia zápletka s policajtmi zabezpečujúca filmu hutnejšiu zápletku je vo svojej podstate zbytočná, hoci bez nej by celé predstavenie trvalo ešte aspoň o 15 minút kratšie. Lenže ,,Krvavý šport" mieri presne tam, kam má a preto si ma získal. Hromadám komentárov hovoriacich o tom, aký je to hlúpy, predvídateľný a zlý film vlastne vôbec nerozumiem. Ide o rýdzu záležitosť vytvorenú z rovnakých ingrediencií ako ,,Komando" a iné béčkové klasiky z 80. rokov, ktoré sa dnes už pýšia kultovým statusom, navyše má prídavok v podobe skvelého soundtracku. Vam Damme i ostatní mi naservírovali presne čo som očakával, a ja som spokojný. Azda sa do mňa vliala trocha sentimentu za tým nevšedným dekadentným obdobím a filmami, aké sa už dnes nenakrúcajú. (12 011. hodnotenie, 489. komentár k filmu) ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Bylo mi jasné, že hodně bude dělat nostalgie, ale rozhodl jsem se, že ji zkusím potlačit. A ono to i bez ní prostě pořád, i po těch letech, funguje. Jasně, dneska jsou podobné filmy trošku už někde jinde, souboje jsou technicko-matematicky vypilované až do neskutečně neuvěřitelných výšin (ale skvělých na koukání), na tomhle se mi ale hrozně líbilo právě to, jak to bylo uvěřitelnější a realističtější. Van Damme je zábavný, jeden z mála mužů, který vám způsobí podivné pocity v rozkroku, aniž by se vás dotkl. Zjišťuji, že si ho poslední dobou, čím jsem starší (snad dokonce navzdory tomu), užívám více a více. Ale Bolo Yeung, z toho jde fakt strach, to je prostě psychopat už od pohledu. Takže jo, i s notně potlačenou nostalgií (protože jinak bych dal plný počet) to funguje i po tom více než čtvrtstoletí. Jen ta pipina mě tam sere pořád stejně. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (38)

  • Odkaz na skutečný život Franka Duxe je podle mnoha zdrojů nesmysl. Dux měl být členem tajné služby a při výkonu své "mise" se měl dostat mezi asijskou mafii. Byl údajně okolnostmi donucen bojovat v kumite, které nakonec vyhrál... Později se zjistilo, že Dux je velký lhář a spoustu skutečností o svém životě si pravděpodobně vycucal z prstu... (Flipnic)
  • Krvavý sport je jeden z prvních Van Dammových filmů, kde provede tzv. "vrtulník" - kop s otočkou ve vzduchu o 360 stupňů. Jedná se o techniku Tobi ushiro mawashi geri a pochází z Shotokan Karate, kterému se Van Damme věnoval. (Eldrick)
  • Jean-Claude Van Damme (Frank Dux) na veľmi krátky čas pracoval na filme Predátor (1987), čo sa mu nečakane pomohlo stať sa akčnou hviezdou. Keď pracoval van Damme ako čašník, tak si všimol v reštaurácii producenta Menahema Golana a urobil pred ním kop z otočkou bez toho, aby vylial kvapku z misky polievky, ktorú mal v rukách. Golan bol fascinovaný a pozval van Damma na oficiálny konkurz. Počas konkurzu van Damme ukázal jeho slávny rozštep nôh na dvoch stoličkách, čo ale na Golana nezapôsobilo. Keď opúšťal sklamaný konkurz, jeho kamarát, ktorý prišiel s ním, spomenul, že van Damme práve nakrútil film Predátor (1987) s Arnoldom Schwarzeneggerom. Golan mu neveril a išiel si to overiť, či je to pravda a na šťastie, meno van Damme ešte nebolo odstránené z účastného listu filmu. Golan sa mu rozhodol ponúknuť hlavnú rolu, ktorá sa stala van Dammovým kariérnym veľkým zlomom. (Raccoon.city)

Související novinky

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Rychlý a zběsilý krvavý sport

Rychlý a zběsilý krvavý sport

19.05.2011

Někdy jsou ty hollywoodské úmysly tak průhledné, až se jim člověk musí smát. Producentský veterán Ed Pressman očividně ví, jak se dělá byznys. To vezmete jeden z nejvýdělečnějších hitů minulého léta … (více)

Reklama

Reklama