Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou dobrodružně akčního příběhu je mladý newyorský muž Christopher Dubois, který s přáteli okrade místního mafiána a na útěku před jeho zabijáky se omylem ocitne na palubě lodi pašeráků zbraní. Ti se ho chtějí zbavit, ale před smrtí v zubech žraloků ho zachrání útok pirátů vedených elegantním lupičem Dobbsem. Chris se k pirátům přidá spolu s nimi pokračuje v cestě v naději, že se dostane zpět do New Yorku. Dobbds ho však vysadí na siamském ostrově, kde prodá svůj lup starému zákazníkovi, mistrovi bojových umění Khaovi. Ten si všimne jeho dovednosti, pokud jde o bojová umění a zařadí ho mezi své svěřence. O půl roku později se Chris opět setká s Dobbsem a požádá ho, aby mu pomohl dostat se do tibetského kláštera, kde se má konat velký turnaj v bojovém umění. Sjíždí se na něj zápasníci celého světa a hlavní cenou má být velká socha draka, celá z ryzího zlata. Dobbs souhlasí, ale protože nevěří v Chrisovo vítězství, vmyslí si vlastní plán, jak se zlaté sošky zmocnit. A zatímco on připravuje drzou loupež, Chris Dubois se řadou soubojů propracovává do finálového střetnutí, kde na něj čeká brutální zabiják, mongolský válečník Khan. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

Bat55 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých lepších JCVD filmov.Príbeh a dej filmu je veľmi jednoduchý,zlodej Chris Dubois utečie pred policajtmi a dostane sa až na turnaj najväčších zápasníkov sveta v Ghan-Ghengu.Súboje medzi bojovníkmi sú exceléntne,kamera parádne spomaluje akciu,JCVD je až neuveriteľne dobrý.Roger Moore ako námorník a zlodej,mi moc do úlohy nesadol,ale jeho výkon nebol zlý.Znovu som sa rozhodol na tento akčňák pozrieť a aj dnes ma to celkom baví,pre poobedňajší odpočinok,prečo nie?Slabý príbeh,slušní herci,super akcia a B-čkovosť dá vzniknúť celkom slušnému akčňáku,ktorý ani neurazí,ani daako nenadchne./65%/ ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Mělo to být něco jako Van Dammova variace na Game of Death Bruce Leeho (nezaměňovat se Hrou smrti splácanou Robertem Clousem) - také soubojový film, v němž proti sobě stanou praktikanti různých bojových umění, přičemž ve výsledku vyhraje hrdina, který v sobě spojuje všemožné styly boje (zdejší hrdina vyrůstal na ulici, učil se muai-thai a Van Damme používá svoje klasické pohyby založené na karate). Bohužel příběh je podkopáván hrozivým vyprávěním, které bez dramaturgické výstavby a kauzality skládá jednu hloupou a schematickou scénu za druhou (navíc se scénář v závěru nemůže rozhodnout, jestli to celé byla vzpomínka zestárlého hrdiny či příběh z knihy novinářky) a celkový koncept zase dostává na frak Van Dammovým naivně povrchním přístupem k bojovým uměním a Orientu. Možná ve snaze o co nejširší přístupnost ve filmu nezazní názvy stylů, které jednotliví bojovníci zastupují, pouze názvy zemí a namísto porovnání specifik každého stylu film ukazuje pouze exoticky efektní předváděčky. ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Přikláním se a plně souhlasím s Chupacabre(ikdyž k tomuto filmu žádný komentář nenapsal:-)) To ovšem nevadí, stotožňuji se s ním v plném hodnocení a to myslím stačí. Né, že nestačí? Tak dobře. Podoba s Krvavým sportem se nezapře, ale to není na škodu. Opět budete Van Dammíkovi fandit jako kdysi dávno a opět se budete perfektně bavit. Nejen u "sportu", ale taky příběhem, který vůbec není špatný! Zajímavosti: Původní myšlenka tohoto zápasu vznikla v jedné české hospodě. Chlapi sa ožrali a pak sa mezi sebů začali mydlit. No a kdo zostal poslední, dostal půllitr, tedy Červený drak. Mniši neměli nic jiného na práci, než studovat dějiny a jednou na tuto našu tradicu narazili a uspořádali podle ní turnaj. No a protože tolik nechlastali, tak si mohli dovolit draka zlatého. :-) Sakra, ale je to dlouhá zajímavost, co? :-) 80% ()

Rudinsky 

všechny recenze uživatele

Najlepší Žán Klád. Keby sa mu táto mašinéria podarila v časoch Kixboxera a podobných "kultoviek", je z toho príspevok do zlatého fondu tohto žánru. Takto to ostáva iba pestrá, tradične teatrálna, ale za to dramaturgicky neskutočne dynamická a výpravná prehliadka svetovýh bojových štýlov a Van Dammovho záverečného "veľkého postavenia sa z prachu". Výborný kasting. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Ja nemôžem inak. Je to jeden z mojich najobľúbenejších Van Dammových filmov. Je to síce v podstate stále o tom istom, v podstate je to Krvavý šport len v časoch minulých, ale tak dobre podaný, s tak dobrou výpravou, hudbou a vlastne všetkou tou naivitkou okolo Van Damma, že som si to neskutočne zamiloval. Nedám plný počet len preto, lebo by ste ma tu už považovali za debila, ale fakt ten film mám rád. EDIT 11. 05. 2019 Kašlem na to, čo si o mne budete myslieť, je to jedna zo srdcoviek s JCVD, ktorá rokmi vyzrela a od nej sa začal datovať jeho "úpadok" do súčasných vôd a kvalít. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (12)

  • Postava Rogera Moorea se představí jako „Dobbs, Lord Dobbs“, což je odkaz na Jamese Bonda, kterého Moore ztvárnil hned sedmkrát. (HellFire)
  • Roger Moore natáčení filmu protrpěl, a proto odmítl nabídku producenta Moshe Diamanta zúčastnit se natáčení dalších snímků z jeho produkce. Současně se nechal slyšet, že film považuje za svůj nejneoblíbenější, v němž si zahrál. (HellFire)
  • Postavu mladého Chrisa Duboisa (Jean-Claude Van Damme) si zahral hercov syn Kristopher Van Varenberg. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama