Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akční film z roku 1987, přímo nabitý ukázkami nejrůznějších asijských bojových umění, se stal odrazovým můstkem v kariéře Jeana-Clauda Van Damma. Do té doby neznámý Belgičan se díky němu dostal do povědomí diváků - a také producentů, kteří ho začali obsazovat. V tomto snímku si fanouškové žánru jistě vychutnají i výkon jednoho z nejpopulárnějších "záporáků" hongkongských arén Bola Yeunga, jenž představuje hrdinova zákeřného protivníka.
Málokdo ovšem také ví, že Krvavý sport je o životě a začátcích skutečného "bojového umělce" Franka Duxe (čti ďuks), jenž se s konečnými výsledky svých soubojů stal legendou bojového umění (56 knockoutů a 300 bodových vítězství). Dokonce Dux sám dohlížel na bojovou choreografii filmu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (561)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem se podíval na Krvavý sport, který mi připomněl, jak se má dělat správný bojový film v aréně. Van Damme zářil a měl na to. Hrál v těch starých dobrých filmech kluky, kteří se z ničeho dostali k něčemu a co je hlavní, měli v srdci pokoru. Tu ale Jean Claude paradoxně film od filmu ztrácel, až začal fetovat a skončil v léčebně. Na jeho vrcholnou formu se každopádně nádherně kouká kdykoliv, jak v mládí, tak v současnosti a co je hlavní...neomzrí. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Vedle Kickboxera můj druhý nejoblíbenější film s Van Dammem. Skvělé souboje, včetně posledního, dobrý příběh, hudba. Není nějak co dodat. Kdyby byla ve filmu ještě nějaká scéna navíc, něco co by chybělo k dokonalosti, dal bych 100%, ale Kickboxer je o trochu lepší. Na tenhle film se dá téžkoukat skoro pořád. Takže hodnotím : 97% = ***** ()

Reklama

sheen 

všechny recenze uživatele

Film, který Van Damma uvedl to síně slávy tehdejších hollywoodských stár, nehraje se tady na příběh, na úsměvy, hezké xichtíčky, tady je místo jen pro "namakané" borce, kteří kolem sebe kopou, mlátí. Klasické béčko, staré školy jak vyšije. Tak jak ho máme rádi, my co jsme jimi byli odkojeni. Hodně kvalitní soundtrack od Paula Hertzoga. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Za kultovú scénu  osobne považujem tú, ked si žánklod naťahuje tie svoje elastické slipy, ráno v hoteli,  po trtkačke s tou novinárkou. No a potom, samozrejme, ten zvuk syňťákov tud tud tud tututud , ked Frank Dux sedí v buse večer a je jasné, že ma  predplatený týždenný lýstok na dopravu v Honkongu a pritom vidí svojho kámoša Džeksona  úplne všade. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Film s temnou atmosférou odehrávající se v aráně. Bojovníci jsou skvělý,boje kvalitně zvládnuté,Van Dammův roštěp skvělý. Nedávám to z nostalgie,protože jsem to viděl porvé až jsem nějak vyrostl. Vzkaz pro Redek99. Má to soundtrack. Mám to v notebuku a v MP3 a je to kvalitní napínavá syntezátorová hudba. Choreagarfie je pro mě dobrá,konec - boj po slepu je výborný stejně tak i Van Dammův tvrdý trénik. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (37)

  • Chong Li (Bolo Yeung) pronese ve filmu pouze 24 slov. (korbitch22)
  • Videohra, kterou spolu hrají Van Damme a Donald Gibb se jmenuje Karate Champ. (Divočák)
  • Paulo Tocha, který hraje zapásníka Muay Thai, je ve skutečnosti šampión v Muay Thai. (KucC)

Související novinky

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Rychlý a zběsilý krvavý sport

Rychlý a zběsilý krvavý sport

19.05.2011

Někdy jsou ty hollywoodské úmysly tak průhledné, až se jim člověk musí smát. Producentský veterán Ed Pressman očividně ví, jak se dělá byznys. To vezmete jeden z nejvýdělečnějších hitů minulého léta … (více)

Reklama

Reklama