Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou dobrodružně akčního příběhu je mladý newyorský muž Christopher Dubois, který s přáteli okrade místního mafiána a na útěku před jeho zabijáky se omylem ocitne na palubě lodi pašeráků zbraní. Ti se ho chtějí zbavit, ale před smrtí v zubech žraloků ho zachrání útok pirátů vedených elegantním lupičem Dobbsem. Chris se k pirátům přidá spolu s nimi pokračuje v cestě v naději, že se dostane zpět do New Yorku. Dobbds ho však vysadí na siamském ostrově, kde prodá svůj lup starému zákazníkovi, mistrovi bojových umění Khaovi. Ten si všimne jeho dovednosti, pokud jde o bojová umění a zařadí ho mezi své svěřence. O půl roku později se Chris opět setká s Dobbsem a požádá ho, aby mu pomohl dostat se do tibetského kláštera, kde se má konat velký turnaj v bojovém umění. Sjíždí se na něj zápasníci celého světa a hlavní cenou má být velká socha draka, celá z ryzího zlata. Dobbs souhlasí, ale protože nevěří v Chrisovo vítězství, vmyslí si vlastní plán, jak se zlaté sošky zmocnit. A zatímco on připravuje drzou loupež, Chris Dubois se řadou soubojů propracovává do finálového střetnutí, kde na něj čeká brutální zabiják, mongolský válečník Khan. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

Bat55 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých lepších JCVD filmov.Príbeh a dej filmu je veľmi jednoduchý,zlodej Chris Dubois utečie pred policajtmi a dostane sa až na turnaj najväčších zápasníkov sveta v Ghan-Ghengu.Súboje medzi bojovníkmi sú exceléntne,kamera parádne spomaluje akciu,JCVD je až neuveriteľne dobrý.Roger Moore ako námorník a zlodej,mi moc do úlohy nesadol,ale jeho výkon nebol zlý.Znovu som sa rozhodol na tento akčňák pozrieť a aj dnes ma to celkom baví,pre poobedňajší odpočinok,prečo nie?Slabý príbeh,slušní herci,super akcia a B-čkovosť dá vzniknúť celkom slušnému akčňáku,ktorý ani neurazí,ani daako nenadchne./65%/ ()

predators 

všechny recenze uživatele

Přikláním se a plně souhlasím s Chupacabre(ikdyž k tomuto filmu žádný komentář nenapsal:-)) To ovšem nevadí, stotožňuji se s ním v plném hodnocení a to myslím stačí. Né, že nestačí? Tak dobře. Podoba s Krvavým sportem se nezapře, ale to není na škodu. Opět budete Van Dammíkovi fandit jako kdysi dávno a opět se budete perfektně bavit. Nejen u "sportu", ale taky příběhem, který vůbec není špatný! Zajímavosti: Původní myšlenka tohoto zápasu vznikla v jedné české hospodě. Chlapi sa ožrali a pak sa mezi sebů začali mydlit. No a kdo zostal poslední, dostal půllitr, tedy Červený drak. Mniši neměli nic jiného na práci, než studovat dějiny a jednou na tuto našu tradicu narazili a uspořádali podle ní turnaj. No a protože tolik nechlastali, tak si mohli dovolit draka zlatého. :-) Sakra, ale je to dlouhá zajímavost, co? :-) 80% ()

Reklama

mau 

všechny recenze uživatele

V rámci akčňáků výjimečné retro, navíc orámované osmdesátiletým vypravěčem (JCVD), který je stále ve formě. Hodně zábavné představení bojovníků z různých států a jejich umění přizpůsobených lokálním stereotypům - španělský toreador, brazilská capoeira, mongolský barbar, německá mlátička, černošský domorodec (jediný zástupce kontinentu, Afriky, nikoli státu), japonský zápasník sumo, ruský hromotluk a JCVD jako americký citlivý hoch z ulice, který se vzepne k největšímu výkonu, když jde (zase) o pomstu. Karate kop tisíckrát za sebou, yes! ()

castor 

všechny recenze uživatele

Brnění nebo mrazení se dostavuje, i když je jen velmi umělé. Van Damme překvapuje jako režisér, hodně mu pomáhá hudební skladatel, zvukař a kameraman (dynamicky nasnímané souboje, některé zajímavé úhly kamery), sám „Fred Astaire karate“ potěší několika jinde odkoukanými nápady. Ale i to se počítá. Samotná aréna je poměrně mysteriózní, i když polovina těch vazeb vypadá, že zná pravý hák jen z videoher. Závěr je samozřejmě totálně přepálený. Velká škoda. Ostatně Van Damme má tak trochu smůlu, že stojí i s ohledem na rok vzniku někde uprostřed. Jeho dítko totiž už nemá tu příchuť a atmosféru bojových arénovek z osmdesátých let a na novější bojové filmy jednoduše nemá. ()

Meiers 

všechny recenze uživatele

Nepovedenej remake Krvavýho sportu. Na Jeanových filmech sem vyrostl a jako malej sem ho fakt žral, ale s odstupem času sem došel k závěru, že nenatočil jedinej schopnej film a jeho herecký projev mě v přítomnosti děsně irituje. A co se tohodle týče tak to snad ani nemuselo spatřit světlo promítačky. Fakt p94ovina ()

Galerie (19)

Zajímavosti (12)

  • Postavu mladého Chrisa Duboisa (Jean-Claude Van Damme) si zahral hercov syn Kristopher Van Varenberg. (Raccoon.city)
  • Filmovanie prebiehalo i v Slovinsku na hrade Mokrice v Rajci. (dyfur)

Reklama

Reklama