Reklama

Reklama

Dramatický příběh lásky se odehrává v 16. století v Benátkách. Veronica a Marco se do sebe bláznivě zamilují, Marco je však povinen najít si ženu vysokého postavení. Aby si Veronica vydobyla vliv a bohatství, rozhodne se stát kurtizánou. Netuší však, že její rozhodnutí jí přinese nejen velkou lásku, ale také zoufalství a bezmoc. (TV Nova)

(více)

Recenze (155)

majo25 

všechny recenze uživatele

Farebné Benátky a luxusné prostitútky, ktoré zapľnujú rozkošou chute veľavážených benátskych šlachticov. Síce to nenudí, ale na druhej strane mi to ani neprišlo niečim extra zaujímavé. Možno s výnimkou záverečného inkvizičného súdu, ktorý to ťaha vyššie z priemeru - a pomohlo by, ak to nekončil happyendom. Štastne žily, až kým nepomreli, medzitým zo svojich ženských potomkov isto-iste stihli urobiť ďalšie a ďalšie kurtizány. Pritom spracovanie je fajn a ani herecky to nie je zlé, páčili sa mi hlavne Oliver Platt a netradične necudná Bissetová. Škoda, že sa tvorcovia nezhmohli na epickú bitku s Osmanmi a riešili to krátkym dejovým skokom či na prenikavejšiu sondu do vtedajšej politiky. ()

levente 

všechny recenze uživatele

Pěkný historický film s perfektními exteriéry, zvláště pak s těmi, které ztělesňuje McCormack. Konec mě přišel drobet příliš americkký, pomalé vstávání, hledání cti, velkohubost, ale do té doby jsem se díval a byl přinejmenším nadšený. Horší je také překlad veršů, který je nebetyčně zkostrbatělý, až to vypadá, že Veronice bylo patnáct, když to skládala. radost starost, noc přijde mi na pomoc. Ale jinak bych to dopororučil.... ()

Reklama

Šakal 

všechny recenze uživatele

Občas se to stává....pustíte si snímek, aniž byste věděli o čem že bude, bez nějakého většího očekávání, abyste posléze byli několikanásobně odměněni a příjemně překvapeni. Pokud bych měl zmínit hlavní důvod proč shlédnout tento snímek, odpověď je zcela jednoduchá! Krásná Catherine McCormack jako kurtizána Veronica Franco podává naprosto ODZBROJUJÍCÍ výkon. Kdo by to před shlédnutím snímku čekal ( já tedy rozhodně nikoliv ). A Ikdyž pánové Sewell a Platt nepodávají vůbec špatné výkony ( ba právě naopak ), přesto zůstávají ve stínu Catherine a je to právě ona, kdo táhne tento snímek. Když se k tomu přidá opravdu promyšlený příběh zasasený do Benátek 16. století, povedená ( jednoduchá ) výprava, kostýmy, to vše doplněno o líbivý hudební doprovod vychází mi z toho ( i s přihlédnutím k té pozitivní náladě, kterou ve mně snímek vyvolal ) překvapivě vysoké hodnocení, 4+ 1/2* ()

Frenegonda 

všechny recenze uživatele

Kdo libuje si ve verších, do Benátek ať zamíří, zde celý večer prohýří a s pannou krásnou tak, až přechází mu zrak do lože pak zamíří. Zde vrtochy a slunce smutku dává vale a co zde není věru malé toť rozkoš jen. Však nemohu si pomoci a cukru mnoho nesnesu tak Benátkám a Kateřině dám tři hvězdy v korpusu... ()

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

A překvapivá krása.Nechápu proč si Catherine McCormack pamatuju jen jako podřezanou manželku Statečného skotského buřiče,když umí takhle kouzlit.Ani nevím kdy sem naposled viděl tak úchvatný ženský herecký výkon.Mamča ji naučila moc dobře rozdávat rozkoš (a těch rozkošných nemocí co museli tehdá holky rozdávat.Jeden hezčí vřed než druhý).Škoda že kurv..ehm..tizány tady na Domažlické nepobrali trochu jejího šarmu a krásy.To sou hujdy odporné,že bych to ani nepochcal.Obzvlášt' jedna tam je fakt vońavá.Brrr hnus jeden opuchlý.Nechápu,že nechcípne hlady.Rufus Sewell je tu tak sladký,že strčí do kapsy i Jacka ''potápěče'' Dawsona a dalším překvápkem je krásná hudba pro mě neznámého Fentona.Pak je to taky film,při kterém zase člověk dostane chut' pokleknout ve Vatikánu před svatou stolici a obdarovat ji(ho) svou vlastní zcela nesvatou stolicí.Ale jinak je to hrozně příjemná Krása a jenom doporučuji.PS:když už nic jiného,tak skvělý komentář orka vás musí přesvědčit ;DD.Hustě kámo ;). ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Bolognetti (David Gant), ktorý súdi Veronicu (Catherine McCormack) hral podobnú úlohu vo filme Statočné srdce (1995), kde súdil Williama Wallacea (Mel Gibson). Catherine McCormack hrala v tomto filme Gibsonovú manželku. (MikaelSVK)
  • Alternatívny názov filmu vo Veľkej Británii The Honest Courtesan pochádza z výrazu „cortigiana onesta“, ktorý označoval kurtizánu, ktorá, hoci sex mohol alebo nemusel byť súčasťou jej povinností, bola platená hlavne za to, aby bola spoločníčkou za intelektuálnu stimuláciu a/alebo jej básnický či hudobný talent. (Arsenal83)
  • Catherine McCormack a David Gant se setkali již při natáčení filmu Statečné srdce (1995). David Gant měl v obou filmech dokonce podobnou roli soudce. (Mayandra)

Reklama

Reklama