Reklama

Reklama

Karate tiger 1: Neustupuj, nevzdávej se

  • USA No Retreat, No Surrender (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jason Stillwell, syn majitele karate školy, je velkým fanouškem Bruce Leeho, sám však ale moc dobře bojovat neumí. Všechno se změní, když se mu jedné noci zjeví duch Bruce Leeho a začne ho trénovat. Jason se naučí ubránit nejen sebe, ale i své nové přátele ze Seattlu a svého otce, za jehož školu ve finále bojuje proti smrtelně nebezpečnému ruskému bojovníkovi Ivanovi (Jean-Claude van Damme). (Fary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dosť slabý, ale všeobecne známy karate film z 80.rokov. Scenár je desne jednoduchý, ba až naivný. Pretože trénovať s mŕtvym duchom Bruce Leeho mi prišlo hodne uletené. Ani predstaviteľ hlavného hrdinu Kurt McKinney, moc hereckého nadania nepobral. Zato jeho fyzická kondícia je obdivuhodná a takmer vkuse divákovi predhadzovaná. Keby dokázal aspoň z polovice tak hrať ako vie napínať svaly, tak by to bolo minimálne na cenu Oscara. Avšak "Karate Tiger" je aj filmom, v ktorom sa zviditeľnil fighter Jean-Claude Van Damme. Aj keď tu nehrá hlavnú úlohu, jeho stvárnenie narcistického ruského agresora Ivana, mu prinieslo neskôr ďalšie filmové role, slávu a peniaze. ** ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Corey Yuen je rozhodně dobrý režisér , ale v tomhle případě se asi chtěl zavděčit amíkům . Jako bitky mají šmrc a sou efektivní i do dnes , ale chybí tomu ta posvátná jiskra . Hlavní hrdina je od začátku do konce , prostě hadr na podlahu se kterým každý vytře . Veškerou pozornost , na sebe totiž strhává mladičký Ran Tan Vandam , se svým provazem . A ona finální bitka ? Ta je vyloženě smíchu , něco podobného nabídl Stallone Hulku Hoganovi , "Takže chvíli tě budu honit po ringu já a pak zase ty co ty na to "? , jinak řečeno McKinneho chvíli tříská do Van Damma , ten se nechá a pak zase Van Damme chvíli tluče do McKinneyho , a nakonec Van Damm na pokyn režiséra z ničeho nic padne . Nakonec se všichni radují a tleskají , víc patetické a přehnané to snad být nemohlo . PS viz Rocky vs Thunderlips https://www.youtube.com/watch?v=e1_uCeBCYtU ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Docela mě překvapuje, že jsem tuhle akční klasiku ze zlatých osmdesátých neviděla v době, kdy se mnou třískala puberta a tenhle typ filmů jsem žrala s gurmánskou náruživostí vyhladovělé vlčice. Teprve včera jsem v nočních hodinách netradičně nemohla zabrat (zkurvené vedro!) a tak jsem se shovívavým úsměvem sledovala peripetie adolescentního chcípáka, který touží stát se americkým Bruslím. V místním dojo mu jaksi pšenka nekvete, jelikož je to tam (věrno klišé scénáři) samý křivý kretén. Chlapec je ovšem spořivý, nevyhazuje love za osobního trenéra (ani nedělá asijským dědkům poskoka jako jeho současník a konkurent Daniel z "Karate Kid"), k dokonalosti se vypracuje díky výcviku, radám a duchovnímu vedení imaginárního kouče - atrapy svého šikmookého vzoru. Nesmí chybět ani zloun tak zlý, aby hodnému americkému klukovi každý divák fandil, takže místní zlý podnikatel najme na turnaj zlého, veleschopného, nenáviděného belgického Rusáka. A pozor, následuje spoiler, protože závěr filmu by nikdo neuhodl: to z nuly vymakané ucho, co pro trénink využívalo například i sexuální praktiky s černým gaykámošem, se zuřivě vyšklebeným Žán-Klódem vymete ring a málem mu i bouli zarazí zpátky do lebky! Objektivně je "Karate Tiger" nefalšovaná cypovina, průhledná jak nablýskané lítačky v hytlermarketu, blbější než potomek sourozeneckého páru, souboje jsou poněkud nevěrohodné a křečovité při snaze o efektnost, ale tu třetí hvězdičku do průměru přece jen dám: byl to příjemný pocit, vrátit se do puberty:-). 50% ()

Vercinix 

všechny recenze uživatele

Zajmalo by mě jestli ti herci v čele s panem režisérem slyšeli někdy slova jako afektovaný, přehrávání, parodie, paskvil nebo ťululum. Jestli je nikdy neslyšeli, tak jim nemůžeme upírat jejich objev a genialitu v jejich důsledném prosazování. A pokud je někdy slyšlei, tak jsou jejich nefalšovanými a nepřekonatelnými mistry, jež tyto slova přeměnili v činy!:) ()

manonfire 

všechny recenze uživatele

Nene, to nebyl skutečnej brůůůklíí!!!....Nene, to není brůklí!! To je brůůůslí.....To je jedno, jesli brůůklí nebo brůslí. To totiž neni von, ten duch.....To je úplně jinej duch, ten herec!!! .........Tyvole, ale fandam , ty jo a jak vždycky udělal ten provaz, ty vole!!! ........To já taky udělám provaz.!!!........ Ty vole nemachruj, a udělej to v těch provazech!!! ......Podle mě ten duch byl brůůklí!......Tak takto nějak probíhaly debaty nás desetiletých capartů na škole v přírodě po zhlédnutí tohoto opusu. Tenkrát bych těch procent hodil asi víc.20% ()

Galerie (38)

Zajímavosti (33)

  • Jason Stillwell (Kurt McKinney) hází přes trám boxovací mičudu a používá při tom karabinu. Po vytažení karabiny až ke stropu by však boxovací mičuda měla být na zemi, ne stále ve stejných místech. (Armin82)
  • Tom Stillwell (Timothy D. Baker) nese v hospodě pivo opilému chlapovi ke kulečníku. U baru má pivo hodně pěny, při příchodu ke kulečníku však žádnou. (Armin82)
  • Když se Jasonovi (Kurt McKinley) prvně zjeví Bruce Lee (Tai Chung Kim) a vysvětluje mu první údery, objeví se nad jeho hlavou přibližně na 10 vteřin zvukařův mikrofon. (Stejšn)

Reklama

Reklama