Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akční film z roku 1987, přímo nabitý ukázkami nejrůznějších asijských bojových umění, se stal odrazovým můstkem v kariéře Jeana-Clauda Van Damma. Do té doby neznámý Belgičan se díky němu dostal do povědomí diváků - a také producentů, kteří ho začali obsazovat. V tomto snímku si fanouškové žánru jistě vychutnají i výkon jednoho z nejpopulárnějších "záporáků" hongkongských arén Bola Yeunga, jenž představuje hrdinova zákeřného protivníka.
Málokdo ovšem také ví, že Krvavý sport je o životě a začátcích skutečného "bojového umělce" Franka Duxe (čti ďuks), jenž se s konečnými výsledky svých soubojů stal legendou bojového umění (56 knockoutů a 300 bodových vítězství). Dokonce Dux sám dohlížel na bojovou choreografii filmu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (561)

sheen 

všechny recenze uživatele

Film, který Van Damma uvedl to síně slávy tehdejších hollywoodských stár, nehraje se tady na příběh, na úsměvy, hezké xichtíčky, tady je místo jen pro "namakané" borce, kteří kolem sebe kopou, mlátí. Klasické béčko, staré školy jak vyšije. Tak jak ho máme rádi, my co jsme jimi byli odkojeni. Hodně kvalitní soundtrack od Paula Hertzoga. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Všechny tyhle filmy s Van Dammem jsou hodně podobný, až skoro totožný, ale troufám si říct že tenhle první film ve kterým se poprvé pořádně prosadil a proslavil je z nich asi nejlepší. Van Damme samozřejmě zase nehraje, ale za to je v těch zápasech hodně dobrej, žádnej pomalej chudáček jako v Questu, ale pekelně rychlej a tim to vypadá mnohem líp. Hlavní nepřítel je taky v pohodě, Bolo Yeung neni žádnej nazdárek a na záporáka se skvěle hodí, jediný co mi trošku vadí jsou ty pořád se opakující zápletky, typu zranění či zabití kamaráda, ale jinak je to jeden z nejlepších Van dammových filmů ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„You break my record, now I break you, like I break your friend.“ Jó, kdo by tohle neznal.. Hongkongský full kontaktový turnaj směřující do nevyhnutelného finále elegantní bojovník Frank Dux vs. osvalená zrůda Chong Li, jenž má prsní svaly jak dvě obracené pánve wok, před zápasem si protáhne nosní dírky jak zedník na stavbě a sežehne soupeře takovým likvidačním pohledem, že ten raději sám sebe uvede do stavu bezvědomí. Co se týká Jean-Claudových typických rozštěpů (nyní již opatřených ochrannou známkou Evropské unie podobně jako olomoucké syrečky), skončili statistici u čísla sedm. Já za sebe bych přidal 9 rozbitých cihel, 14 zubů na bíle žíněnce lehce pokroucené vlhkem od hubek na utírání krvavých skvrn a jednu zhruba na vteřinu odhalenou Belgičanovu řiť. Po Bloodsportu už jen řval Van Damme směrem ke své kariéře:„Mate!“ ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Film s temnou atmosférou odehrávající se v aráně. Bojovníci jsou skvělý,boje kvalitně zvládnuté,Van Dammův roštěp skvělý. Nedávám to z nostalgie,protože jsem to viděl porvé až jsem nějak vyrostl. Vzkaz pro Redek99. Má to soundtrack. Mám to v notebuku a v MP3 a je to kvalitní napínavá syntezátorová hudba. Choreagarfie je pro mě dobrá,konec - boj po slepu je výborný stejně tak i Van Dammův tvrdý trénik. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Uff..bohužel i filmy stárnou a tenhle za ty dvě desítky let opravdu hodně, přišlo mi to téměř nekoukatelné. když k tomu přidám, že Van Damme nikdy nebyl můj oblíbenec, tak je mé hodnocení jasné..1* z čiré nostalgie. To se radši příště kouknu na karate či taekwondo na blížících se Olympijských hrách v Pekingu,než znovu na tento "skvost"..Někdy je opravdu lepší, zůstat jen u vzpomínek na některé filmy co jsem "hltal" v dětství, realita je pak docela tvrdá.. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (37)

  • Skutečný Frak Dux spolupracoval na filmu jako bojový choreograf. (Divočák)
  • Během závěrečného souboje mezi Chong-lim (Bolo Yeung) a Frankem (Jean-Claude Van Damme) Frank Chong-liho přeskočí a dopadne daleko od něj. Přesto však v dalším záběru stojí bojovnící u sebe a Chong-li navíc inkasuje kop špičkou nohy. (Armin82)
  • Svůj trademark - rozštěp - dělá Jean-Claude Van Damme ve filmu celkem sedmkrát. (Karlos80)

Související novinky

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Rychlý a zběsilý krvavý sport

Rychlý a zběsilý krvavý sport

19.05.2011

Někdy jsou ty hollywoodské úmysly tak průhledné, až se jim člověk musí smát. Producentský veterán Ed Pressman očividně ví, jak se dělá byznys. To vezmete jeden z nejvýdělečnějších hitů minulého léta … (více)

Reklama

Reklama