Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Hon na myš je založen na archetypiálním komediálním modelu, v němž se silnější pokouší dopadnout slabšího, a přitom dostává jednu ránu za druhou. Hrdiny bláznivé komedie debutujícího režiséra Gora Verbinského jsou bratři Ernie a Lars Smuntzové, kteří po otci zdědí kromě zastaralé továrny na provázky i zchátralý dům, z něhož se vyklube architektonický unikát. Aby bratři získali z prodeje co nejvíce peněz, musejí z nemovitosti vystrnadit myš. Vychytralý hlodavec se ovšem nehodlá vzdát svého domova. Vypořádá se s bratry, s krvelačnou kočkou i s profesionálním hubitelem, a houževnatě bojuje, až dokud útočníci vzácnou nemovitost zcela nezničí... (Cinemax)

(více)

Recenze (292)

cab 

všechny recenze uživatele

Dva bratri zdedi dum, ktery k jejich prekvapeni ma obrovskou hodnotu. Nanestesti pro ne se v jeho utrobach schovava nesnadno polapitelna myska. Od tohoto zjisteni se odviji mnoho scenek, ktere me vetsinou neprinutily se usmat, coz je hlavni kamen urazu jinak rezisersky i kamerove zvladnute podivane. A herecky vyber nebyl z nejlepsich. Jediny (Christoph Walken) ma u me absolutorium. Coz mi nedava na vybranou - 60% ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Neškodný mix Sám doma a Toma a Jerryho (zde spíš jenom toho Jerryho), který během prvních dvaceti minut nastíní dosti přihlouplou zápletku dvou bratrů a jejich dědictví po otci, aby pak nakonec celkem slušně pobavil eskapádami při honu na myš. Nic objevného, ale pobaví to. Zvláště pak, když jasně nejlepší součástí filmu je geniální Silvestriho soundtrack. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Nadupaná, cynická (samozrejme len do istej miery) a vizuálne takmer burtonovsky štýlová zábava. Po rokoch som to znovu videl v telke, čakal som vypáchnutosť, ale opak bol pravdou, až teraz som to docenil. Najviac ma dostali gradované viaclevelové gagy. Keď Nathana Lanea výbuch plynu vystrelí z komína, je to sranda. Keď na konci balistickej dráhy dopadne do jazera, je to ešte väčšia sranda. Keď na dne pristane presne do tej vane s lepenkovou figurínou ženy, je to už nekontrolovateľný záchvat smiechu. ()

laepus 

všechny recenze uživatele

Dva blázni si to rozdávají s myšičkou jak jen to jde a občas to klape, občas neklape, občas se člověk zasměje (klasická groteska, kdy všechno padá, nic se nedaří atd.), občas neví, jestli to mělo být vtipné, nebo to byl omyl, ale když se na plátně objeví Christopher Walken jako profesionální love hlodavců, jdu do kolen. Díky němu ta třetí hvězda. ()

nonick1 

všechny recenze uživatele

Podle mého názoru neprávem opomíjená a poněkud podceňovaná rodinná komedie, mající „komiksový“ střih, šmrnc a nadhled. Únosná míra ztřeštěnosti, spousta originálních gagů a pochopitelně - Christopher Walken coby deratizátor, posedlý svým povoláním - posláním… Jeho absolutně úchvatná herecká etuda - to je kapitola sama pro sebe. :-) Jednoznačně za plný počet. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (7)

  • Ve scéně před dražbou domu pozdraví Ernie Smuntz (Nathan Lane) arabského šejka slovy "Hakuna matata". Nathan Lane daboval v originálním znění postavu Timona ve filmu Lví král (1994), ve kterém tato fráze proslula. Pod stejným názvem pak nazpíval i píseň. (ing.Frosty)
  • Když se Ernie Smuntz (Nathan Lane) během proslovu snaží trefit myš kladívkem, tak při tom skončí na zemi a shodí mikrofon z pultu. V dalším záběru je ale mikrofon zpátky na pultu. (Duoscop)
  • K filmu byla natočena raritní upoutávka, kterou ale bohužel nenajdete na VHS ani na DVD. Na začátku je slyšet dramatický hlas: "Příběh o myši..." a ze stínu pomalu vystupuje obrys známé Disneyho postavičky Mickeyho Mouse. V dalším záběru se ale ukáže, že je to myš z Honu na myš, která drží blízko u hlavy párátka, na kterých má napíchnuté olivy. (HappySmile)

Reklama

Reklama