Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Hon na myš je založen na archetypiálním komediálním modelu, v němž se silnější pokouší dopadnout slabšího, a přitom dostává jednu ránu za druhou. Hrdiny bláznivé komedie debutujícího režiséra Gora Verbinského jsou bratři Ernie a Lars Smuntzové, kteří po otci zdědí kromě zastaralé továrny na provázky i zchátralý dům, z něhož se vyklube architektonický unikát. Aby bratři získali z prodeje co nejvíce peněz, musejí z nemovitosti vystrnadit myš. Vychytralý hlodavec se ovšem nehodlá vzdát svého domova. Vypořádá se s bratry, s krvelačnou kočkou i s profesionálním hubitelem, a houževnatě bojuje, až dokud útočníci vzácnou nemovitost zcela nezničí... (Cinemax)

(více)

Recenze (292)

dawe787 

všechny recenze uživatele

Tak tato komedie patří mezi mé nejoblíbenější. Příběh vypráví o 2 bratrech, kterým zemřel starý otec továrník a kromě továrny na špagáty před krachem zdědí taky starou vilu za městem, která má neuvěřitelnou sběratelskou cenu. Bohužel ve vile bydlí ještě jeden tvor a tím je malá myška(respektive laboratorní potkan), Nedovedete si představit, jak tato myška dokáže otrávit naším hrdinům život, kterým o něj občas i půjde a to doslova! ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Příjemný snímek, který ve své snaze stylizace do podoby starých animovaných grotesek ala honičky Toma a Jerryho celkem uspěl. Minimálně v některých scénách jde o podařenou taškařici. Vzhledem k tomu, že film je zaměřen na menší publikum, tak tomu někdy bohužel odpovídá i úroveň humoru. Přesto se to dá bez nějaké výraznější újmy přežít. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dvaja bratia, Ernie a Lars, zdedia po otcovi krachujúcu továreň na špagát, ale tiež aj nesmierne cennú vilu od známeho architekta. Tú je však potreba zrekonštruovať a hlavne deratizovať. Lenže myš, ktorá tam je dlhoročnou nájomníčkou nechce v žiadnom prípade dobrovoľne opustiť svoj domov. Bratom Smuntzovcom narobí poriadne problémy. "Hon na myš" je jednoduchá komédia, ktorú si môžete pozrieť spoločne so svojim potomkom v predškolskom veku a mali by ste sa obaja dobre pobaviť. *** ()

pravo 

všechny recenze uživatele

Solídna rodinná komédia počas vianočných sviatkov alebo na lenivé tiahnúce sa nedeľné dopoludnie, ktorá deti pobaví, zaujme a staršie publikum neurazí. Princíp príbehu je nám veľmi blízky, pretože oštaru s nepríjemným škodcom sme mali všetci (myši, mravce, muchy a iná háveď) a preto tých dvoch pitomcov aj chápeme aj nechápeme. ()

Berry0153 

všechny recenze uživatele

Praštěná komedie o dvou "povedených" synáčcích, kteří zdědili zchátralý dům a starou továrnu na špagáty po svém zesnulém otci. Náhodou zjistí, že má dům vysokou cenu a chtějí ho prodat. Má to ale jeden háček. V domě se zabydlel nechtěný příživník - malá myška, které je třeba se zbavit. Brzy však zjistí, že to není jen tak obyčejná myš… I přes velký počet komických situací je Hon na myš pouze průměrnou oddechovkou, která potěší především dětského diváka. 55% ()

Galerie (39)

Zajímavosti (7)

  • Ve scéně před dražbou domu pozdraví Ernie Smuntz (Nathan Lane) arabského šejka slovy "Hakuna matata". Nathan Lane daboval v originálním znění postavu Timona ve filmu Lví král (1994), ve kterém tato fráze proslula. Pod stejným názvem pak nazpíval i píseň. (ing.Frosty)
  • K filmu byla natočena raritní upoutávka, kterou ale bohužel nenajdete na VHS ani na DVD. Na začátku je slyšet dramatický hlas: "Příběh o myši..." a ze stínu pomalu vystupuje obrys známé Disneyho postavičky Mickeyho Mouse. V dalším záběru se ale ukáže, že je to myš z Honu na myš, která drží blízko u hlavy párátka, na kterých má napíchnuté olivy. (HappySmile)
  • Když se Ernie Smuntz (Nathan Lane) během proslovu snaží trefit myš kladívkem, tak při tom skončí na zemi a shodí mikrofon z pultu. V dalším záběru je ale mikrofon zpátky na pultu. (Duoscop)

Reklama

Reklama