Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akční film z roku 1987, přímo nabitý ukázkami nejrůznějších asijských bojových umění, se stal odrazovým můstkem v kariéře Jeana-Clauda Van Damma. Do té doby neznámý Belgičan se díky němu dostal do povědomí diváků - a také producentů, kteří ho začali obsazovat. V tomto snímku si fanouškové žánru jistě vychutnají i výkon jednoho z nejpopulárnějších "záporáků" hongkongských arén Bola Yeunga, jenž představuje hrdinova zákeřného protivníka.
Málokdo ovšem také ví, že Krvavý sport je o životě a začátcích skutečného "bojového umělce" Franka Duxe (čti ďuks), jenž se s konečnými výsledky svých soubojů stal legendou bojového umění (56 knockoutů a 300 bodových vítězství). Dokonce Dux sám dohlížel na bojovou choreografii filmu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (561)

curunir 

všechny recenze uživatele

,,MÁM CHÁPAŤ BANDU CHLAPOV, KTORÍ SI NIEČO DOKAZUJÚ TÝM, ŽE SI NAVZÁJOM SKÚŠAJÚ VYMLÁTIŤ MOZOG Z HLAVY?" __ Ja hovorím: Áno. Vedľajšia zápletka s policajtmi zabezpečujúca filmu hutnejšiu zápletku je vo svojej podstate zbytočná, hoci bez nej by celé predstavenie trvalo ešte aspoň o 15 minút kratšie. Lenže ,,Krvavý šport" mieri presne tam, kam má a preto si ma získal. Hromadám komentárov hovoriacich o tom, aký je to hlúpy, predvídateľný a zlý film vlastne vôbec nerozumiem. Ide o rýdzu záležitosť vytvorenú z rovnakých ingrediencií ako ,,Komando" a iné béčkové klasiky z 80. rokov, ktoré sa dnes už pýšia kultovým statusom, navyše má prídavok v podobe skvelého soundtracku. Vam Damme i ostatní mi naservírovali presne čo som očakával, a ja som spokojný. Azda sa do mňa vliala trocha sentimentu za tým nevšedným dekadentným obdobím a filmami, aké sa už dnes nenakrúcajú. (12 011. hodnotenie, 489. komentár k filmu) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Paul Hertzog : 1. Steal the Night - Michael Bishop ,2. Kumite ,3. Captain ,4. Flashback Montage ,5. In Hong Kong ,6. The Walled City ,7. Dim Mak ,8. Police ,9. First Day Montage ,10. Fight to Survive - Stan Bush ,11. Morning After ,12. Second Day ,13. Samoan Balls ,14. Jackson Falls ,15. On My Own Alone - Stan Bush ,16. Here for the Final?/Inspector, No! ,17. Paco vs. Dux ,18. Chong Li Kills ,19. Preparation ,20. Finals/Powder/Triumph ,21. Fight to Survive (End Title) ,22. Steal the Night ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

Vedle Kickboxera můj druhý nejoblíbenější film s Van Dammem. Skvělé souboje, včetně posledního, dobrý příběh, hudba. Není nějak co dodat. Kdyby byla ve filmu ještě nějaká scéna navíc, něco co by chybělo k dokonalosti, dal bych 100%, ale Kickboxer je o trochu lepší. Na tenhle film se dá téžkoukat skoro pořád. Takže hodnotím : 97% = ***** ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"To je ten americkej parchant co dělá triky s cihlama." Mám vytříbenou bojovou techniku - nejprve soupeře načnu úderem břicha do jeho pěsti, pak ho čelistí fláknu do lokte a když ho dorazím parádní hlavičkou do jeho kolene, tak ho ještě zmatu svým několikadenním bezvědomím. Své umění jsem vybrousil k dokonalosti při sledování béčkových až zetkových filmů s JCVD a videokazeta s Krvavým soubojem patřila mezi ty nejošoupanější. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Kumite, kumite, kumite. Jednoduchá a přímočará akční zábava o jednom turnaji, v němž má herecky prkenný Jean-Claude Van Damme velké ambice vyhrát. Krvavý sport pro mě není takovou nostalgií, jako pro většinu českých diváků, ale nedělá mi problém se bavit u čistokrevné béčkové zábavy studia Cannon. A i těch Jean-Claudovo kopů z otočky není nikdy dost. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (38)

  • Honorář J.C.Van Damma činil 25 000 amerických dolarů. (M.B)
  • Van Damme se na snímku podílel i jako choreograf bojových scén a scénárista. (Eldrick)
  • Natáčení závěrečného zápasu mezi Frankem Duxem (Jean-Claude Van Damme) a Chongem Li (Bolo Yeung) trvalo den a půl. (Eldrick)

Související novinky

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Rychlý a zběsilý krvavý sport

Rychlý a zběsilý krvavý sport

19.05.2011

Někdy jsou ty hollywoodské úmysly tak průhledné, až se jim člověk musí smát. Producentský veterán Ed Pressman očividně ví, jak se dělá byznys. To vezmete jeden z nejvýdělečnějších hitů minulého léta … (více)

Reklama

Reklama