Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akční film z roku 1987, přímo nabitý ukázkami nejrůznějších asijských bojových umění, se stal odrazovým můstkem v kariéře Jeana-Clauda Van Damma. Do té doby neznámý Belgičan se díky němu dostal do povědomí diváků - a také producentů, kteří ho začali obsazovat. V tomto snímku si fanouškové žánru jistě vychutnají i výkon jednoho z nejpopulárnějších "záporáků" hongkongských arén Bola Yeunga, jenž představuje hrdinova zákeřného protivníka.
Málokdo ovšem také ví, že Krvavý sport je o životě a začátcích skutečného "bojového umělce" Franka Duxe (čti ďuks), jenž se s konečnými výsledky svých soubojů stal legendou bojového umění (56 knockoutů a 300 bodových vítězství). Dokonce Dux sám dohlížel na bojovou choreografii filmu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (561)

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Ten film je sice blbý, ale svým způsobem zábavný. Navíc pro mne je to takové nostalgické retro. /// 2020 - Tak jsem to viděl zase po letech a je to vlastně celý ještě větší blbina, než jsem si to pamatoval. Nemá to skoro děj, ale zároveň jsou tu navršený naprosto všechny osmdesátkový klišé, na jaký si jen jde vzpomenout. Jsou tu flashbacky, je tu tréningová montáž (!!!)... A jsou tu i věci, který by dneska ve filmu už asi nebyly, třeba když JCVD hraje s otravným Arabem hru o tu sexy novinářku. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Kumite, kumite, kumite. Jednoduchá a přímočará akční zábava o jednom turnaji, v němž má herecky prkenný Jean-Claude Van Damme velké ambice vyhrát. Krvavý sport pro mě není takovou nostalgií, jako pro většinu českých diváků, ale nedělá mi problém se bavit u čistokrevné béčkové zábavy studia Cannon. A i těch Jean-Claudovo kopů z otočky není nikdy dost. ()

Reklama

ancientone 

všechny recenze uživatele

Duchovný rozmer bojových umení je prežitok. Nastupujú kráľovské disciplíny ako toporná "dramatickosť", vytesaná do tvrdej gumy hereckých tvárí, komicky nadužívaný slow-motion, akčné scény užívajúce si vyšportované telá, obzvlášť prsné svalstvo, trošku špliechancov krvi a to najdôležitejšie, tóny ďalšieho nezabudnuteľného soundtracku rokov 80-tych. Bloodsport sa hádama ni nedá hodnotiť z hľadiska toho, čo sa odohráva mimo ringu (neodohráva s anič, čo by sa dalo nazvať "dianím"). Je to číra slasť nízkorozpočtového, oproti svojim postavám až k zaplakaniu neohybného kĺzania sa po maskulínnej telesnosti, idiotských výrazoch tvárí, kmitaní končatín a veľmi, veľmi prvoplánových emóciách (resp. ich neúmyselnej karikatúre). ........... Navyše Dobové Elektronické muzicírovanie drží nad väzom všetkej tej svalnatej hovädnosti nezlomnú ochrannú ruku. Pre mňa osobne zlatým klincom filmu nie je záverečný súboj, ale Van Dammova naháňačka s dvoma agentmi, ktorí majú za úlohu priviesť ho neporušeného späť do USA. Celá scéna neobsahuje ani štipku akcie, dramatickosti, svižnosti, dynamickosti.... Srdiečko. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Bojovníci rozličných stylů, ras i národností si přijeli rozmlátit drštičky do Hongkongu na fulkontaktové kumite. Z toho plyne, že než pokerová tvář zákeřného žlutého šampiona Chong Li pozná chuť pěstí, loktů, chodidel či kolen ultraférového vojáka Franka Duxe, stanou se z mnoha bijců nedobrovolní dárci krve a jejich těla poznají tvrdou podlahu arény. Nic lepšího karatistický žánr v době vrcholné slávy na VHS nenabídl. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Natočeno podle skutečného příběhu "bojového umělce" Franka Duxe, jenž se s konečnými výsledky svých soubojů stal legendou bojového umění ( 56 knockoutů a 300 bodových vítězství ). Snímek, který vynesl na světlo filmového světa představitele hlavního hrdiny, belgického sportovce Jeana-Claudea Van Damma. Scénář : Sheldon Lettich, Christopher Cosby a Mel Friedman. Kamera : David Worth. Hudba : Michael Bishop a Paul Hertzog. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (38)

  • Natáčení závěrečného zápasu mezi Frankem Duxem (Jean-Claude Van Damme) a Chongem Li (Bolo Yeung) trvalo den a půl. (Eldrick)
  • Slavný rozštěp s úderem do rozkroku se stal typickým pro postavu Johnyho Cage z herní série „Mortal Kombat“. Tento úder se objevil i ve stejnojmenném filmu. (Nathaniell)
  • Chong Li (Bolo Yeung) pronese ve filmu pouze 24 slov. (korbitch22)

Související novinky

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Rychlý a zběsilý krvavý sport

Rychlý a zběsilý krvavý sport

19.05.2011

Někdy jsou ty hollywoodské úmysly tak průhledné, až se jim člověk musí smát. Producentský veterán Ed Pressman očividně ví, jak se dělá byznys. To vezmete jeden z nejvýdělečnějších hitů minulého léta … (více)

Reklama

Reklama